Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor


İstanbul Büyükşehir Belediyespor birkaç sezondur istikrarı yakalamış ve lige renk katan bir ekip olarak göze çarpıyor. Takımı 2006’dan beri Abdullah Avcı çalıştırıyor. Abdullah Avcı Türkiye’nin en başarılı teknik adamlarından biri olarak anılıyor. Kısıtlı kadrosunu en verimli şekilde kullanan takımlardan birisi olduklarını söylemekte bir sakınca yok. İBB’nin bu sezon kadrosuna kattığı isimler Eren Aydın, Edin Visca, Doka Madureira, Kamil Zayatte, Pierre Webo, Ömer Can Sokullu ve Taner Yalçın (kiralık). Bu transferler arasında Taner Yalçın ve Pierre Webo aradan sivriliyor. Taner Yalçın Almanya’da yetişmiş ve bir dönem gündemimize gelmiş yetenekli bir ortasaha oyuncusu. Pierre Webo’yu ise La Liga’daki golcülüğüyle tanıyoruz. İBB, şike soruşturması kapsamında İbrahim Akın ve İskender Alın gibi iki önemli oyuncusunu kaybetmesine rağmen, yeni transferlerle daha iddialı bir konuma erişmiş gibi gözüküyor.



İBB hazırlık maçlarında başarılı sonuçlar aldı. Yani lige hazır olduğunu söylememizde sakınca yok. Şike soruşturması kapsamında iki önemli oyuncularını kaybettiler. Büyük takımlara karşı başarılı sonuçlar alabilen (özellikle iç sahada) bir takım hüviyetindeler. İBB açık futboluyla çok gollü sonuçlar alan bir takım. Özellikle bunda Abdullah Avcı’nın oyun anlayışı etkili. Oyun dizilişleri genelde 4-4-2 veya 4-3-3 şeklinde sahaya yansıyor. Oyun sistemi çok pas yapıp rakibi yıldırmaya dayalı. Bol pozisyonlu ve zevkli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.



Muhtemel 11



51468206843_Istanbul_Buyuksehir_Belediye_Spor.jpg




Hazırlık maçlarında alınan skorlar



İBB 2-1 Samsunspor

İBB 1-0 Boluspor

İBB 2-1 Bursaspor

İBB 0-0 Kayserispor



Galatasaray ile İBB arasındaki son 5 maç



İBB 0 - 1 Galatasaray

Galatasaray 1 - 1 İBB

İBB 0 - 1 Galatasaray

Galatasaray 3 - 1 İBB

İBB 3 - 1 Galatasaray



İBB’de dikkat çeken futbolcular



Pierre Webo takımın en önemli kozu ve gol silahı. La Liga’da Osasuna ve Mallorca takımlarının formasını giydi. Yabancı ligleri takip eden futbolseverlerin tanıdığı bir isim. Orta sahada Taner ve Holmen oyunun iki yönünün de oynayabilen, yaratıcı ve aynı zamanda savunma yönü de gayet iyi olan oyuncular. Litex takımından gelen Brezilyalı futbolcu Doka da golcü bir oyuncu. Kısaca İBB hücum anlamında çekinilmesi gereken bir takım.



Not: GSCimbom analizidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.



GSC Haber Portalı
 
Cevap: Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor



ayrıca klüp ismi olarak dünyanın en uzun isimlerinden biri olan bir klüple karşılaşıyoruz :D
 
Cevap: Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor



Defanslari tam bir felaket. Zayatte - Can ikilisi dökülür.. Elmander ve Baros 2'ser gol atar diye düsünüyorum. Ekrem ve Marcin'de Hakan Balta'dan beter bekler. Hucüm hattinda iskender ve ibrahim akini kaybettiler. tek saglam bölgeleri orta saha tartismasiz.
 
Cevap: Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor



Ne kadar Abdullah Avcı ile yıllardır istikrar yakalamış olsalar da geçen yıldan beri süregelen defans problemine bu yılda çözüm üretemediklerini söyleyebiliriz. Kaleci ve stoper hattı, her an takımı yakacak oyunculardan oluşuyor, bu yüzden ortadan ara paslarıyla kaleye gidebilirsek etkili pozisyonlar yakalayabiliriz. Orta sahaları fena değil ama Selçuk ve Melo ile o bölgede de üstünlük sağlayacağımızdan şüphem yok.



Hücum bölgesine yeni aldıkları adamları fazla tanımıyorum ama uyum sorunu yakalayacakları aşikar. Bu yüzden alan savunmasını iyi yapabilirsek ve bir mucize gerçekleşirde Servet ve Hakan Balta bireysel hatalar yapmazsa savunmada fazla sorun yaşacağımızı sanmıyorum.



İBB maçında hücum hattımızda kimlerin olacağı çok önemli, şu anki kadro yapısı ne olursa olsun gol bulmakta zorlanacaktır ancak 2 tane etkili adamın takıma girmesiyle birlikte işler tersine dönebilir.



Umarım sezona iyi bir başlangıç yaparız.



Bunların kıvırcık saçlı bir sağ beki vardı, ona ne oldu acaba ?



Razvan'ı diyorsun sanırım, duruyor takımda bildiğim kadarıyla.
 
Cevap: Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor



zayatte hava toplarında aşırı etkili

webo bildiğimiz webo mu? öyleyse vay halimize



çok iyi oyuncuları yok ama takım olarak iyi mücadele ediyorlardı en son
 
Cevap: Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor



Silva'yı unuttunuz mu ? Göremedim :S





Tamam Doka olarak yazılmış. Etkili olabilecek bir isim. Seri bir oyuncu. Webo-Doka ikilisine dikkat etmemiz lazım.
 
Cevap: Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor



Bu maçta bence Eboue stoperde oynamalı. Webo ve Doko çok hızlı oyuncular Servet Gökhan ikilisini dağıtırlar. Defansları kötü diyoruz ama Baros kendini biraz toplayamadıysa pek işe yaramaz bu. Zor da olsa kazanacağımızı düşünüyorum. Kadro şöyle olmalı :



Muslera

Ujfa-Eboue-Servet-Balta

Melo-Selçuk-Sabri

Kazım-?

Baros



Ne kadar istemesek de defansta Balta, orta sahada Sabri oynayacak. O yüzden onları çıkarmadım kadrodan.
 
Cevap: Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor



İBB ters bir takım olsada lige iyi konsatre olmuş bir galatasaray'ı ligin ilk haftasında durdurabilicek mentaliteye ve güce sahip değiller İBB ancak ilerleyen haftalarda eksikleri olan ya da mental yorgun takımlara süpriz yapabilir..
 
Cevap: Rakip Analizi | 1. Hafta | İBB Spor



Hep söylediğim gibi ayaklarımız yere basmalı. İlerleyen süreçte vites atarız. 1-0 olsun bizim olsun.
 
Üst Alt