Pro Evolution Soccer 2011 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Pro Evolution Soccer 2011


Günümüzde sanal alemin en çok tercih edilen futbol oyunu PES yeni yapımı ile karşımızda...





Konami, kendi resmi sitesinden bugün itibariyle Pro Evolution Soccer 2011’i duyurdu. PES 2011 yaz sonu PS2, PS3, PC, X360, Wii, PSP için ilgili satış mağazalarında kullanıcılarına sunulmaya başlanacak.

Kullanıcılarına sınırsız özgürlük sağlamayı amaçlayarak Master Leigue Online’ın katılımıyla hazırlanan PES 2011 gerek yeni animasyonları gerekse hareket yakalama teknikleriyle çok konuşulacak gibi gözüküyor.





pes-2011-1.jpg



PES 2011’in yeni özelliklerini sıralamak gerekirse:

PES 2011 ile sınırsız kontrol

Kullanıcılarına yüzde yüz gerçek kontrol imkanı sunmayı hedefleyen PES 2011 bunun için özel tasarlanmış kontrol sistemi kurarak gerçek sahalarda mümkün olmayan pozisyonların PES 2011’de yaşanmasını engelleyecek. Bu sistemle pasların düzgün bir şekilde yönetilmesini hedefleyen PES 2011 akıllı koşularla boş alanlar yaratma imkanını sunacak. Gerçek hayat futbolunu en iyi şekilde taklit etmeyi hedefleyen PES 2011 top sürmeyi ve kontrolünü zorlaştırarak PES’de sahanın ortasından doğrudan kaleye ulaşmayı imkansız hale getirecek.

Pas imkanını daha da geliştiren PES 2011 şut, taç, koşuyoluna top ve havadan topta çok iyi bir kontrol sistemi sunuyor. Oyuncuların bu şekilde oyunu çok daha rahat yönlendirmesini hedefleyen PES 2011 pasların şiddetini kesin olarak ayarlma imkanınıda oyuncularına sunacak. Bununla birlikte oyuncular rakiplerinin topun kontrolünü kaybetmesi için pres de yapabilecekler.







Şut ve Dayanıklılık Göstergesi

Daha önceden var olan genel güç göstergesine ek olarak Şut ve Dayanıklılık göstergesi futbolcuların o andaki kondisyon durumunu yansıtacak. Futbolcuları da gerçek performanslarına olabildiğince yaklaştırmayı hedefleyen PES 2011 sürekli olarak depar atan futbolcuların hareketlerini etkileyecek ve hatalı paslar ve hız kaybı gibi olumsuz etkilere neden olabilecek böylece oynanan oyun gerçeğe çok daha yakın olacak.

Defans oyuncularına yapay zeka

Defans oyuncuları artık mevkilerini doğal biçimde koruyacak, gelen her topa körlemesine koşmayacak, bunun yerine hücum oyuncusuna yaklaşarak onu hata yapmaya zorlayacaklar.

pes-2011-2.jpg



Animasyon ve Futbolcu Fizikileri

Daha santra atışı yapmadan farkedeceğiniz animasyon değişiklikleriyle futbolcular daha akıcı ve doğal hareketlere sahip olacak. Böylece sahada yorulan oyuncuları görkmek bile mümkün olacak.

Oyuncuların özellikle talep ettiği futbolcular arası fiziksel kapışmalar da dikkate alınmış. Artık futbolcuların omuz omuza mücadeleri ve engellemeleri çok daha zevkli geçeceğe benziyor yine bununla birlikte futbolcuların topa birçok farklı şekilde müdahale imakında yeni özellikler arasında.





Tempoyu düşürmek ya da yükseltmek artık oyuncunun elinde

Yeni kontrol seviyesi aynı zamanda PES 2011'de koşullara göre değişiklik gösteren daha tempolu maçları müjdeliyor. Kontraatak sırasında maç bir anda canlanırken, futbolcular diledikleri taktirde top dolaştırarak ve boş alanları kullanarak tempoyu düşürebilecekler.

