Operasyon Mottosu: Keskin Sirke Küpüne Zarar! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Operasyon Mottosu: Keskin Sirke Küpüne Zarar!


Sene sonunda başkan ve yönetim başta olmak üzere revizyon ihtiyacı gün gibi ortada bir takım Galatasaray.

İki senedir berbat yönetilen, öncesinde de kötü yönetilerek bugün sportif ve maddi açıdan iyice dibi gören, hemen her kurumu ve birimi ile yenilenmeye ihtiyaç duyan bir organizasyon mevcut.

Genel kurulun hiç bir ışık vermediği, üye profilinin oldukça vasat olduğu, yönetenlerin saçmalama ve suçlama yarışına girdiği 2 sezondur 20. hafta da şampiyonluk yarışından kopan, sahada hiç bir ışık vermeyen maliyeti ile taban tabana zıt uyumsuz dişlilerden oluşan, lobi olarak gerek ülke içi gerekse ülke dışında güç kaybetmiş bir takım olarak bunu yapacak birileri çıkmazsa eğer durumumuz çok daha kötü olacak.

YÖNETİM NEZDİNDE YENİLENME

Evvela Mart Ayı Olağan Yıllık Kongresinden herhangi bir beklentiye girmemek lazım. Sadece liseli olduğu için bile bir ibrasızlık tarzı durum oluşmayacaktır. Buna karşın camia içinde Mayıs 2018 kongresini bir şekilde 2017 Mayıs/Haziran ayına alacak şekilde bir hareket başlamak zorunda.

Aksi takdirde kaybedilecek zaman 1 sezondan bile fazlasına mal olabilir.

Elini taşın altına koyacak birileri çıkmaz ve bu yönetim devam ederse seneye saha içinde ve dışında çok büyük olaylar olabilir. Aynı tehlike Aziz'in Fenerbahçe'si için de mevcut.

FUTBOL TAKIMINDA KESKİN SİRKELER AYIKLANMALI: SNEİJDER-SELÇUK-SABRİ ÜÇGENİ

Son 2 senede yaşananlara bakılınca saha içinde bile artık birlik olamayan takımın sebebinin bu 3 adamın örgütlediği gruplar olduğu net şekilde ortada.

SABRİ-SELÇUK HATTI

İkisi arasında 3 senedir mevzu var. Prandelli döneminde kadro dışı kalan Sabri, Selçuk onu bu dönemde savunmadı diye Selçuk'a bilenmiş ve dönüşte iadeyi itibar olarak kaptanlığı istemişti. Selçuk vermedi ve 3 yıldır giderek derinleşen düşmanlık devam etti. Son Beşiktaş maçında Selçuk herkes ile tokalaşırken Sabri'yi es geçti.

Zaten sahada yokları oynayan ikili bir de takımda gruplaşıp takımı bölüyor.
SNEİJDER'E MECBURİYET PRANGASI

Mancini döneminden beri sahada başı kesik tavuk gibi dolaşan oyuncular sürüsünün bu güne gelişinde Sneijder2in bir futbolcudan fazla insiyatif alması, veya buna zorlanmasının etkisi de büyük.

Gerek taraftar gerek de yönetimler tarafından sonsuz kredi açılan yıldız bir futbolcu oluşu onun antrenör seçip, kafasına göre trip atmasına hakkı olduğunu göstermez.

Sene de 5 Milyon Euro para kazanıp, üzerine bir de gelip gidecek antrenörleri, oyuncuları belirleme olayına girmek kafalarda istemediği birileri gelince satıyor sorularını da beraberinde getirebilir.

Keza şampiyon olduğumuz 2015 sezonunda ligin 2. yarısı çok iyi maçlar çıkartan biri geçen sezon Hamzaoğlu ile bozuşunca yürüyerek oynuyorsa 3 ay sonra, Riekerink-Tudor trafiğinde eleştirilmesini de doğal karşılamak zorunda.

