Önümüzdeki Seneden İtibaren Çift Forvet | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Önümüzdeki Seneden İtibaren Çift Forvet


Artık lig bitti, gelecek sene için adam gibi kadro planlamasını yapıp çift forvetli sisteme göre oyuncular almalıyız. Bizim tarihimizde en iyi oyunlarımız hep 2li forvetle olmuştur. 4 forvetle başladığımız senelerden nerelere düştük hey allahım ya.

................Muslera..................
xx1xx...xx2xx...xx3xx...xx4xx
xx5xx...xx6xx...xx7xx...Bruma
.............xx8xx...xx9xx............

............ ......xx10xx..................
Linnes...Serdar...Ahmet...xx11xx
Yasin/Sinan...Tolga...De jong/xx12xx... Garry
...............xx13xx...Eren d...............
 
İstersen 11 forvetle oynayalım bizim takım rakip ceza alanına kutsal alan muamelesi gösteriyor, içeriye adım atmamak için ekstra bir çaba sarf ediyorlar. ne yapacak o kadar forvet sağda solda dolanıp yan pas yapacak yine.
 
cift forvet devri biteli bir on sene olmustur herhalde.
Ne yapacaksiniz cift forveti defansin kucaginda oturan bir tane forvet yetmiyor mu birde ikincisini koyacaksin.
Önemli olan ilk basta merkez orta sahanda sekiz numara ve onun arkasinda fizik gücü yüksek beyni olan bir süpürücü.
Bir takim bu ikisi olmadan oynadikca istersen üc forvet ile cik yine bir halt yiyemezsin.
Dün bir yirmi dakika cift forvet oynadik yine bir ise yaramadi cünkü bir noktadan sonra topu orta alandan oraya Hakan Balta getirmeye calisti.
 
Sorunun çift tek forvetlik bi durum olduğunu düşünmüyorum. Dinamik, arzulu ve en önemlisi birbirinden nefret etmeyen, gruplaşmayan bi oyuncu grubuna ihtiyacımız var bence. Şahsen bunun da uzun süre olacağına inanmıyorum, gelecek bize çok parlak görünmüyo.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
2007/2008 Cift Forvet
2008/2009 Tek Forvet
2009/2010 Tek Forvet
2010/2011 Tek Forvet
2011/2012 Cift Forvet
2012/2013 Cift Forvet

2013/2014 Tek Forvet
2014/2015 Tek Forvet
2015/2016 Tek Forvet
2016/2017 Tek Forvet


Boldladigim kisim sampiyon oldugumuz seneler. Galatasaray tek forvet oynamaya calistigi her dönem duvara cakildi, bir sezon haric. Bu bir yorum degil, kabaca bir tespittir.

Akilli olan kulüpler basarili oldugu düzene göre bir politika izlerler. Bizimkisi Polat döneminde basladi, Barcelona´nin basarisindan esinlenmis bir rüzgar, ve kulüplerin bunu hasbelkader kopyalamaya calismasi. Ki bunlar aslinda yeni degil, 70´lerden beri bilinen seyler, özü hollanda futbolunda. Bir baskasinin basarisi, sana da uyacak diye bir kural yok. Türkiye´ye ingiliz ve alman futbolu uyuyor. Yada yine basarili olan Balkan ülkelerinden gelme hocalar var. Ispanyol, Hollanda´li, Italyan mentalitesi felan nedense tutmuyor bizde.


Ve eskiden daha da kreatifdi teknik adamlar bu tür konularda... 1925 Herbet Chapman´in WM sistemi...

WM-System-german.png


Bir sanat eseri gibi.
 
Son düzenleme:
Kiminle çift forvet oynadığına bağlı..2 forvetin de top tekniği iyi olmalı,orta sahaya sürekli yardımcı olmalı..Elmander-Necati ve Burak-Umut arasında dağlar kadar fark vardı..2. yarı Drogba gelince toparlamıştık..
 
Yillara gore tek forvet cift forvet oynadik evet. Hatta drogba-burak varken tek oynadik hep sacma sapan lig isatistigi verip uzerine yorum yapmayin. Cift oynayinca hep cift gittik o sezonlar zaten; tum maclarda cift baslayip cift bitirdik. 3 mac cift oynadigin sezon cift forvet oynamis sayilmiyorsun. Her macin ayrintili istatistigini verin hadi tamam diyelim.
2 senedir defans hatti ve on liberosu olmayab takim taraftari cift forvet ehhe diye sacmaliyor. Hem drama hem komedi iceren tek perdeli oyun gibi.
 
Çift forvet oynayınca çatır çutur pozisyon bulacağız sanki?
Orta sahadaki adamlar 2 pas yapamıyor topu yana geriye çıkarıyor sen önce bu sorunu çözmelisin sonra çift mi tek mi düşünürsün.
 
arkadaşlar sorun çift forvet, tek forvet, 3 lu defans da felan değil ya kadro kötü kadro poldi pres yapmaz, selçuk kıcını kaldıramaz, tolga da beyin yok, defans evlere şenlik gol yemeden duramıyor bu oyuncu tiplemeleriyle 5-5-5 dizilisiyle çıksak yine bi halt olmaz

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sorun forvet sayisi yani öyle mi?

Bu takimin orta sahasi yok yahu daha ötesi var mi. Cik 4 forvet ile oyna yine fayda saglamaz, senin orta sahan resmen ölü. Gelen giden vura vura geciyor, direnc yok dinamizm yok karsi koymak yok, rakibi sindirmek rakibe basmak top calmak yok. Bakin daha defans dan bahsetmedim bile, sirf orta sahanin durumu bile basli basina fiyasko.

Ama sorunumuz cift ya da tek forvet oynamak. Bu kadar da kolay degil futbol.
 
İşte bazı arkadaşların mantığa bakarmısın, sorun tek forvet veya çift forvet mi demişiz. Öyle olsa bundan sonra bitün maçlara eren poldi çıkalım her maçı alırız demişim yani öylemi konuyu açarken?

Çift forvetli sisteme göre kadro planlamasını yapalım diyorum. O yüzden de 9 transfer yazmışım ilk 11e.

......................Muslera.................
Zabaleta....Serdar....Pepe....Carole
J. Navas...L.Leiva...Cazorla..Bruma
.................Torres......xx?xx..........

En kötü şu kadroyu yapabilmeliyiz. Hepsi bonservisi elinde. Torresin yanına 1 forvet daha bas parayı al. Zor değil bunu yapmak.
 
Madem yapilanmaya gidiyorsun neden olu serdar ve 4-4-2 niye 3-5-2 degil misal o kadar adam alacaksin 3-5-2 yap.

Neyse hayal aleminde devam edin derim
 
Üst Alt