OPTA Analysis | Vedat Muriqi mi, Mbaye Diagne mi? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

OPTA Analysis | Vedat Muriqi mi, Mbaye Diagne mi?


mbaye-diagne-vedat-muriqi_10p8fou6si7ny1c2ziyhjaykpa.jpg


Diagne'yi satmayı düşünen Galatasaray'ın ilk hedefi Vedat Muriqi. İki oyuncuyu OPTA karşılaştırdı.
Mbaye Diagne'den istediği verimi alamayan Galatasaray, Sengalli oyuncuyu satmayı planlıyor. Eğer sarı kırmızılılar Diagne'yi elinden çıkarırsa rotasını Çaykur Rizespor'un golcüsü Vedat Muriqi'ye çevirecek. İki golcüyü OPTA karşılaştırdı.

2 - Vedat Muriqi ve Mbaye Diagne'nin 2018/19 Süper Lig sezonundaki performansları. Karşılaştırma.

48984


Vedat Muriqi bu sezon Süper Lig'deki tüm maçlarda forma giyerek müthiş bir istikrar yakaladı. Diagne ise kart cezaları nedeniyle 34 maçın 29'unda forma giyebildi.

Sezonu gol kralı olarak kapatan Senegalli oyuncu 30 gol atma başarısı gösterdi. Bu gollerin 20'sini ligin ilk yarısında giydiği Kasımpaşa formasıyla, 10'unu ise Galatasaray formasıyla kaydetti. Vedat Muriqi ise 17 golle sezonu kapatarak gol krallığı yarışında ikinci oldu.

İki oyuncunun asist sayılarını kıyasladığımızda ise Kosovalı golcünün 8 asist yaparak takımına katkıda bulunduğunu görüyoruz. Diagne'nin ise asis sayısı Muriqi'e göre düşük kalıyor.
 
Optadan falan bakmaya gerek yok Muriq daha yetenekli ve komple bir forvet oyuncusu Kasımpaşadayken de Diagne asla Muriqin verdiği ışığı vermedi...Ama şunu da söyleyeyim bu tarz oyuncuların ciddi büyük takım fobisi oluyor Muriq yeteneklerini bizim düzeyde ne kadar gösterebilir koca bir soru işareti .. Ayrıca Muriq bildiğin 1 sezonluk bir oyuncu giresun ve gençlerbirliği perfomansı asla büyük takımlara yetecek bir performans değildi..
Baştan beri Ocakta Bosman ile bedava alınmasından yanayım zaten yedek olarak Mitroglu var elimizde .
 
Muriqi bu sezon 17 gol atti 8 assist verdi. SpG 2. Diger forvetlerle kiyaslarsan SpG istatistigi oldukça düsük. Yani gol atmak icin o kadar sut çekmesine gerek kalmamis bu sezon.
 
Beni Fm kadrosuna yazmamis Doruk kindar bi herif zaten

Ona bel baglamayalim Muriqi yabanci sayilacak sekilde getirmek icin ellerinden geleni yaparlar

Yabancı sınırı 5e düştüğünde de normalde sayılmayacak bazı topçuları yerli statüsünde saymışlardı hattsa sınır kalktığında yine bir düzenleme yapıldı yerli sayılma olayında...Anladığım kadrıyla sınır daraldıkça bazı toleranslar gösteriliyor bu tarz oyuncularda sırf Muriq için engellemezler zaten yerli havuzu aşırı dar..
 
muriqiyi alsak bile 1. opsiyon olarak düşünmüyorlardır diye umuyorum tabi diagnenin her türlü şutlanması lazım o ayrı
 
Üst Alt