Öfkenizi Nasıl Kontrol Edersiniz - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Öfkenizi Nasıl Kontrol Edersiniz


Ben kısa huylu bir insanım. Nedeni göz önünde bulundurulmayacak kadar küçük olsa bile öfkelendim. Kontrol edemiyorum ve doğal olarak benden geliyor. İçimde öfke tutmaya çalışırsam çok rahatsız olurum çünkü şiddetli başım ağrıyor ve hayal kırıklığım var. Öfkemi bırakmak zorundayım. Bu yüzden bağırmalıyım, azarlamalıyım veya daha yüksek sesle bağırmalıyım. Genellikle soruna neden olan kişiyi yenmem gerekir. Ama bunu yapmamam için kendimi kontrol ediyorum. Kızgın olduğumda kendimi nasıl değiştirdiğimi gördüm. Kızgınken nasıl tepki veriyorsun
hanimefendi bilumum yöntem var şahsen

SM-J710FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Bu bizim gibi duygusal insanlarda çok oluyor. Çabuk sinirleniyoruz, tutamazsak kendimizi de mal mal kavgalara/ağız dalaşına giriyoruz.

İnsan kendini geliştirerek bunu bir yere kadar dizginleyebiliyor. Özellikle iş hayatında öfkenin bir halta yaradığını ben görmedim. %100 zararlı çıkarsın, mümkün değil aksi olsun. Zamanla bunu yaşayarak öğrenince artık eskiden kafana taktığın şeyleri takmamaya başlıyorsun.

Kısaca işine bakacaksın arkadaş. İşine odaklanacaksın. Hep daha iyisini yapayım, mükemmelleştireyim diye yırtınacaksın. O zaman işte konsantrasyonunu sinirlenmek yerine faydalı işlere harcamış oluyorsun. Bu dediğim %100 çözüm vermez ama bir nebze engeller. Etrafında bir sürü insan oluyor sonuçta. Biri canını sıkmasa öbürü sıkıyor. Rutinin bozulsa canın sıkılıyor. Zaman gerek. Bir de muhakkak hobi sahibi olmak gerek. En basitinden belgesel izlemek gerek, ufkunu açacak şeyler öğrenmeye çabalaman gerek.
 
Melissa hanımefendi size forumumuz üyeleri psikolog @Yiğit Karagöz ve Psikiyatr @İbrahim Özveren yardımcı olabilir
Profesyonel destek alın lutfen

ub.mesaji

Goldberg metodolojiye bagli olarak agression regulation therapy (ART) uyguluyoruz. Kişiden kişiye değişen bir anlayış ile agitasyonun kaynagini bulmaya çalışıyoruz (stress, frustration, impulscontrol). Yarim seneden 1.5 seneye kadar haftalik 2-3 seans ile hastanin durumuna göre kendi eksikliklerini tespit ile mesguluz.

Genel anlamda insanın hobi eksikliğinden, kendine yeterince zaman ayirmadiginda kaynaklanan bir durum olabiliyor.
 
Üst Alt