Onursal Uraz | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Onursal Uraz


onursalurazgs1944.jpg



Onursal Uraz

Galatasaray Eski Futbolcusu



1944 yılında Ankara 'da doğdu.

Futbol kariyeri Ankara Güneşspor 'da başladı. Gençlerbirliği, Hacettepe gibi Başkentimiz'in önemli kulüplerinde başarı ile kariyerine devam eden Onursal Uraz 1967-1968 sezonunda Eşfak Aykaç'ın isteği ile Galatasaray'a transfer oldu. Sezon süresince istikrarlı futbolunu fiziksel gücü ile pekiştirerek oldukça güçlü ve sağlam bir ortasaha oyuncusu oldu. Ofansif ve defansif oyunuyla Galatasaray'ın başarılarına imzasını attı. 1967-1968 sezonunu oynadığı 32 maçta aldığı 13 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile Fb, Bjk'nin ardından Lig'i 3. sırada bitirdiği kadroda yer aldı.

Sezonun başarısız kabul edilmesi üzerine yeniden yapılanmaya giden Galatasaray 1967-1968 sezonuna Yugoslav Toma Kaleperoviç'i Teknik Direktör olarak getirince kuruların yanında yaş'ta yanar misali Onursal Uraz 'da Balıkesirspor'a transfer oldu.

19 kez Ay-yıldızlı Milli Takımımızın 'da formasını başarıyla giyip ülkemizi temsil etme başarısını göstermiştir. Futbol kariyerini noktaladıktan sonra da değerli futbolcumuz Türkiye Liglerinde uzun yıllar futbol hakemliği 'de yapmış ve taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanmıştır.



Bu vesile ile Onursal Uraz'ı kısacık'ta olsa tanıtmış olduk. Saygı ve sevgiyle yad etmiş olduk.

Sevgiyle kalın.
 
Üst Alt