Osman Aşkın Bak: "Peki Milli Takımın hali ne olacak?" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Osman Aşkın Bak: "Peki Milli Takımın hali ne olacak?"


Her gün aynı şeyler.

Milli Takım'ın başarılı olması için oyuncuların kaliteli olması lazım, diğer ülkelerden daha iyi olmaları lazım. Sen yabancı sınırıyla diyorsun ki "yabancılardan daha kalitesiz evlatlarımıza zorla yer açalım". E bu adamlar nasıl başarılı olacaklar? Mevcut sistemde Tolga, Serdar Aziz vs yabancı oyuncuları yedekliyorlar, çünkü daha iyiler. Diğer yerliler de eşşek değillerse ilk 11'de oynayabilmek için daha fazla çalışıp, formayı kapmayı arzu ediyorlardır. Sınır 6 falan olsa Yasin daha fazla çabalayacak mı mesela Garry/Feghouli'den formayı almak için? Yok, nasıl olsa yeri garanti. Eee? Milli oyuncuların kalitesi nasıl yükselecek o zaman?
 
Spor Bakanı ve yaptığı açıklama, bu adamın nasıl Spor Bakanı olduğuna sanki biraz ışık tutuyor gibi. Yahu sen alt yapına yatırımı yap, oyuncuları yarıştırıcı ortamı sağla, bak bakalım neler oluyor. Bunun dünyada bir sürü örneği var, mesela git bizi kıskandıklarını söylediğiniz Almanya'ya bakın. Adamlar dibi gördükten sonra, oradan sınır ile mi çıkmışlar yoksa alt yapı ile mi. Sizin derdiniz öğrenciye sınıfı geçme garantisi vermek, o öğrenci bu durumda neden çalışsın? Bir Spor Bakanı böyle talihsiz bir açıklamayı nasıl yapar aklım almıyor doğrusu?
 
Son düzenleme:
bunu diyen bakın maraton koşusunda ilk 3 de kimlere ödüllerini takdim etmiş :)


[FONT=&quot]https://twitter.com/OA_Bak/status/929679770501206016[/FONT]
 
Şu milli takım yıllardır bizim başımıza dert açmaktan başka bir moka yaramadı. Önce Fatih Terim olayı şimdi de bu. Yemin ederim Milli takım organizasyonlarının kapatıldığını duysam 40 gün 40 gece parti veririm. İnsanı kendi milli takımından nefret eder hale getirdi bu utanmaz, yüzsüzler.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
YouTube

Is yine basa düstü, Cam filminde oldugu gibi, halkin derdini Reis´e kisa ve öz anlatabilecek bir yigit, yeniden elini tasin altina koymasi gerekiyor.
 
Igor Tudor: "80 milyon nüfuslu ülkede her yıl 3-4 üst seviye oyuncu çıkarmanız lazım ama bunu yapamıyorsunuz, oyuncu yetişmiyor ve yetersiz oyuncuların oynaması için kural getirmek istiyorsunuz."

Hocamın bu sözü her şeyi açıklıyor.
Vatandaşı da tebrik ediyorum altyapı önemini gündeme getirdiği için.
 
Bu ülkede yaşayan herkesi neden salak sanıyor lan bunlar? Bu sistem daha bir kaç yıl önce denenip başarısız olmadı mı? Milli takım zaten biteli yıllar oldu, amacınız ülkede futbolu komple bitirmek besbelli ki. İnsanlar 6 gün it gibi çalışıp haftasonu bir futbol keyfi yapmak istiyor. Ortadoğu ülkesi yapın ülkeyi, hatta eşorfman ile çıksınlar Türk futbolcular sahaya.
 
Terim´in Milli takimdan ayrilmasi bu yüzden kötü oldu. Milli takimin durumu kötü, kim basina gecerse gecsin, kisa vadede tatmin etmek mümkün degil halki. Yani Milli takim öyle sampiyonaya gidip, cok iyi oynayip, gruplari gececek kapasitede degil. Bunun en büyük nedenleri de, Enes Ünal, ve Emre Mor gibi bel bagladigimiz iki gencin, beklenen sicramayi yapamasidir simdiye kadar. Ayni zamanda Arda´nin Barcelona´da resmen futbola ac kalmasi. Az adam yetistirdigimiz icin, her daim kücük bir havuza bagimli kaliyoruz, onlar da istedigimiz sekilde gelismeyince, elimiz bos dönüyoruz.

Kulüp takimi calistirmak, ve Milli takim calistirmak ayni sey degil. Bir tanesinde takimi sezon boyunca calistiriyorsunuz, icecegi sudan, yedigi yemege kadar kontrol sende. Oyunculara istedigin futbol anlayisi, ve bir birileri ile oynamayi ögretebiliyorsun.
Milli takimda durum degisiyor, farkli sistemlerden, farkli oyuncular katiliyor takima, ve bunlari bir kac hafta icinde hazirlamak zorundasin. Tam 1 hafta geciriyorsun oyuncular ile, sonra yine kendi takimlarinin sistemine dönüyorlar.

Simdi bu Lucescu aptal degil. Yabanci sinirini kaldirarak, kazanma sansini yükseltmek istiyor. Lucescu yerlilerin garanti 5-6 spot bulduklarinda, daha iyi oyunculara dönüseceklerini düsünmüyor. Hedefi 3 büyüklerin bir tanesinden cok oyuncu secip, bir biri ile oynamaya alismis topcular ile, bu maclarda avantaj yakalamak.

Lucescu´nun bunu sadece emir vaki istedigini düsünenler yaniliyorlar. Lucescu bu hamlenin, takimin kazanma sansini arttiracagindan emin. Su anki hali ile takimi oynatmaya, teknik direktörülük kapasitesi yetmiyor. Ayni zamanda risk alacak bir hoca da degil. Abdulkadir´in cagrilmamasi bir örnek. Bu hamle Lucescu´nun kazanma sansini arttirir, ama basarili olmasinin garantisi yok. Ve orta ve uzun vadede, Türk futbolunun ayni tas, ve ayni hamam devam etmesini saglayacak.

1. Yabanci sinirinin kalkmasi ise, garanti olarak hem futbol keyfini arttirdi, hemde kulüp takimlari avrupada da daha iddiali bir duruma getirdi.
2. Daha orta ve uzun vadede bu sinirin, nasil etki gösterdigini göremedik. Planlandigi gibi olursa, ve genc oyunculari avrupaya gönderip, orada yetismelerini saglarsak, Türk Milli takimi cok daha kaliteli olacaktir 5-6 sene icinde.

Yani 70 yasinda, sadece kendi dönemini düsünen bir hoca icin, ülke futbolunun gelecegini cöpe atmaya ne gerek var ?

Terim´in ayrilmasi bu yüzden kötü oldu. Sanki her seferinde katiliyormusuz gibi, ilk gidemedigimizde bunun polemik olacagi belliydi. O yüzden turnavalara katilmamiz gerekiyordu. Terim´in gönderilmesi ile hem dünya kupasina, hemde gelecek turnavaya katilma ihtimalimiz sifira indi. Milli takim Terim´e zarar veriyor, ama kulüp takimlarinin önünü aciyordu.
 
Bakan diye koymuşlar oraya dünyalardan haberi yok. Programa çıkmadan önce hiç olmazsa söyleyeceğin şeyleri danışmanına falan söyle de bi araştırsın.
 
Üst Alt