Nihat Özdemir: "58.madde değişmezse Türk sporu batar" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Nihat Özdemir: "58.madde değişmezse Türk sporu batar"


spacer.gif


15295296.jpg




“İddianamede sadece F.Bahçe değil, 7 Süper Lig kulübü de suçlanıyor. Değişmezse Türk sporunun sonu olur.” Kulüpler Birliği, bir arada durmalı, 58. madde için birlikte hareket etmelidir. Ben bunu tüm kulüpler için, Türk sporu için istiyorum..







Suç işlediğimiz kesinse tabii ki ceza alacağız. Cezasız kalmasını istemem saçma olur

Bakın Digitürk ne halde? Şu halde bile gerekli paraları ödemekte güçlük çekiyor. Yarın eğer ligden küme düşmeler söz konusu olursa, o zaman ne olacak?

G.Saray, 18 kulüp içerisinde bir. Çoğunluk hakimse bir kulüp bir tarafa, 17’si bir tarafa denecek. Küme düşme olursa, en büyük zararı en çok yayın geliri alanlar görecek.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın “58. madde değişmeyecek” sözlerine yanıt verdi ve “Bu Türk sporunun sonu olur” dedi. Konuyla ilgili olarak Hürriyet’e özel bir açıklama yapan Nihat Özdemir, şunları söyledi:

Eskiden sadece Fenerbahçe konuşuluyordu. Şimdi iddianame açıklandı.Fenerbahçe’nin yanı sıra 7 Süper Lig kulübü ve bir Bank Asya 1.Lig kulübü iddianamede suçlanıyor. Bütün kulüplerin ve federasyonun bunu düşünmesi lazım. Kulüpler Birliği, bir arada durmalı, 58. madde için birlikte hareket etmelidir. Ben bunu Fenerbahçe için değil, tüm kulüpler için, Türk sporu için istiyorum. Bu, konunun birinci boyutu.

Yayın geliri olmadan Türk futbolu ne hale gelir?

İKİNCİ boyuta gelince... Bakın Digitürk ne halde? Şu halde bile gerekli paraları ödemekte güçlük çekiyor. Yarın eğer küme düşmeler söz konusu olursa, o zaman ne olacak? Yalnız Fenerbahçe değil, Süper Lig’de 7 takım daha var. Yayın gelirleri olmazsa, Süper Lig’in hali ne olur, hiç düşündüler mi?Galatasaray’ınBeşiktaş’ın Trabzonspor’un, bütün kulüplerin bu gelirden payı var. Bunlar olmadığı zaman Türk futbolunun halini düşünemiyorum.

Konu sadece Fenerbahçe konusu değil ki...

NİHAT Özdemir, “Fener-bahçe’nin küme düşme tehlikesi var. Onun için mi 58. maddenin değiştirilmesini istiyorsunuz?” sorusuna ise şu karşılığı verdi: SadeceFenerbahçe’nin değil ki... Az önce de söyledim; iddianameye baktığınız zaman 7 takımın daha küme düşme tehlikesi var. Trabzonspor’un da var, Beşiktaş’ın da. Herkesin var. Eğer iddianameye göre hareket ediyorsak, pekçok kulübün küme düşme tehlikesi var. Konu Fenerbahçe konusu değil. Hiçbir zaman bunu Fenerbahçe konusu olarak değerlendirmedik.Fenerbahçe,Trabzonspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş... Hepimiz birlikteyiz.

Bir kulüp bir tarafa 17 kulüp bir tarafa denmeli

ÖZDEMİR, “Galatasaray 58. maddenin değiştirilmesine kesinlikle karşı olduğunu ifade etti. Bu durumda 58. madde nasıl değişecek?” sorusuna, “18 kulüp içerisinde bir. Memlekette demokrasi varsa, çoğunluk hakimse bir kulüp bir tarafa, 17 kulüp bir tarafa denecek. Yarın küme düşme olursa, en büyük zararı en çok yayın geliri alanlar görecek. Bu, olayların bir kısmı. Anladığımız kadarıyla Digitürk dava açmayı düşünüyor. Eğer bu davayı açar, TFF de 58. maddeyi değiştirmeyi düşünmez, küme düşmeler olursa, o zaman ne olacak? Orduspor, Gençlerbirliği, Kayserispor hangi yayın gelirleriyle ayakta kalacak!

