Ordu Yeni Stadyum | 22.000 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da UEFA standartlarında yapılan yeni stadın otel olarak da hizmet vereceğini söyledi.

Yaklaşık 300 işçiyle sürdürülen inşaat çalışmalarının sorunsuz ilerlediğini ifade eden Yılmaz, 22 bin kişilik seyirci kapasiteli yeni stadın Türkiye'de içerisinde otel bulunan ilk stat olacağı bilgisini verdi.

Enver Yılmaz, kaba inşaatın yüzde 80 oranında tamamlandığını ve stadın 103 milyon liraya mal olmasının beklendiğini de aktararak, "53 bin 952 metrekare alan üzerine inşa edilen stadı 2018-2019 futbol sezonunda hizmet vermeye başlayacak." dedi.

Doğal çim sahası 105x68 metre ebatlarında sulu sistem ve alttan ısıtmalı olacak statta, 4 sporcu soyunma odası, soyunma odalarından da ulaşılabilen her soyunma odası için ayrı ortalama 150 metrekarelik ısınma salonları, bay-bayan hakemler için ayrı soyunma odaları, sporcu revir ve doping kontrol odaları, ev sahibi ve misafir sporcular için ayrı mescit ve abdesthanelerin yanı sıra 100 kişilik basın toplantı salonu, sporcu ve protokol röportaj alanları, UEFA, FIFA, federasyon ve işletme ofisleri, 202 kişilik masalı ve masasız basın tribünü, basın fuayesinden ulaşılan çalışma salonu, televizyon-radyo canlı yayın odaları ve panoramik stüdyo bulunacak.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg6.jpg
 
Orduspor şu anda yok olmak üzere bekliyor. Şu anda belediye desteğiyle Yeni Orduspor diye takım çıktı. Orduluların % kaçı benimsiyor bilemiyorum.

Yeni Orduspor bu sene büyük yatırıma rağmen playoff bile yapamadı. Yakın gelecekte Mersin,Malatya,Ordu,Erzurum,Gaziantep tamamen siyaset eliyle yönetilen şehir takımlarına sahip olacak.

Bu yüzden Altay ve Ankaragücü'nü takdir ediyorum. Bu kulüplerde siyaset eliyle kurtuldu belli oranda ama camia,taraftar gücüyle köklü kulüpleri yok olmadı. O takımlarına sahip çıkıp ayağa kaldırdılar.
 
RDQ2z7.png


41994021620_7373d9cded_o.jpg


j6X8jG.jpg


28642665657_fd5c49e26b_o.jpg


EDRdXg.jpg
 
tribün merdiven ve çıkış tasarımı bu kadar kötü olabilir.

mimar adam şu tasarımdan para alıyor ya pes doğrusu
 
Yapımı bir yıl önce tamamlanmasına rağmen koltuklandırma, skorboard, ışıklandırma ve çevre düzenlemesi eksik kalan Yeni Ordu Stadı'nın ikmah ihalesi yapıldı.
Yeni Ordu Stadı Aralık ayında açılacak



Daha önce bir kez ertelenen ihale önceki gün yenilendi.8 firmanın katıldığı ihaleyi kazanan firma, itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı sözleşme imzalayacak. Sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içerinde inşata başlayacak olan firmanın 180 iş günü içerisinde stadyumu tamamlaması gerekiyor. Bir aksilik olmadığı takdirde stadyum en geç Aralık ayında faaliyete geçecek.

Ordu Stadı'nda ikmal ihalesiyle birlikte çevre düzenlemesi, koltuklar, jeneratör ve trafo, ışıklandırma, skorboard, spor lisesi sınıfı ve 40 kişilik pansiyon yapımı, elektronik aksamlarının tamamlanması, bireysel spor salonlarının bölünmesi ve iki adet yeni spor salonu yapılması gerçekleştirilecek.
 
Üst Alt