Yeni animasyonlarla futbolcular baştan yaratıldı

Geçmişteki PES oyunlarında yüzleri gerçek futbolculara benzetilen sanal futbolcular PES 2011’de bunu bir adım daha ileri taşıyor. 100 saatten fazla hareket yakalama görüntüsü ile baştan yaratılan 1000'in üzerinde yeni animasyon ile futbolcuları gerçeklerinden ayırt edemiceksiniz. Bunun en önemli nedeni ise; futbolcu hareketlerinin her bir anı baştan tasarlandı ve daha gerçekçi koşular, dönüşler, taçlar, müdahaleler ve etkileşimler yaratıldı. Bununla da yetinmeyen PES 2011 futbolcuların hızlanıp yavaşlamaları da daha doğal hale getirdi; tekrar görüntülerinde ise hareket bulanıklığı efektleri kullanıldı.





pes-2011-3.jpg



Maçlar çok daha zor geçecek

Daha geniş kontrol imkanı sayesinde oyunun zorluk seviyesi artarken, yeni kamera açıları oyunun inanılmaz görsellerini ve animasyonlarını gözler önüne serecek. Yine hakem ve kaleciler de hem estetik, hem de yapay zeka bakımından geliştirildi. Artık sık sık aynı yorumları yorumculardan duymayacaksınız. Yeni yorumcular maçta olan biten hakkında daha isabetli ve daha az tekrarlanan yorumlarla atmosfere katkıda bulunacaklar.



PES 2011'in yüzü Messi

Oyun ayrıca günümüz futbolunun tartışmasız en büyük yıldızlarından Lionel Messi'yi kapağına konuk ederken, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi öğelerinin yanı sıra Güney Amerika'nın en önemli turnuvalarından Copa Liberadores de oyunda bulunacak.





Alıntıdır



PES 2011 çok konuşulacak...
 
Cevap: PES 2011 çok konuşulacak!



her sene aynı hikaye. Pes artık eski Fifa gibi sallııyor. Belli bir kesmi aldatmaya devam ediyor. Uyanın Pesçiler UYANIN.
 
Cevap: PES 2011 çok konuşulacak!



Yazıda anlatılanlara göre PES bu sefer FIFA'yı örnek almış gibi gözüküyor. 2-3 yıldır FIFA'nın arkasında kaldı adamlar. Normal karşılıyorum FIFA'yı örnek almalarını.
 
(ps3 için konuşuyorum)

okadar para ver oyuna , takımların ismi düzgün olmasın , liglerin ismi olmasın..

fifayı şu sorunu halledemediği sürece pes e tercih ederim
 
Cevap: PES 2011 çok konuşulacak!



Ulan grafiklerle kıçımızı tavana vurdurtuyorsunuz tamam ama birsürü zırvalık var oyunda.Onları düzeltin ilk önce.Düzeltmeyecekseniz oyun moyun çıkartmayın.:eek:
 
Cevap: PES 2011 çok konuşulacak!



Evet cok konusulacak, ama ne kadar büyük bir hayal kirikligi oldugu konusulacak.



Imkani olan arkadaslar alsin bir Xbox 360 veya Playstation 3 yaninada FIFA 10 seneyede FIFA 11, cikarsinlar oyunun tadini. Konsol icin yapilan FIFA'lar son 2 yildir acayip güzel.
 
Cevap: PES 2011 çok konuşulacak!



FIFA World Cup 2010'da ki maç atmosferini, gerçekçi oynayışı felan yakalayacaklar mı bakalım. Her sene aynı şeyleri söylüyorlar ama değişiklik yok. Umarım bu sene değişiklik yaparlar çünkü artık oyunlarda eğlence unsuru değil gerçekçilik unsuru ön planda hep. FIFA'da da böyle.
 
Cevap: PES 2011 çok konuşulacak!



Pesin lisans sorunu olmasa fifa birdaha oyun cikaramaz.Ama yinede Pes hertürlü ezer fifa, herzaman söyledigim gibi Fifa = Arcade. Pes=Simulasyon .
 
Cevap: PES 2011 çok konuşulacak!



Fifa gibi saçma sapan oyuu oynayıp PES laf atmak allahsızlık başka bir şey değil.
 
Cevap: PES 2011 çok konuşulacak!



2010 çok büyük hayallerle bekledim ama hiç umduğum gibi değildi.Bakalım bu nasıl olcek?
 
Üst Alt