Özbek: "Bundesliga'ya Dönmek İstiyorum" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Özbek: "Bundesliga'ya Dönmek İstiyorum"


Barış Özbek, Almanya’da yayın yapan "Kicker" dergisine verdiği röportajda, sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılmak istediğini ve hedefinin Bundesliga’ya dönmek olduğunu açıkladı. Barış, Galatasaray’daki kötü gidişat ve derbi ile ilgili de açıklamalar yaptı.



FATİN DEMİRELİ-Dört sezon önce Karl-Heinz Feldkamp’ın Almanya 2. Ligi’nden getirdiği Barış Özbek yol ayrımına geldi. Son günlerde adı sıkça Bundesliga kulüpleriyle anılan genç oyuncu, "Kicker" dergisine verdiği röportajda ayrılık sinyalleri verdi.



"YENİ BİR LİG İSTİYORUM"

Kicker editörünün "Dört yıllık serüven sonrasında Galatasaray’da bir gelecek görüyor musunuz?" sorusuna Barış, "Doğrusunu söylemek gerekirse hayır. Dört yıllık Galatasaray dönemi yeterli. Yeni bir hedef, yeni bir mücadele, yeni bir lig istiyorum. Dört yıl önce Rot Weiss Essen’den geldim ve burada şampiyon oldum" şeklinde cevap verdi.



"BURADA OYNADIĞIM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM"

Galatasaray’a geldiği için hiç pişman olmadığını söyleyen Barış, "Galatasaray çok büyük bir kulüp, UEFA ve Süper Kupasını almış bir kulüp. Burada oynamayı başardığım için çok gururluyum. Ancak Bundesliga beni cezbediyor. Statlardaki atmosfer mükemmel. Ailem de hala orada yaşıyor. Yuvama dönmek istiyorum." dedi.



"TÜRKİYE'DE İKİNCİLİK DE BAŞARISIZLIK"

Galatasaray’daki kriz ile ilgili de açıklamalarda bulunan Barış, "Geçen sezon da işler iyi gitmedi ama o zaman üçüncü olmuştuk. Aslında bu da yeterli değildi. Türkiye'de ikincilik bile başarısızlık sayılıyor. Dört yıldır burdayım, altı teknik direktör ile çalıştım. 2008’de şampiyon olan takımdan dört-beş oyuncu kaldı. Bu normal değil. İstikrar yok" şeklinde konuştu.



"MİSİMOVİC İLE HALA GÖRÜŞÜYORUM"

Galatasaray’dan Dinamo Moskova’ya transfer olan Zvjezdan Misimoviç ile hala görüştüğünü söyleyen Barış, "onunla iyi anlaşıyorum. Çok iyi bir oyuncu ama Türkiye’de bazı şeyler farklı. Burada hiç gerçek yerinde oynamadı" dedi.



"BU MAÇ SON ŞANSIMIZ"

Derbi ile ilgili konuşan Barış, "Bu maç bizim son şansımız. Sadece taraftar değil, biz de çok üzüldük. Taraftarımıza bir borcumuz var, çünkü bizi zor döneme rağmen hep desteklediler" dedi.
 
Barış Özbek: ''Galatasaray'a 4 Yıl Yeter!''



Barış, Alman Kicker dergisine verdiği röportajda, ''Galatasaray'da bir gelecek görüyor musunuz'' şeklindeki soruyu, ''Doğrusunu söyleyeyim; Galatasaray'da 4 yıl yeter. Şimdi yeni hedefler istiyorum. Yeni bir lig. Rot-Weiss Essen'den 4 yıl önce geldiğimde Galatasaray benim için çok çekici idi. Bunu başardım. Şampiyon oldum. Şimdi değişiklik düşünüyorum'' diye yanıtladı.



Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) oynamayı düşünüp düşünmediği sorusuna karşılık da Barış, Bundesliga'nın kendisi için çok cazip olduğunu, ailesinin Almanya'da yaşadığını belirterek, ''Memleketime dönmek istiyorum'' dedi.



