Nzonzi 'Evet' Dedi, Son Kararı Fatih Terim Verecek | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Nzonzi 'Evet' Dedi, Son Kararı Fatih Terim Verecek


Galatasaray, Fransız ön libero ve kulübü Roma ile anlaştı.
İtalyan kulübü, geçen yıl 26.6 milyon Euro’ya transfer ettiği ancak teknik direktör Fonseca istemediği için gönderme kararı aldığı Nzonzi’yi 1 milyon Euro’ya kiralamayı kabul etti. Fatih Terim de onay verirse, Aslan’ın yeni ön liberosu Nzonzi olacak.
SEVILLA’ya transfer olan Fernando’nun yerine ön libero arayışını sürdüren Galatasaray’ın gündemine gelen son isim Steven Nzonzi oldu. Sarı kırmızılılar, Fransız futbolcu ve kulübü Roma ile her konuda anlaştı. Teknik direktör Fatih Terim onay verdiği takdirde Galatasaray’ın yeni 6 numarası Nzonzi olacak. Geçtiğimiz pazar günü başkent Roma’da gerçekleşen görüşmede İtalyan yöneticiler, 30 yaşındaki Nzonzi’yi 1 milyon Euro karşılığında 1 yıllığına kiralık vermeyi kabul etti. Kulüple anlaştıktan sonra futbolcuyla masaya oturan sarı kırmızılı yöneticiler, Roma’dan yılda 2.5 milyon Euro net ücret alan Nzonzi ile de el sıkıştı.
Gündemdeki diğer isim Arsenal’den Elneny



TEKNİK direktör Fatih Terim de onay verdiği takdirde Demokratik Kongo asıllı Fransız futbolcu 1 yıllığına kiralanacak. 1.96 metre boyundaki Steven Nzonzi, geçen sezon 30 maçta forma giyerken, 1 gol attı, 2 asist yaptı. Milli futbolcu Cengiz Ünder’in de forma giydiği Roma, Nzonzi’yi geçen yıl 26.6 milyon Euro’ya Sevilla’dan transfer etmişti. İtalyan ekibinin böylesine yüksek bir maliyeti olan tecrübeli futbolcuyu elden çıkarmak istemesinin nedeni ise teknik direktör Paulo Fonseca. Portekizli çalıştırıcı gelecek sezon oynatmayı düşünmediği Nzonzi’yi son 3 hazırlık maçında kadroya dahi almadı. Galatasaray’ın gündemindeki diğer 6 numara adayı ise, Arsenal’in Mısırlı yıldızı Mohammed Elneny.

5d53aa0118c773285019c7cb.jpg
 
giphy.gif
 
Ulan haber dili çok güzel ya. Açıkça biz de bir plan falan yok menajerler elimize ne tutuşturursa sadece o. Terim de kabul etmezse ne yapalım biz elimizde geleni yaptık ama Terim istemedi.
 
Birşey soracam. Roma neden bırakır bu adamı. O bölgede fazla oyuncuları mı var nedir durum. Roma takipedenler.
 
Pozisyon bilgisi yeterli bence. O bölgeye uzun, topla iyi (en azından Donk'dan) biri gerekiyordu. Hem dönen yüksek topları alır. Hem de oyunu başlatıp Seri ve Belhanda ile iyi bür üçgen olabilirler. Savunmaya vereceği katkı ile de iki bekimize de hücum opsiyonu sağlayabilir. Elneny mi N'zonzi mi derseniz. Ben Elneny derim. Elneny biraz daha gezici oynadığı için bizim için daha iyi olabilir. Çünkü N'Zonzi biraz ağır bir oyuncu.
 
2-3 takım birden istiyor haberiyse genelde menejerler yazdırmış oluyor bu tarz metinleri. O yüzden çok inandırıcı bulmadım. Öte yandan şu an özellikle ileri forvet hattımızın boy ortalaması inanılmaz kısaldı. Belki Melo gibi adam yiyen forvet olmaz ama özellikle orta sahada hava topları konusunda fark yaratır Nzonzi gibi bir geri orta saha. Yanılmıyorsam 1.90 civarı bir boyu vardı. O boy ve cüssesine göre de gayet teknik bir oyuncu. Bu tarz bir adam gelirse kesinlikle üzülmem.
 
Üst Alt