Nvidia Dev Oyun Monitörleri İçin Düğmeye Bastı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Nvidia Dev Oyun Monitörleri İçin Düğmeye Bastı


bfgd-nvidia-monit%C3%B6r-640x401.jpg


BFGD adı verilen proje ile TV büyüklüğünde monitörler geliştirilecek.

Son yıllarda monitör dünyasında büyük hareketlilik yaşanıyor. Tazeleme oranları yükselirken, G-Sync ve Freesync gibi teknolojilerle donatıldılar. HDR teknolojisi yavaş yavaş monitör dünyasında kendini göstermeye başlarken, monitörlerin boyutları ve çözünürlükleri günden güne artıyor. Nvidia’nın yeni projesi ise dev boyutlarda oyun monitörlerinin geliştirilmesini amaçlıyor.

BFGD (Big Format Gaming Display) adı verilen yeni çalışma, 65 inç boyutunda oyun monitörlerinin üretilmesini hedefliyor. Nvidia, BFGD için Asus, Acer ve HP ile beraber çalışıyor. BFGD’ler 4K çözünürlükte 120 Hz tazeleme oranı sağlayacak. G-Sync teknolojisiyle donatılacak ürünler, 1.000 nit parlaklığa sahip olacak. BFGD ürünlerinde HDR desteği de bulunacak.

Monitörlerde Nvidia Shield TV özelliği de yer alacak ve Shield joypadiyle birlikte gelecek. Bu televizyonlarda Android TV özelliği bulunacak ve sesle kontrol edilebilecek. Ayrıca Shield Gamestream özelliği sayesinde, Nvidia ekran kartlı bilgisayarlardan televizyona ağ üzerinden oyun akışı da yapılabilecek.

İlk BFGD ürünlerinin 2018 yazında piyasaya çıkması bekleniyor. Fiyatlandırma konusunda şimdilik herhangi bir bilgi bulunmasa da, 65 inç boyutlarında ve çok sayıda teknolojiyle donatılmış ürünlerin çok da ucuz olmayacağı beklenebilir.

technopat.net
 
Üst Alt