Orman ve Su İşleri Bakanlığı:'Kamilet Vadisi Milli Park ilan edilsin' | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı:'Kamilet Vadisi Milli Park ilan edilsin'


HES zararlı olabilir ancak, günümüz şartlarında başka çare yok gibi görünüyor.



Özellikle HES'e şiddetle bilinçsiz karşı çıkanların, cep telefonu, wifi/3G'li bilgisayar kullanmaları ironik geliyor bana.
 
Tabi buda bir görüş. Ancak bu HES yapmak için doğayı katletmeyi gerektirmiyor. Özellikle Doğu Karadenizdeki HES projelerinin bir çoğunu gördüm. Gördüğüm manzara rahatsız olmam için yeterde artar. Doğaya daha az zarar verecek alternatifler var.



HES zararlı olabilir ancak, günümüz şartlarında başka çare yok gibi görünüyor.



Özellikle HES'e şiddetle bilinçsiz karşı çıkanların, cep telefonu, wifi/3G'li bilgisayar kullanmaları ironik geliyor bana.
 
bir imzada sen at..

cennete_gece_yarisi_is_makinesi_soktular_h17646.jpg
 
Üzülüyorum. Tamam çok haklıyız. Doğa katledilmesin. Gerçekten bunu yapmamız gerekiyor.



Aması var işte, söylemek istemesemde. Bunları, HES'leri, Nükleer Santralleri ya da Jeotermal delikleri yapmazsan işgal edilirsin. Bu toprakları bile göremez durumuna gelirsin. Fakirleşirsin. Dünya=enerji ile dönüor. Enerjiden kastım E=mc2 değil. Enerji sektörü, enerji gücü. Bağımlılık.



Maalesef bazı şeylerden vazgeçmemiz gerekiyor. Ya rekabet etmeyeceğiz ya da edeceğiz. Etmeyi seçiyoruz. Neden dünya bu yönde.



Oy versem de vermesem de açılacağı için zaten yapacak birşey yok. TOKI'lere karşı oy verelim direnelim de söz konusu enerji olunca birkaç kez düşünelim.
 
Cözüm yesil enerji; rüzgar santralleri, günes ve dalga. Ucuz bir kere tesisleri kurduktan sonra ve ekstra sürekli de yenilenebilir olmasi. Dünyada cogu gelismis ülke Fransa biraz haric, temiz enerji payini arttiriyor. Elektrikli araba teknolojisi de sürekli gelisiyor petrol bagimliligini yavas yavas azaltir bu durum. Gelecegin enerjisi olacak yesil enerji simdiden yatirimlari yapmak lazim. Bir de Türkiyede hükümet bile bir sekilde kabül etti Karadenizde dogayi mahvettigini ve istenilen verimin kurulan santrallerden alinamadigini. Ciddi gelismis ülkelerinin hepsi programini yapiyor su tarihe kadar yesil enerjinin payini su orana cikartacagim gibi özellikle de Avrupa. Mesala Almanya 2050ye kadar tamamen yesil enerjiye gecmeyi düsünüyor ve her gecen gün arttiriyorlar yesil enerji oranini. 5-6 yil sonra yarisini karsilayacak enerji ihtiyacinin temiz enerji kaynaklarindan rüzgar günes gibi dogal kaynaklardan. Tr de günes de bol ki cok bol dalga da bol rüzgar da bol.
 
Üst Alt