Play Off Sistemi Fenerbahçeyi Kurtarma planı mı? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Play Off Sistemi Fenerbahçeyi Kurtarma planı mı?


Kurtarma planı mı?



Galatasaray, Futbol Federasyonu’nun, play-off ve play-out sistemlerini gündeme getirmesine tepki gösterdi. Sarı-kırmızılılar, planlanan değişikliğin Fenerbahçe’yi küme düşmekten kurtarmaya yönelik olduğunu savundu





Kurtarma planı mı?



Galatasaray’da, Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş tarafından gündeme getirilen play-off ve play-out sistemine tepkiler çığ gibi artarak devam ediyor.

Konunun medyaya yansımasından hemen sonra Milliyet’e, “Gündem değiştiriyorlar” açıklamasını yapan sarı-kırmızılılar, yarınki yönetim kurulu toplantısı öncesi durum değerlendirmesinde bulunurken, bu projenin Fenerbahçe için ortaya atıldığı noktasında birleşti. Galatasaray cephesi, play-off ve play-out sistemlerini bütün yönleriyle ele aldı ve bu değişikliğin Fenerbahçe’nin küme düşmemesi için yapıldığı kanaatine ulaştı. İşte sarı-kırmızılıların tepkileri...



1- EKSİ PUAN İDDİASI

Şike ve teşvik primi soruşturmasında iddianameyi bekleyen Futbol Federasyonu Yönetimi sezon başladıktan sonra karar alacağı için Fenerbahçe’yi düşüremeyecek. Eksi puan uygulaması olasılıklar içine alınacak. Fenerbahçe eksi 30 puan ceza alsa bile kümede kalmak için play-out maçları oynayabilecek. Son sıralardaki takımlardan daha güçlü olduğu için de ligde tutunma şansı bir hayli yüksek olacak.



2- ZARARI DA DÜŞÜNÜN:

Spor Toto Süper Lig’de normal sezonu ilk 4’te bitirecek takımların play-off sistemi sayesinde yayın gelirlerinin artırılmasının hedeflendiği söyleniyor. 6 maç ekstradan oynamanın kulüplere nasıl bir yük getireceği ise konuşulmuyor. Sadece Galatasaray’da 6 maçın oyuncuların maç başı ücretleri de dikkate alındığında maliyeti 2 milyon euronun üzerinde. Gelirler böyle mi artacak?



3- TAKVİM NASIL OLACAK?


Süper Lig, 9 Eylül’de başlayacak ve 34 haftalık maraton sonunda bitecek. 2012 Avrupa Şampiyonası finalleri varken, play-off maçları hangi tarihlerde oynanacak? Futbol Federasyonu, Türkiye’nin, 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılamayacağını mı hesaplıyor?



‘Gereken yanıtları verdik’



Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Futbol Federasyonu ve Digiturk’ün önceki akşam verdiği iftar yemeğinde yaşananlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. TRT 3’e konuşan sarı-kırmızılı yönetici, şike ve teşvik primi soruşturmasını yakından takip ettiklerini söyledi.

Şike-teşvik konusunda Galatasaray’ın internet sitesinden yapılan açıklamanın sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Adnan Öztürk, iftar yemeğinde çeşitli kulüp başkanlarının kendilerine tepki gösterdiğini belirterek, “Mehmet Ali Aydınlar, yemeğin sonunda Galatasaray ve Trabzonspor ile ilgili bazı söylemlerde bulundu. Galatasaray ile ilgili konuşurken çok hassas olmak lazım. Galatasaray köklü bir geçmişe sahip ve biz de o mirasın bekçileriyiz. Bazı başkanların bizi hedef alan sözleri oldu ve biz de o anda kendilerine gereken cevabı verdik. FIFA’nın, UEFA’nın kurallarını doğru uygularsak hiçbir spor insanı zaten hapiste olamaz” dedi.

