Ozan Kabak'a Soruşturma Açıldı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
378

Almanya Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'te forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak'a 'sportmenliğe aykırı şiddetli davranış' nedeniyle resmi inceleme başlatıldığını açıkladı.

Almanya Futbol Federasyonu-DFB Kontrol Komitesi hafta sonu oynanan Schalke-Werder Bremen karşılaşmasında faul yaptığı rakibine tüküren ancak bu davranışı ceza görmeyen Ozan Kabak ile ilgili olarak 'sportmenliğe aykırı şiddetli davranış' nedeniyle resmi inceleme başlatıldığını açıkladı.

Hakemin beyanı aleyhine oldu
Ozan'dan ilk etapta ifadesini isteyen komite, maçın hakemine de pozisyonu sordu. Hakem Markus Schmidt ise Ozan'ın tükürdüğünü görmediğini bu nedenle herhangi bir müdahalede bulunmadığını ifade etti. Bunun üzerine DFB Ozan'ın hareketinin incelenmesine karar verdi. Eğer hakem olayı gördüğünü ama kart göstermeye gerek duymadığını belirtseydi kurallar gereği hakem kararı olduğu için DFB Kontrol Komitesi'nin inceleme başlatması mümkün olmayacaktı.

Ozan Kabak'ın ifadesi sonrası olayı inceleyecek olan komite, gerekli görürse oyuncuyu ceza kuruluna sevk edecek. Bundesliga'da son olarak Stuttgart'ın eski oyuncusu Santiago Ascacibar, 2018/19 sezonunda Chelsea'ye transfer olan Kai Havertz'e tükürmüş ve sonradan yaptığı "Kasıt yok" açıklamasına rağmen 6 maç ceza almıştı.
 
Üst Alt