Olimpiyatlarda Hakem Sayımız da Arttı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Olimpiyatlarda Hakem Sayımız da Arttı


2008 Pekin Olimpiyatlarına göre Londra Olimpiyatlarında sporcu sayısını arttıran Türkiye, hakem sayısını da arttırdı. 2008 yılındaki oyunlarda 5 hakemi bulunan Türkiye, Londra'da bu sayıyı 10'a yükseltti.



recepp22_3XUNQ.jpg




2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, sporcularının yanı sıra hakemleriyle de boy göstermeye hazırlanıyor.



2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na göre Türkiye hakem sayısını yüzde 100 oranında artırdı. 2008 yılındaki oyunlarda 5 hakemi bulunan Türkiye, Londra'da bu sayıyı 10'a yükseltti.



2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda, İbrahim Cicioğlu, Ender Büyükerşen, Bekir Çeker (Güreş), Talat Özkaya (Halter), Burak Demiralp (Okçuluk) Türkiye'nin hakemleri olarak yer almıştı.



Türkiye'nin Londra Olimpiyatları'nda ise 8 ayrı branşta 10 hakemi görev alacak. Türk hakemler, basketbol, boks, halter, cimnastik, kürek, yelken, tenis ve güreş branşlarında görev alacak. Kürek, yelken ve cimnastik branşlarında Türk hakemler ilk kez olimpiyat oyunlarında müsabaka yönetecek.



Basketbolda Recep Ankaralı, boksta Yaşar Çınar, halterde Suat Gücüyener, cimnastikte Özgür Mülazımoğlu Ballı, kürekte Nihat Usta, yelkende İlker Bayındır, teniste Mustafa Gökkaya, güreşte ise Ender Büyükerşen, İbrahim Cicioğlu ve Satılmış Baykuş 2012 Londra Olimpiyatları'nda görev alacak Türk hakemler olacak.



EN TECRÜBELİ HAKEM ENDER BÜYÜKERŞEN

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) hakemi Ender Büyükerşen, 10 Türk hakemi arasındaki en tecrübeli isim olarak dikkati çekiyor.



Türk güreş tarihinin en değerli hakemleri arasında gösterilen Büyükerşen, bundan önce 5 kez olimpiyat oyunlarında boy gösterdi. Tecrübeli hakem, 1992 Barcelona, 1996 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Atina ve 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda da görev alarak, Türkiye'nin gururu olmuştu.



Ender Büyükerşen, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları ile birlikte 6. kez, en prestijli spor organizasyonunda yer alacak
 
Bu Recep ankaralı hersey yolunda diyen hirb degil mi?



Gecen sene hem bayan hem erkek basketbol final serisinde bizi yakan?
 
Üst Alt