Podolski: "Beni unutmayın" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Podolski: "Beni unutmayın"


C-hBmAXUAIB4tJ.jpg

Galatasaray’ın Alman yıldızı Lukas Podolski, 2016-17 sezonunun ardından sarı-kırmızılı takıma veda edecek. Gelecek sezon Japonya’da Vissel Kobe forması ile mücadele edecek Poldi, Galatasaray Dergisi’nin Mayıs sayısında soruları yanıtladı.


Lukas Podolski’nin röportajından öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Buraya geldiğimde; büyük bir takıma geldiğimi biliyordum. Galatasaray sadece güçlü bir takım değil, büyük bir tarihi var ve bunun farkındaydım. Geçtiğimiz iki yılı değerlendirmem gerekirse geçirdiğim dönemden çok memnunum. İki Süper ve bir Türkiye Kupası kazandık. Maalesef bu sene hedeflerimize ulaşamadık. Tabii ki daha iyisi olabilirdi. İlk geldiğimde şampiyonluklar yaşayacağımızı düşünmüştüm ve hayal etmiştim. Ama futbolda her kurduğunuz hayal ya da her düşünceniz gerçekleşmiyor. İşte bu da futbolun doğası…

Galatasaray, benim futbol kariyerimde çok iyi bir duraktı. Takım arkadaşlarım, futbol takımı çalışanları, taraftarlarımız hatta İstanbul’da beni dışarıda görenler, çok sıcak davrandılar. “Neden buradayım?” demedim hiçbir zaman. Başa dönecek olursam “Galatasaray’a yine gelir miydin?” diye sorarsan, cevabı “Kesinlikle evet” olur.

Galatasaray’ın geçmişine baktığınız zaman birçok şampiyonluk görürsünüz. Hatta en çok şampiyon olan takım olarak Galatasaray’ı görürsünüz. Bundan 15-20 sene sonrasına baktığınız zaman da Galatasaray’ı yine en çok şampiyon olan takım olarak göreceğiz. Arada şampiyon olmadığı yıllar yine olacaktır. Galatasaray’ın büyüklüğü bunu gerektiriyor. Ama sporun doğası böyle…

Ünlü bir futbolcuyum diye kendimi eve kapatmak gibi bir yaşam tarzım hiçbir zaman olmadı. Almanya’da ya da diğer yaşadığım yerlerde de böyleydi. Berbere gittim, adaya da gittim, çay da içtim. Türkiye’de insanlar çok sıcakkanlı, ben de öyleyim. Buraya kolay uyum sağladım. Bunun sırrı fazla doğal olmam diyebilirim.

İstanbul’da bulunduğun süre içinde hep keyif aldım ve almaya da devam ediyorum. Antrenmandan eve, evden antrenmana yaşamadım; şehri gezdim. Toplumun her kesiminden insanla tanıştım ve sohbet ettim. Türk insanı çok sıcak. Sohbet etmeyi seviyor, ben de öyle.

Japonya’ya dair beklentilerim şu anda için aklımda değil. Daha Galatasaray’da çıkacağım maçlar var. Lig bitmeden Japonya’daki hedeflerimi ortaya koymam doğru olmaz. Lig bitecek, bir tatil olacak. Ondan sonra Japonya’yı düşünmeye başlayacağım.

Türkiye’de çok büyük bir altyapı potansiyeli var. Bu potansiyeli kullanmıyorsunuz. İstanbul’da 20 milyon insan var, bu birkaç milyon da çocuk olduğu anlamına geliyor. Bu kadar potansiyelden daha fazla futbolcu yetişmeli. Bu potansiyeli değerlendirememek bir problem bence… Daha çok yatırım gerekiyor, daha çok tesis ve eğitmen gerekiyor.

Buraya geldiğim ilk günden bugüne kadar taraftarlar beni destekledi. Ben Galatasaray ve onlar için elimden geleni yaptım. Onlardan çok büyük güç aldım. Onların bundan sonra olmaması benim için bir eksiklik olacak. Umarım, Galatasaray taraftarı beni unutmaz. Onlarla bir bağım olduğunu düşünüyorum. Bu özel bağın da devam etmesini diliyorum."

Podolski: "Beni unutmayın"
 
Kendisini sevdik katkisi da oldu ama takimdan ayrilinca tekrar sampiyon olacagimizi düsünüyorum,ayni Kewell'da oldugu gibi.
 
Bir kewell kadar lık top oynadı kewellı ne kadar hatırlıyorsam bunuda o kadar hatırlarım. Keita ve jardel gibi adamlarıysa unutamaz bu bünye
 
Tıpkı Kewell ve Keita gibi çok yanlış zamanda geldi.

2012 de Kap'a bildirdiğimizde alabilseydik manyak performans gösterirdi hatta yabancı efsaneler arasına girebilirdi.

Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk
 
sezen aksu şarkısı değilmiydi la bu?

unutma unutma beni unutma
en güzel gollerimden bir hatıra seç beni unutma
 
2011-2012 sezonu gelseydi elmander ile 4-4-2 de çok iş yapardı.yanlış zamanda geldi tıpkı kewell ve keita gibi.
 
Üst Alt