Oyun İçin Tercihiniz Nedir? PC vs Konsol | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Oyun İçin Tercihiniz Nedir? PC vs Konsol


Oyun için Tercihiniz Nedir?


  • Kullanılan toplam oy
    28
Merhabalar Silikon Vadili hemşirelerim,

Pc ve Konsolu, fiyat, performans ve kullanım ömrü olarak değerlendirdiğinizde tercihiniz nedir ?

gta-5-graphics-comparison.png
 
Son düzenleme:
Hepsinin artilari eksileri var. Gelin inceleyelim (Hakikaten Silikon Vadiliyim, Palo Alto'da yasiyorum.)

PC Artilari: Performans olarak konsollarin cok onunde, ayrica baska seyler yapmak icin de kullanabiliyorsunuz. Bazi oyunlar PC exclusive (bkz. Counter Strike, DOTA, LOL, WoW vs.)
Parcalari yenilenebiliyor, o yuzden surekli olarak makineyi guzellestirebiliyorsunuz yenisini almaya gerek duymadan.

PC Eksileri: Para, hem de deliler gibi para. Konsola kiyasla guzel bir gaming PC toplamak cok para. Ayrica bazi oyun developerlari PC icin guzel optimize etmiyorlar oyunlari, o yuzden konsolla ayni performansi veren PC hep daha pahali. Bir de tabii konsol exclusive'i olan efsane oyunlardan mahrum kaliyorsunuz. (Bkz: Bloodborne, Red Dead Redemption, Uncharted vs.)

Konsol Artilari:
Oyunlar cogunlukla konsolcular tarafindan alindigi icin (konsola oyun yapmakta daha cok para var) her oyun konsollar baz alinarak gelistiriliyor artik. Bir de tabii o efsane exclusiveler var: ozellikle Playstation sirf birkac oyun icin alinabilecek bir konsol. (Aklima gelenler Uncharted, Last of Us, MGS serisi vs.)

Konsol Eksileri: Oyunlar cok pahali, storelar Steam tarzi indirim yapmiyorlar. Ayrica online oynamak parali. Mouse destegi yok.
 
Fiyat, performans ve kullanım için değerlendirirsek net olarak konsol. Konsol sahibi olmayan biri olarak söylüyorum bunu.

Bu şekilde değerlendirmezsek oyununa göre değişkenlik gösterebilir. Ben şahsen PC'de oyun oynamayı tercih ederim, konsol pek bana göre değil. Sırf oynanışı düşünürsek konsolun bana göre tek artısı online oyunları PC'ye kıyasla daha fazla kişinin oynaması.

Oyum konsola.
 
The Last Of Us: Part II' yi PC de oynayamayacağıma göre ben de konsol diyorum.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Ps4'te oynadığım Gta 5 ile iyi bir Pc'de oynadığım Gta 5'i hayal ediyorum kesinlikle konsoldan aldığım haz çok fazlaydı..
Oynanış hissi olarak kesinlikle konsol diyorum hem iyi bir tv'ye sahipseniz oyunun dibine vuruyorsunuz..
Hikayesi çok kuvvetli olan oyunlar var Last Of Ous gibi Uncharted serisi gibi asla Pc'ye gelmeyen oyunlar..
 
İkisini de oynuyorum. İkisinde de oynanacak oyun tarzı farklı bence.. Şunun bir gerçek olduğunu da inkar edemeyiz; konsolun ruhu, pcnin ruhunun önünde diz çöker tövbe ister... Özellikle shooter oyunları için pc'den başkası olmaz. Konsolda oynanacak oyun relax oyunlar. Mesela life is strange, mesela walking dead tipi oyunlar konsol için süper.. Koltuğa gömülerek relax biçimde oynayacaksın. Call of Duty'i pcde oynadıktan sonra konsola geçince kafayı sıyırıyorsun. Gerçekten tartışmak anlamsız bence...
 
Pc. Hiçbir konuda casual olamıyorum ya çok ciddi bir şekilde üstüne düşüyorum ya da hiç bulaşmıyorum. Konsollar da daha çok casual kesime hitap ettiği için tercihim pc. Ps4 e özel bütün oyunlarbiraz daha biriksin bir kaç ay için satın alırım sonra oyunlarıyla beraber satarım.
 
Üst Alt