Kararlar genel kanıya göre değil yargıya göre

- Şikeye teşviğe küme düşme cezası verilmeyecekse ne olacak?

Ben ceza vermeyelim demiyorum. Her eylemin bir cezası olur. Diyelim ki, cezayı verdiniz. Peki yarın beraat olursa -ki ben arkadaşlarımızın beraat edeceğine sonuna kadar inanıyorum- o zaman ne olacak? Nasıl bu karardan geri dönülecek? Kararlar genel kanıya göre değil, yargı kararına göre alınmalı diyorum.

- Ama nasıl bir ceza verilmeli?

58. maddede ne yapsan suç. Oysa, cezalar suçun cinsine göre bir yelpaze halinde düzenlenmeli.TBMM 6 ay önce çıkardığı kanunu düzeltti. Hem Avrupa, hem de Türkiye normlarına uyarladı.



Suç işlenmişse cezası da mutlaka olmalı ama

- TFF bu yasayı değiştirmezse, sizin bir eyleminiz olacak mı?

Hayır, bizim gücümüz yok. Verilecek kararlara tabiyiz. Ama tek isteğimiz geri dönülemez kararların üretilmemesi. O zaman Türk sporuna, Türk futboluna zarar veririz. Sadece futbol değil, atletizm,basketbol, voleybol gibi branşları da zarar görecek. Suç işlediğimiz kesinse tabii ki ceza alacağız. Zaten bunun cezasız kalmasını istemem de saçma olur. Bakın, tartışmalara... İddianame açıklandıktan sonra pekçok insan, ‘bu iddianamede ceza çıkmaz’ diyor.



----------





Kustum lan bu ne



Adam resmen şikeyi kabul etmiş ama düşürmeyin demiş
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



Şerefsizin önde gidenisin Nihat. Bıktım artık bu midesizliğinizden be ben utanıyorum artık sizin adınıza.
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



Harbii hee ilk zaman verilen tepkilerle şimdiki çok çok çok farklı.Resmen kabul etmiş biz sadece düşmicez diyor diğer takımlarıda gösteriyor..Adam resmen kabul etmiş renktaş seninde dediğin gibi..
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



Bu gün TFF toplantısından sonra neler olacak göreceğiz .



FB'ye büyük darbe ilk olarak bu gün ve önümüzdeki 10 gün içinde geliyor .
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



Yayın geliri, yayın geliri, yayın geliri, para, para, para... Başka bir şey söylediğiniz yok...

Nerede ahlak, alın teri, hak edenin kazanması?

Sizin gibi bir pislikten kurtulsun bu lig, yemişim yayın gelirini...
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



TFF de 58. maddeyi değiştirmeyi düşünmez, küme düşmeler olursa, o zaman ne olacak? Orduspor, Gençlerbirliği, Kayserispor hangi yayın gelirleriyle ayakta kalacak!



Adamdaki adalet anlayışına bak.



Bize ne oğlum? Bize ne lan.Hatta sana ne Nihat ? batarlarsa batsınlar
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



adam resmin tehdit ediyor bizi de 1 kulüp bir tarafa 17 kulüp bir tarafa demek ne demek lan ?
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



yahu böle konuşanları alıcaksın baglıcan ellerini sabaha kadar sopa vur allah vur vur allah vur vurmaktan yorul niye yordun lan diye sinirlenip bir daha vur ancak böyle adaletten anlar bu tipler ulen yasayı çıkartan sizsiniz uygulamayan yine siz şike yapmadık diyen sizsiniz şikeye ceza vermeyin diyen yine siz haysiyetsiz şerefsiz omurgasız herifler
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



Birisi Øzdemir'e FIFA'nin aciklamalarini hatirlatsin :) Eger halen de ekonomi falan derse sopayla kafasina vursun.
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



Allah'ın gerizekalısı seni.



Turk futbolu sizin gibi pisliklerden kurtulunca batar mı hiç ? Gerizekalı seni. Turk futbolu sizden kurtulunca, su yuzune çıkar. Gerizekalı. Anladın mı ? Gerzekzekalı.
 
Cevap: Nihat Özdemir:"58.madde değişmezse Türk sporu batar"



Gavur Hacı



(Bu adamın söylemlerine başka hiç birşey demem artık)
 
Üst Alt