Takımın sahada tek yıldızı konumunda kalıp, onun olmadığı zamanlarda duran takım en büyük sıkıntıdır. Büyük kulüpler büyük oyuncular ile başarı kazanır tezi doğrudur ancak lider konumunda bulunan isimler sorun değil çözüm üretmek zorundadır. Sneijder son 2 yıldır çözümden çok sorunun tarafında olmayı seçerek zarar veren bir başka isim konumunda.

ÇÜRÜK ELMALAR AYIKLANMALI

Ve tabi ki takımda olmayı zerre hak etmeyen isimler var.

Kim bunlar:

Luis Cavanda
Hakan Balta (yaş ve performans haddinden)
Umut Gündoğan
Oğuzhan Kayar
Nigel De Jong (performans haddinden)
Endoğan Adili
Tarık Çamdal
Salih Dursun
Ryan Donk
Eray İşcan
Aurelien Chedjou (sözleşme yenilenmemeli)

Bu adamların sene sonunda hemen def edilmesi şartken, kim planlıyor bu işleri şu an. Bence hiç kimse.

NASIL BİR TAKIM KURULMALI



  1. Tudor kalacaksa mücadeleci ve fizikli bir takım olmalı sahada.
  2. Bizim takımın doğal kondisyonu zaten 0 noktasında. Bu isimler gidince elde nerede ise futbolcu kalmayacak. (Muslera, Serdar, Semih, Linnes, Carole, Tolga, Yasin, Eren, Sinan olmak üzere 9 isim kalıyor geriye)
  3. Bu isimlerden de çoğu ancak yedek olur ( Muslera ve Serdar bir tek uluslararası seviyede)
  4. 11 için 8 transfer zaten şart. Üzerine yedekleri de bulunmalı.
  5. Mali durumumuz rahat değil. Sorun çözümü için strateji şudur.

a) STOPER -> Defans lideri şart: Maliyeti uygun ve tecrübeli bir isim bulunursa çökülmeli. Bulunamazsa paraya kıymak zorundayız.
b) ORTA SAHA -> Playmaker şart : Selçuk'un yapamadığını yapacak ve temposu ona göre daha yüksek biri mutlaka takviye edilmeli. Fırsatlara bakılıp gerekirse en büyük para bu mevkiye harcanmalı.
c) ORTA SAHA 2 -> SAVAŞÇI ŞART : Tolga gibi değil Melo gibi birini bulmamız şart. Büyük takımlardan kiralık, bonservisi ile olsun bir şekilde buraya SERT, SERİ, VE MÜCADELECİ BİR OYUNCU BULMALIYIZ.
d) Santrafor: Burada standart oyun şablonuna göre belirlenmeli. TEK FORVET OYNAYACAKSAK DOĞAL GOLCÜ ŞART, İKİ SANTRAFOR OLACAKSA ELMANDER TİPİ BİRİ BULUNMALI.
e) BEKLER: MAS VE PEREİRA gibi fırsatlar bulumalı. Scout ekibi buraya öneri vermeli. Boşa çıkan Kolasinac tarzı isimler sonuna kadar zorlanmalı.
 
Bu isi 2 senedir M. Ozbek ve L. Nazifoglu yuruttugu icin cevaplari da boyle olur:

Levent Nazifoğlu: "Önümüzdeki yılla ilgili kararlaştırılmış bir şey, bir liste falan yok." (dun aksam Beyaz TV'de) :D

Kadro planlamasi diye birsey yok seneye de ezbere kadro kuracaklar oyle menajer tavsiyesi uzeri yapilan transferler ile.
 
Bu isi 2 senedir M. Ozbek ve L. Nazifoglu yuruttugu icin cevaplari da boyle olur:

Levent Nazifoğlu: "Önümüzdeki yılla ilgili kararlaştırılmış bir şey, bir liste falan yok." (dun aksam Beyaz TV'de) :D

Kadro planlamasi diye birsey yok seneye de ezbere kadro kuracaklar oyle menajer tavsiyesi uzeri yapilan transferler ile.

Spor Kulübü şeyinde değil bu adamların maalesef.
 
Üst Alt