Nottingham Forest Takip Başlığı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Nottingham Forest Takip Başlığı


Nottingham_Forest_logo.gif



İngiltere liginin köklü takımlarından birisi olan Forest, 1865 yılında Notts County'den 3 sene sonra kurulmuştur. Hal böyleyken İngiltere'nin ilk ezeli rekabeti de bu iki takım arasında yaşanmaya başlamıştır. Ortada başka takım olmayınca elbette rekabet çeperi malumunuz olduğu üzere daralıyor.



Forest yardımseverliği ile tanınır. Bugün İngiltere'nin dev kulüpleri arasında sayılan bazı takımlara ağabeylik yapmıştır. Liverpool ve Arsenal takımlarının üzerlerine giyebilecekleri formaları yokken, onları yedirmiş, içirmiş, giydirmiş ve İngiltere'ye faydalı olabilecek kulüpler haline getirmiştir.



Her iki takımda Forest'in bu babalığını unutmamış. O tarihte aldıkları formaların renklerini değiştirmemişlerdir. Şu an Liverpool'un ve Arsenal'in renklerinin kırmızı - beyaz olmasının müsebbibi Forest'dır. O dönemlerin fakir ve genç delikanlılarını adam eden Forest şu an kendini adam edebilmek için debelenmekte bu da canımızı hayli sıkmaktadır.



Forest tarihinin en önemli kilometre taşı Brian Clough baba'nın takımın başına geçmesidir. Hafif deli, biraz çatlak ve nikotin bağımlısı bu muhterem adamın Forest'i çalıştırdığı dönem. Takımı efsane yapmaya yetmiştir. Vefatından sona Mert Aydın'ın yazdığı bir yazıyı bu noktada alıntılayalım :)



Daha 2 yıl önce 2.lig'de oynuyorlardı.Birkaç saat sonra Avrupa şampiyonu olmak için sahaya çıkacaklardı. heyecanları yüzlerinden belli oluyordu. hem zaten koca kafa'nın onlara gerekli enerjiyi sağlayacak konuşmayı yapacağından hepsi emindi.



Koca kafa, lobiye indiğinde takımın santrforu Garry Birtles'ı gördü. "Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finaline çıkacağız ve sen traş olmamışsın" diye çıkıştı. "Odana geri dön ve traş ol". Koca kafa bir şeyi söyledi mi gerçekten söylemiştir. Kaytarma sözkonusu bile olamaz. Garry Birtles da öyle yaptı ve odasına çıktı.



O gece Nottingham Forest, bu yüzden Şampiyon Kulüpler Kupası finalinin başlamasına 45 dakika kala Münih Olimpiyat Stadı'na gelebildi. Onlar Koca Kafa'dan son taktikleri alırken rakip Malmö'lüler, stadın çimlerine alışıyorlardı.



Koca Kafa'nın red bull kıvamındaki sözleriyle maça çıkan Nottingham Forest, 45.dakikada Britanya'nın ilk 1 milyon pound'luk adamı Trevor Francis'in golüyle kupaya uzandı. Tarih 31 mayıs 1979'du. 1 yıl sonra bu kez Madrid'de Hamburg'u yenerek kupayı kazandılar.



Koca Kafa yani Brian Clough, Nottingham Forest gibi mütevazi bir kulübü 2 kez avrupa şampiyonu yaptı. Derby ve Forest ile birer İngiltere ligi şampiyonluğu kazandı. 4 kez lig kupası'na uzandı. Ve Koca Kafa, 2 gün önce 69 yaşında mide kanserinden yaşamını yitirdi. Hem de en parlak günlerinde bile başına getirilmediği İngiltere milli takımı'nın bir İsveçli tarafından yönetildiğini bilerek.



Koca Kafa Forest'i efsane yapmış, kendisi de Forest efsanesi olmuştur. Clough'un kişilik yapısını ve hayat hikâyesini merak edenler, ''The Damned United'' adlı filmi muhakkak izlemelidir. Film her ne kadar onun Leeds ile geçirdiği kısa macerayı konu alsa da, bu özel adamın sihrine filmi izlerken mazhar olabilmeniz gerçekten keyifli. Filmin sonu ise Forest severler için bir hayli tatmin edici sahnelere yer veriyor.





Takımın Başarıları:



• FA Cup: (2) 1898,1959.

• Premier League: (1) 1978.

• İngiltere Birinci Ligi: (3) 1907,1922,1998.

• Charity/Community Shield: (1) 1978.

• İngiltere Lig Kupası: (4) 1978,1979,1989,1990.

• Şampiyonlar Ligi: (2) 1979,1980.

• UEFA Süper Kupa: (1) 1979.





Bundan kelli Nottingham Forest maçlarını bu başlıktan takip edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun :D
 
Cevap: Resmi Nottingham Forest Takip Başlığı



Football Manager'de şu an Premier League'ye çıkardığım sempatik takım. :)
 
Cevap: Resmi Nottingham Forest Takip Başlığı



Bişeyin eksik değil Ortak...:D

Severim Forest'i seksenlerin son döneminde baya takip etmiştim...

Sonra tabii düşüş yaşayınca...:D

Malum oldu...



Bide benim takımlar var İspanya'da Valladolid...

Fransa'da Metz...:D
 
Cevap: Resmi Nottingham Forest Takip Başlığı



Huddersfield Town camiasını temsilen , güzide rakibimize 2012/13 sezonunda başarılar dilerim. :D
 
Cevap: Resmi Nottingham Forest Takip Başlığı



Nottingham Forest-Huddersfield Town maç takip başlığını açıp yorumlarınızı bekleyeceğim...:D

Kahve yapıp kavganızı izleyeceğim...:D
 
Cevap: Resmi Nottingham Forest Takip Başlığı



Ouuvvv favori takımının resmi konusu.Bu sene bir şeyler olacak sanki, öyle bir his var içimde.O gece bu sene olsun.
 
Cevap: Resmi Nottingham Forest Takip Başlığı



Bir kere ismi çok güzel Nottingham Forest'ın sempati duymamak imkansız.
 
Üst Alt