# Peter Kenyon | Yönetici Adayı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Peter Kenyon | Yönetici Adayı


10fe7peter-kenyon.jpg



hazarbuyuka Hazar Buyuka

Peter Kenyon Galatasaray'da goreve baslamis. Hatta iki asistani Istanbul'daymis. Drogba transferini Kenyon yonetiyormus. Zaten eski oyuncusu



Twitter



Peter Kenyon Kimdir ?



Peter Kenyon, 1997 yılında başkan yardımcısı olarak Manchester United'ta göreve başlıyor. Buralardaki tabiriyle Futbol A.Ş.'nin başkan yardımcısı (deputy chief executive) demek oluyor Kenyon'ın görevi. O zamanların başkanı Martin Edwards'ın sağ kolu kendisi ve o Edwards da 1980'den beri kulübun çarklarını yağlayan adam.



2000'de Kenyon koltuğu Edwards'tan devralıyor. Peter Kenyon gelecek vaad eden bir yönetici. Başkan yardımcılığı sırasında büyük rol aldığı şişkin Vodafone ve Nike anlaşmaları ile kırmızı şeytanların endüstriyel futbolun öncülerinden olmasını sağlıyor. Başkanlık koltuğunu devralmasıyla da çizgisini devam ettiriyor ve onunla beraber finansal anlamda kulüp büyük adımlar atıyor. Ruud van Nistelrooy, Rio Ferdinand ve Juan Sebastian Veron örneklerinde görülebilecek olan kulübü zarar sokan "yüksek paralar vererek oyuncu alma dönemi"ni sona erdiriyor ve kulübe finansal anlamda nefes aldıracak birçok projeye imza atıyor. Ayrıca 2002'de emekli olmayı kafasına koyan Alex Ferguson'ı ikna eden kişi olarak da biliniyor Kenyon. Yöneticiliği süresince 2 defa lig şampiyonluğunu tadıyor ve 2003'te Abramovich'in "duygusal" çağrısıyla Chelsea'de göreve başlıyor.



2009 Eylül'üne kadar sürecek olan "Maviler" döneminde yine finansal anlamda güzel işlere imza atıyor Martin ve pazarlama ve markalaşma yolunda atılan büyük adımların neticesinde onunla beraber Chelsea "yalnızca petrol parası yiyen kulüp" imajını arkasında bırakıp, para da basabilen bir kulüp haline geliyor. Başkanlığı döneminde 2 kere lig şampiyonluğu yaşıyor Chelsea ve bir kere de Şampiyonlar Ligi finaline yükseliyor.



Peter Kenyon'ın ismi şu sıralar Adnan Öztürk ile beraber anılıyor. Adnan Öztürk, Galatasaray'ın 1 hafta sonra gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinde Adnan Polat'ın tek rakibi. Denilene göre Öztürk seçildiği takdirde Peter Kenyon başkan danışmanı olarak kulüpte göreve başlayacak. Peter Kenyon, Türkiye şartlarında ne kadar "Peter Kenyon" olabilir, bu bir soru işareti. Ama ne dersek diyelim, Manchester United ve Chelsea gibi takımlarda en üst kademede görev almış bir futbol ve iş adamının Galatasarayla beraber isminin anılması bile büyük bir olay.



bira sigara futbol: Peter Kenyon
 
Cevap: # Peter Kenyon



Peter Kenyon ile ilgili bütün haber ve duyumlari resmi aciklama gelene kadar bu baslik altinda toplayalim. :)
 
Cevap: # Peter Kenyon



Yalnız gerçekten Ünal Aysal bütün beklentileri çok fazla yükselttirdi bir anda.

Eğer cidden ismi geçen transferler yapılırsa, takım çok güçlü olacak..
 
Cevap: # Peter Kenyon | Yönetici Adayı



Sırf bu adam için geçen baskanlık seçimlerinde Adnan Öztürk'ü desteklemistim

Umarım gerçektir umarım
 
Cevap: # Peter Kenyon | Yönetici Adayı



Türkiyede işler avrupadaki gibi yürümüyor ama.. burda ne yapar taartışılır..Bize luca brasi gibi bir adam lazım :asd:
 
Cevap: # Peter Kenyon | Yönetici Adayı



Geçen Sene Adnan Öztürkün Seçim Vaadiydi İnş Gelir Futbolu Artık Profesyonell Kişiler Yönetmesi Lazım !
 
Üst Alt