Gündemdeki statü değişikliğini de değerlendiren Adnan Öztürk, “Yunanistan ve Belçika’da uygulanan play-off sisteminin nelere gebe olduğunu hep birlikte gördük. Niyet önemli olmakla beraber bu iki ülkede yaşanan olayların iyi değerlendirilmesi lazım. Bizim örnek modelimiz Belçika ya da Yunanistan değil; İspanya, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde uygulanan sistemler olmalı. Salı günü yapacağımız yönetim kurulu toplantısında konuyu masaya yatırarak, kulübümüzün görüşünü açıklayacağız” ifadelerini kullandı.



MİLLİYET
 
Cevap: Play Off Sistemi Fenerbahçeyi Kurtarma planı mı?



Play-off sistemi eksi puan alacak tüm takımları kurtarma plânıdır. Aaa bakın biz herkese eşit bir şekilde ceza verdik, çok dürüstüz filan falan demeye çalışacak. bu işten sıyrıldıktan sonra TFF eğer görevde kalırlarsa ilk yapacakları play-off sistemini değiştirmek olacaktır. Sistem işlemedi bize göre değilmiş, avrupa bunu uygulamıyormuş tekrar eski sisteme dönelim derler.
 
Cevap: Play Off Sistemi Fenerbahçeyi Kurtarma planı mı?



Bu çok net yoksa MAA Galatasaray'a neden o kadar büyük tepki verdi? Resmen federasyonda şike yaptı ki bu adamlardan fenerbahçeyi küme düşürmesi bekleniyordu :sopa: Uefa bu işe el atacak ve işi kökünden çözecek ortada ne TFF kalacak ne de fenerbahçe inşallah!
 
Cevap: Play Off Sistemi Fenerbahçeyi Kurtarma planı mı?



iyide küme düşenler için bu sene birşey yok gelecek sene dahil edilecekler demedimi bu adını anmak istemediğim zevat
 
Cevap: Play Off Sistemi Fenerbahçeyi Kurtarma planı mı?



bence fb yi küme düşürmek değil,şampiyonluk potasına sokma peşindeler
 
Cevap: Play Off Sistemi Fenerbahçeyi Kurtarma planı mı?



Allahım kabus gibi çöktüler Türk Futbolunun üstüne.



Yok mu şu şerefsizlerden kurtaracak birisi ya.
 
Play Off'un amacı Fenerbahçe'yi Kümeden Kurtarmak



Fenerbahçe'yi kurtarma planı



Galatasaray, Futbol Federasyonu’nun, play-off ve play-out sistemlerini gündeme getirmesine tepki gösterdi.



Galatasaray'da, Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş tarafından gündeme getirilen play-off ve play-out sistemine tepkiler çığ gibi artarak devam ediyor.



FENERBAHÇE İÇİN



Konunun medyaya yansımasından hemen sonra Milliyet'e, "Gündem değiştiriyorlar" açıklamasını yapan sarı-kırmızılılar, yarınki yönetim kurulu toplantısı öncesi durum değerlendirmesinde bulunurken, bu projenin Fenerbahçe için ortaya atıldığı noktasında birleşti. Galatasaray cephesi, play-off ve play-out sistemlerini bütün yönleriyle ele aldı ve bu değişikliğin Fenerbahçe'nin küme düşmemesi için yapıldığı kanaatine ulaştı. İşte sarı-kırmızılıların tepkileri...



1- EKSİ PUAN İDDİASI

Şike ve teşvik primi soruşturmasında iddianameyi bekleyen Futbol Federasyonu Yönetimi sezon başladıktan sonra karar alacağı için Fenerbahçe'yi düşüremeyecek. Eksi puan uygulaması olasılıklar içine alınacak. Fenerbahçe eksi 30 puan ceza alsa bile kümede kalmak için play-out maçları oynayabilecek. Son sıralardaki takımlardan daha güçlü olduğu için de ligde tutunma şansı bir hayli yüksek olacak.

