Paidar Demir | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Paidar Demir


paidarmzedipgul.jpg




Paidar Demir

Galatasaray Eski Voleybolcusu



1960 yılında İstanbul’ da doğan Paidar Demir, voleybola Galatasaray altyapısında başladı. Genç takımda iken Eczacıbaşı’ na, A takıma çıktıktan sonra önce Bursa Mako’ ya, 1985’ te ise Galatasaray’ a transfer oldu. 40 yaşına kadar spor hayatını faal bir şekilde sürdüren Demir, 150 kez milli formayı giydi. Galatasaray ile 3 defa Türkiye Şampiyonluğu yaşayan Paidar Demir, Avrupa Konfederasyon Kupası’ nda Galatasaray ile 4. oldu. Paidar Demir, Galatasaray’ da ve milli takımda menajerlik de yaptı.



01 Temmuz 2006 Cumartesi günü 17.00 uçağı ile bir iş seyahati için İstanbul' dan İzmir’ e giden Paidar Demir, Menderes Havalimanı’ ndan Torbalı yönüne giderken kiraladığı aracın takla atması sonucu ağır yaralı olarak SSK Buca Devlet Hastanesi’ ne kaldırıldı. Ancak burada geçirdiği 5 saatlik ameliyata rağmen kurtarılamayarak 46 Yaşında aramızdan ayrıldı.

Modern voleybolu Türkiye'ye getiren Ayhan Demir' in oğlu, ünlü bestekar Sadun Aksüt' ün de damadı olan ve 40 yaşına kadar voleybol oynayan ayni zamanda en çok milli olan voleybolcu unvanını elinde bulunduran Paidar Demir' in Cenazesi 04 Temmuz 2006 Salı günü Levent Camii' nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı' ndaki ebedi istirahatgahına defnedildi.



Voleybolumuz'un Metin Oktay'ı da "Paidar Demir" dir.



Bu vesile ile sevgili Paidar Demir'i saygı ve rahmetle anıyoruz.
 
Cevap: Paidar Demir



TARİHTE BUGÜN: 01 Temmuz 2006



PAİDAR DEMİR’İ KAYBETTİK



1960 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Voleybola Galatasaray Altyapısı'nda başladı. Genç takımda iken Eczacıbaşı’na, A takıma çıktıktan sonra önce Bursa Mako’ya, 1985’te ise gerçek yuvası olan Galatasaray’a transfer oldu. Aktif spor yaşamının 40 yaşına değin sürdürdü ve bu sürede 150 kez milli formayı giydi. Galatasaray ile 3 defa Türkiye Şampiyonluğu yaşayan Paidar Demir, Avrupa Konfederasyon Kupası’nda Galatasaray ile 4. oldu.



Paidar Demir, aktif spor yaşamının ardından Galatasaray’da ve milli takımda menajerlik de yaptı. Ve 01 Temmuz 2006 Cumartesi günü İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Torbalı yönüne giderken kiraladığı aracın takla atması sonucu 46 yaşında aramızdan ayrıldı.



Paidar Demir, bir zamanların Yenilmez Armada’sı olan Galatasaray Voleybol takımının formasını giymiş Ayhan Demir’in oğlu, ünlü bestekar Sadun Aksüt’ün de damadıydı.



Ölümünün 4. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.



Galatasaray'da voleybol biraz ilgi görüyorsa kendisinin payı çok büyüktür.Efsane kaptanımıza allah tekrardan rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
 
Cevap: Paidar Demir



Onunla tanışma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı görüyorum. Mekanın cennet olsun Paidar Demir. Bugüne kadar bu başlkıta yazmamış olmam da ayrıca utanç verici bir durum benim açımdan.
 
Cevap: Paidar Demir



Aramızdan ayrılışının 7. yıldönümünde Efsane kaptanımızı saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Işıklar içinde yatsın.
 
Üst Alt