''Performansınızdan memnun musunuz'' şeklindeki soru üzerine de Barış, sakatlıklara rağmen birçok maçta yer aldığını, ancak bu sezondan memnun olmadığını, performansta hiçbir zaman memnun olunmaması gerektiğini ifade ederek, bu konuda Alman Milli Takımının eski kalecisi Oliver Kahn gibi düşündüğünü ve mücadeleci bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.



Genç futbolcu, ''Türkiye'ye transferinizle bir hata mı yaptınız'' soruna ise ''Hayır. UEFA Kupası'nı ve Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray büyük bir kulüp. Ben bir hata yapmadım. Burada başardığımdan gurur duyuyorum. Almanya'da gözden uzaktım, ancak burada Avrupa Ligi'nde oynadım. O zamanlar Türk Milli Takımı'ndan da davet geldi ve bunu geri çevirdim'' karşılığını verdi.



Fenerbahçe'ye karşı yarın oynayacakları karşılaşmanın kendileri için son şans olduğunu ifade eden Barış, sadece taraftarların değil, futbolcuların da bu sezonda hayal kırıklığı yaşadığını, elde edilen sonuçlara rağmen 50 bin kişilik stadın her maçta hemen hemen tümüyle dolu olduğunu, sonuçların Galatasaray'a yakışmadığını, Galatasaray'ın daha üst sıralarda bulunmaya alışık olunduğunu kaydetti.



Galatasaray'ın geçen sezon da iyi olmadığını, ancak ligi üçüncü sırada tamamladıklarını anlatan Barış, ''Burada bu yetmez. İkinci olmak bile burada başarısızlıktır'' dedi.



Barış, 4 yıl futbol oynadığı Galatasaray'da bu süre içinde 6 teknik direktörün değiştiğine işaret ederek, şampiyon oldukları 2008 yılındaki takımdan sadece 4 ya da 5 futbolcu kaldığını, bunun normal olmadığını ve Galatasaray'da süreklilik konusunda bir eksiklik bulunduğunu anlattı.



Kaynak: Medyaspor | Spor, spor haberleri, futbol ve süperlig haberleri
 
Cevap: Özbek:Bundesliga'ya Dönmek İstiyorum



Bence her takımda oynar Bundesliga'da.Ne eksiği var misal Şıvaynştayger'den. Yabancı hayranları sizi
 
Cevap: Özbek:Bundesliga'ya Dönmek İstiyorum



"Geçen sezon da işler iyi gitmedi ama o zaman üçüncü olmuştuk. Aslında bu da yeterli değildi. Türkiye'de ikincilik bile başarısızlık sayılıyor. Dört yıldır burdayım, altı teknik direktör ile çalıştım. 2008’de şampiyon olan takımdan dört-beş oyuncu kaldı. Bu normal değil. İstikrar yok"



"onunla iyi anlaşıyorum. Çok iyi bir oyuncu ama Türkiye’de bazı şeyler farklı. Burada hiç gerçek yerinde oynamadı"



Bu kısımlara dikkat etmek gerekir yine de.

Onun dışında güle güle Barış.
 
Cevap: Özbek:Bundesliga'ya Dönmek İstiyorum



Keşke Fenerbahçe'ye gitseydin...



Almanya 2.ligine bundesliga mı deniyor ? Dön Barış bir daha geri dönmemek üzere.
 
Cevap: Özbek:Bundesliga'ya Dönmek İstiyorum



Bir de şu var.Dönmek istiyorum dediği lige sokmamışlar adamı hayatı boyunca :D beşinci liglerde oynamış.Çelişkiye gel
 
Cevap: Özbek:Bundesliga'ya Dönmek İstiyorum



Barışı hangi gerizekalı klup alır çok merak ediyorum ve EVET bekliyorum..
 
Üst Alt