2- ZARARI DA DÜŞÜNÜN:

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu ilk 4'te bitirecek takımların play-off sistemi sayesinde yayın gelirlerinin artırılmasının hedeflendiği söyleniyor. 6 maç ekstradan oynamanın kulüplere nasıl bir yük getireceği ise konuşulmuyor. Sadece Galatasaray'da 6 maçın oyuncuların maç başı ücretleri de dikkate alındığında maliyeti 2 milyon euronun üzerinde. Gelirler böyle mi artacak?

3- TAKVİM NASIL OLACAK?

Süper Lig, 9 Eylül'de başlayacak ve 34 haftalık maraton sonunda bitecek. 2012 Avrupa Şampiyonası finalleri varken, play-off maçları hangi tarihlerde oynanacak? Futbol Federasyonu, Türkiye'nin, 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılamayacağını mı hesaplıyor?



'Gereken yanıtları verdik'



Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Futbol Federasyonu ve Digiturk'ün önceki akşam verdiği iftar yemeğinde yaşananlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. TRT 3'e konuşan sarı-kırmızılı yönetici, şike ve teşvik primi soruşturmasını yakından takip ettiklerini söyledi.

Şike-teşvik konusunda Galatasaray'ın internet sitesinden yapılan açıklamanın sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Adnan Öztürk, iftar yemeğinde çeşitli kulüp başkanlarının kendilerine tepki gösterdiğini belirterek, "Mehmet Ali Aydınlar, yemeğin sonunda Galatasaray ve Trabzonspor ile ilgili bazı söylemlerde bulundu. Galatasaray ile ilgili konuşurken çok hassas olmak lazım. Galatasaray köklü bir geçmişe sahip ve biz de o mirasın bekçileriyiz. Bazı başkanların bizi hedef alan sözleri oldu ve biz de o anda kendilerine gereken cevabı verdik. FIFA'nın, UEFA'nın kurallarını doğru uygularsak hiçbir spor insanı zaten hapiste olamaz" dedi.



Gündemdeki statü değişikliğini de değerlendiren Adnan Öztürk, "Yunanistan ve Belçika'da uygulanan play-off sisteminin nelere gebe olduğunu hep birlikte gördük. Niyet önemli olmakla beraber bu iki ülkede yaşanan olayların iyi değerlendirilmesi lazım. Bizim örnek modelimiz Belçika ya da Yunanistan değil; İspanya, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde uygulanan sistemler olmalı. Salı günü yapacağımız yönetim kurulu toplantısında konuyu masaya yatırarak, kulübümüzün görüşünü açıklayacağız" ifadelerini kullandı.



Fenerbahçe'yi kurtarma planı - Kral spor
 
Cevap: Play Off'un amacı Fenerbahçe'yi Kümeden Kurtarmak



Aklıma gelmedi değil,lakin



1-(-)20,(-30) puan ceza durumunda,zaten plaf off sistmeine göre Fenerin şampiyon olması çok ama çok zor



2-Şike var diyip - puan vermeleri talimatlara aykırı



Gerçi sonuç aynı



Satılmış Fenerasyon
 
Cevap: Play Off'un amacı Fenerbahçe'yi Kümeden Kurtarmak



Benim senaryom şu



Savunmalar alıncak,etik kurulu incelemesi vs derken



Ocak ayını bulucak durum,daha bu saatten sonra mahkemeyi bekleyelim,deliller yetersiz deme şansı olmayan MAA istifa edecek



Yeni Federasyon seçimi vs derken sezon sonuna yeni federasyon vericek bu kararı,fener 1 sene kazanmış olucak
 
Cevap: Play Off'un amacı Fenerbahçe'yi Kümeden Kurtarmak



Aklıma gelmedi değil,lakin



1-(-)20,(-30) puan ceza durumunda,zaten plaf off sistmeine göre Fenerin şampiyon olması çok ama çok zor 2-Şike var diyip - puan vermeleri talimatlara aykırı



Gerçi sonuç aynı



Satılmış Fenerasyon



şampiyon olmıcaklar zaten küme düşmekten kurtarıcaklar
 
Üst Alt