Özbek Kardeşler, Geleceğin Yıldızının Peşinde! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Özbek Kardeşler, Geleceğin Yıldızının Peşinde!


70051_gencler-nihayet-sahada.png


Türkiye
’de yabancı sınırı kaldırılmasına rağmen tercihini yerlilerden yana kullanan yönetim, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in açıklamaları üzerine bu politikasından vazgeçmeme kararı aldı.

Sınırın yeniden kaldırılmasının gündeme gelmesinin ardından yönetim milli takımın iskeletini oluşturacak isimleri gündemine almaya karar verdi. Tıpkı 2000 yılında UEFA Kupası'nın kazanılmasından önce yerlilere yapılan yatırımlar örnek alınacak.

GELECEĞİN YILDIZ ADAYI

Daha önce Ahmet Çalık ve Serdar Aziz gibi eleştirilen ancak A Milli Takımı'nın savunmadaki ikilisini transfer eden Galatasaray'da başkan Dursun Özbek ve Mehmet Özbek, şimdi de rotayı Bursaspor’un yıldızı Kubilay Kanatsızkuş'a çevirdi.

Bu sezon sarı-kırmızılı takıma karşı bir gol atan ve geleceğin en önemli yıldız adayları arasında gösterilen 19 yaşındaki Kubilay, listenin ilk sırasında yer alıyor. Önümüzdeki yıl transfer edilmek istenen 2 forvetten ilki, genç yıldız olarak belirlendi.

Kaynak: Sözcü


Ozbek Kardeşler, Geleceğin Yıldızının Peşinde!

 
Leş bir transfer olur Adem Büyük daha iyi katkı verir vallahi.Ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiğini uyguluyorlar herhalde bu tarz haberler çıkartarak.
 
Avrupaya gitsin... Bursaspor alt yapidan cok yetenekli oyuncular cikartiyor, bunlarin Türkiye´nin köhne futbol ve taraftar sistemin altinda heba olmamasi icin, gitmesi gereken yer avrupa...

Bundesliga olur, 2. Bundesliga olur önemli degil. Buradan kopmasi önemli. Bir hedefin oldugu yerde, ve her hafta en iyiler ile oynadigin vakit, kendini optimal sekilde gelistirirsin.
 
Tam İsim: Kubilay Kanatsızkuş

Uyruk: Türkiye

Yaş: 19

Mevkii: Santrafor

Ayak: Sol

Boy/KG: 189 Cm / 72 Kg

Takım: Bursaspor


PROFİL: Kubilay Kanatsızkuş, 1997’de Bursa’da dünyaya geldi. Kubilay, 14 yaşından bu yana Bursaspor altyapısında büyümüş bir isim. 15/16 sezonunda Bursaspor’la U21 şampiyonu oldu, çıktığı 26 maçta 23 gol atarak dikkatleri fazlasıyla üzerine çekti ve STSL’nin son haftalarına doğru hocası Hamzaoğlu’ndan sık sık şans buldu, Bursaspor formasıyla 4’ü lig, 3’ü kupa maçı olmak üzere 7 maça çıktı ve skora 4 gol, 3 asistlik muazzam performansıyla damga vurdu. Zaten Bursaspor’un ülkemizde oyuncu yetiştirme açısından en iyisi olduğunu biliyoruz, umarım Kubilay da Enes Ünal gibi Avrupa’ya yelken açar, buralarda harcanmaz. Tek yapması gereken, çok çalışması ve kendine bakması.

OYUNCU PROFİLİ:

Kubilay, stoperlerin arasına giren, arkası dönük oynayan, dinamik bir pivot santrafor. Uzun boyu, güçlü fiziği ve harika hava hakimiyetiyle dikkat çekiyor.

GÜÇLÜ YÖNLERİ:

Öncelikle belirteyim, Kanatsızkuş tam bir “9” numara. Kubilay’da tam bir forvet şansı var, örneğin kalabalık bir karambolde top onun önüne düşer. Sürekli kovalıyor, gol atma isteği var, yılmıyor, tıpkı Burak Yılmaz gibi. Pozisyonları iyi seziyor, hava hakimiyeti tek kelimeyle harika, ortaları alıyor, gollerinin çoğu kafayla. Kanatlardan gelen ortalarda genelde ön direğe koşu yapıyor ve golünü atıyor. Boş koşu yaparak arkadaşlarına geniş alan bırakıyor. Gelen uzun topu, kafasıyla rahatlıkla indiriyor. Bir santrafor olarak, nasıl, nerde, ne zaman araya kaçacağını biliyor. Fiziksel anlamda gayet iyi, pivot olduğunu ve arkası dönük oynadığını söylemiştim, fırsat bulduğunda topu alır, yüzünü döner, kanatlarını kaçırıp ara pası atar ya da uygunsa şutunu çeker, şutları kalbur üstü. Öte yandan stoperlerin arasına sık sık girdiğini söylemiştim, stoperler arasında kaybolmuyor. Ayak tekniğine gelelim, şu anlık fena değil ancak Avrupa’da oynamak istiyorsa kesinlikle geliştirmesi gerek, hızı da aynı şekilde. Takım oyununu iyi oynamak bir santrafor için çok önemli, takım oyununu da gayet iyi oynuyor, takımdan bağımsız forvetlerden değil.

ZAYIF YÖNLERİ:

Güçlü yönlerinde hızından bahsetmiştim, bazen rakiplerinden ağır kalıyor. Diğer bir zaafı ise çalım yeteneği yok denecek kadar az, öte yandan pres yapmayı sevmeyen bir oyuncu tabii bu inanılmaz bir eksi değil. Gereksiz faul yaptığına da sık sık şahit oldum. Bu saydığım zayıf yönlerini çalışarak düzeltirse, onun adına iyi olur, belki de Avrupa’da harika bir santrafor izleriz.

NASIL KULLANILIR?:

*Tek santraforlu sistemler için daha iyi, kendini iyi hisseder. -Çift santraforlu sistemlerde yanına Griezmann tarzı forvet olmalı ya da hiç olmadı Immobile tarzı. -Hücüm futbolu oynayan takımlar için de, kontra atağı benimseyen takımlar için de ideal.
 
Fena çocuk değil ama , şimdi olay bu mu yada yapılması gereken bu mu ?

Gidip 3-4-5 Mn € bayılmak mı ?

Takımın iyi durumda olur , kulübeye alternatif ara ara şans vermek için yaparsın böyle bir hamle , forvet rotasyonuna ama maşallah elimizde Eren hariç opsiyon yok zaten.
 
Üst Alt