Nuri Asan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Nuri Asan


nuriasangs7ws1.jpg



Nuri Asan

Galatasaray Eski Futbolcusu



1958-1964 yılları arasında Teknik Direktör Remondini ve Gündüz Kılıç döneminde Galatasarayımız'ın kadrosunda defans olarak yer almış futbolcularımızdandır.. Galatasaray, Ankaragücü ve Samsunspor takımlarında oynadıktan sonra futboldan kopmamış ve Teknik Adam olarak Türk Futboluna hizmet etmiştir. Son olarak Samsunspor Teknik Direktörlüğünü yaptığı sırada 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu geçirilen kazada Samsunspor'lu değerli futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Yugoslav oyuncu Tomiç ve Şöför Asim Özkan ile birlikte eski değerli futbolcumuz "Nuri Asan" da hayatını kaybetmiştir... Bu vesile ile Nuri Asan ve diğer futbolcu kardeşlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum...

Saygılarımla ; sevgiyle kalın....
 
Cevap: Nuri Asan



nuriasan1940samsungalat.jpg



Nuri Asan

Galatasaray Eski Futbolcusu



1940 yılında Samsun 'da doğdu. 1955-57 'li yıllarda Samsun Amatör takımlarından Samsun 19 Mayıs Spor 'da futbola başladı. Çok kısa sürede kendisini ön plana çıkardı ve 1958 yılında Galatasaray'a transfer edildi. Ortasaha oyuncusuydu. İnatçı, defans yönü güçlü ve tam bir görev adamıydı. 1 yıllık bir alışma döneminden sonra Galatasaray ana kadroya alında ve başarı grafiğini hızla yükselterek 1960-1961 sezonundan itibaren kadroda oynamaya başladı.

Başarılı futbolu ile genç Milli ve Ordu Milli takımlarına da davet edilerek ay-yıldızlı formayı giyme onurunuda elde eden Nuri Asan ; 1961-1962 sezonunda o zaman ki kanunlar kapsamında Askerlik görevi için Ankara'ya gidince futbol'dan kopmaması adına Ankaragücü'ne transfer edildi. 1962-1963 sezonunda Askerlik bitimi yeniden Galatasaray'a dönen Nuri Asan, 1964-1965 sezonunda yeniden Ankaragücü'ne transfer oldu. 1968 sezonuna kadar Ankaragücü'nde başarıyla futbol kariyerini devam ettirdi.

1968 yılında Samsunspor'un profosyonel anlamda Türkiye Liglerine iştirakı ile Samsun yönetimi'nin kendisi Samsunspor'da oynaması için davetlerini hiç bir menfaat gözetmeksizin kabul etmiş ve memleketinin takımı Samsunspor için başarıyla mücadele etmiş ve ertesi sezon Samsunspor Şampiyonluğu Nuri Asan'lı kadrosuyla kazanmış ve Lig'e terfi etmiştir.

Malumunuz Galatasaray'ın Gaziantep'li unutulmaz futbolcularından Talat Özkarslı 'da Nuri Asan gibi memleketi'nin takımı için kendilerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmişlerdir.

Maalesef ki, 20 Ocak 1989 yılında ki elim kaza sonucu aramızdan ayrılmış ve Galatasarayımız'ın unutulmazları arasındaki ve Türk futbolundaki mutena yeri almışlardır.

Nuri Asan'ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Sevgiyle kalın.
 
Üst Alt