Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor


Samsunspor STSL’nin yeni ekibi. 5 sezondur Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Orta Karadeniz ekibi bu sezon tekrardan Süper Lig’de oynamanın sevincini yaşıyor. Takımın hocası Vladimir Petkovic bu sene göreve başladı. Geçen sezon Young Boys’u çalıştırıyordu.



Samsunspor’un bu yaz kadrosuna kattığı futbolcular Burak Çalık, Valdomiro, Ergün Teber, Mustafa Sarp, Michael Fink, Selim Teber, Pál Lázár, Savaş Yılmaz, Álvaro Domínguez, Bülent Kocabey, André Bahia, Armağan Kuş, Hakan Arslan, Yenal Tuncer, Atilla Özmen, Saffet Gurur Yazar, Hüsrev Kop, Başaran Saracoğlu, Anıl Dilaver (kiralık), Akaki Khutubia (kiralık), Ekigho Ehiosun (kiralık), Ertuğrul Taşkıran (kiralık) ve Aristide Bancé (kiralık). Kısaca Samsunspor için transferin şampiyonu diyebiliriz. Bu transferler arasında Fink, Domínguez, Bahia ve Bancé dikkati çekiyor.



Takım baştan aşağıya değiştiği için bu sezon ne yapabileceklerini kestirmek güç. Ancak süper lige çıkan her takım gibi ilk sene ligde kalmak için mücadele edeceklerdir.



Samsunspor ligin ilk maçında Gençlerbirliği’ne karşı 4-4-2 dizilişiyle sahaya çıktı. Geçen sezon da Bank Asya’da birçok maça (dış saha maçları buna dâhil) çift forvetle çıktılar. Yani, bu dizilişi benimsediklerini ve kullanmaya devam edeceklerini varsayabiliriz.



Samsunspor’un hazırlık maçlarında aldığı sonuçlar lige yeni çıkan bir takım için fena değil. Ligin ilk maçında hücum anlamında pozitif bir futbol oynadılar. Bu sene oynayacakları her maç bol gollü olmaya aday. İleri uçtaki oyuncuları süratli ve fizikli. Gol yollarında da etkililer. Ancak her Anadolu takımı gibi büyük takımlara karşı savunmayı sıkı tutup ani hücumlarla skor üretmeye çalışacaklardır.



Muhtemel 11



225021_Samsunspor.jpg




Hazırlık maçlarında alınan skorlar



Brondby 1-0 Samsunspor

Samsunspor 3-1 Tavşanlı Linyitspor

Ergotelis 2-2 Samsunspor

İBB 2-1 Samsunspor

Samsunspor 0-0 Giresunspor

Samsunspor 2-1 Orduspor



STSL 1. hafta maçı



Samsunspor 3-2 Gençlerbirliği



Galatasaray ile Samsunspor arasındaki son 5 maç



Samsunspor 1-0 Galatasaray

Galatasaray 3-1 Samsunspor

Samsunspor 2-1 Galatasaray

Samsunspor 1-2 Galatasaray

Galatasaray 3-2 Samsunspor







Samsunspor’da dikkat çeken futbolcular



Kemal Tokak bu yaz 4 büyüklerin gündemini meşgul etmiş geleceği parlak bir savunma oyuncusu. Bu sene kadroya katılan Pál Lázár Macaristan şampiyonu Videoton'dan transfer edildi. Hücuma desteği iyi olan bir sağ bek. Milli takıma da çağrılan bir oyuncu. Bahia yıllarca Feyenoord’da top koşturmuş bir stoper. Samsunspor’un defans hattı gayet iyi gözüküyor.



Orta sahadaki oyunculardan Fink’i Beşiktaş’tan tanıyoruz. Geçen sezon Beşiktaş’ta pek şans bulamadı ve B. Mönchengladbach’a kiralandı, fakat Samsunspor için iyi bir transfer. Gençlerbirliği maçında da asistleriyle yararlı olabileceğini gösterdi. Álvaro Domínguez hücum yönü daha kuvvetli olan bir futbolcu. Ancak çift yönlü bir orta saha olarak da oynayabiliyor. Kendisi teknik direktör Petkovic’in tanıdığı bir futbolcu. İsviçre’nin Sion takımından geldi.



Forvette Zenke yeni Emenike olması beklenilen bir oyuncu. Bank Asya’da yılın yabancısı seçildi. İlk maçta forma giymedi ancak takımın en önemli gol silahlarından birisi. Takımda sık sık şans bulabilecek diğer bir ileri uç oyuncusu Ehiosun. Çok kuvvetli, iki ayağını etkili kullanabilen ve hava toplarına iyi çıkan bir oyuncu. Samsunspor’un transferin son günlerinde transfer ettiği Bancé Bundesliga’yı takip eden futbolseverlerin dikkatini çekmiştir. Güçlü, teknik ve bitiriciliği de gayet iyi olan bir oyuncu.



Toparlamak gerekirse Samsunspor'un bu sene lige renk katacağını düşünüyorum.



Not: GSCimbom analizidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.



GSC Haber Portalı
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



samsunun forvetlerinin webodan aşagı kalır yanı yok.Zenke felan biraz kazma diyebiliriz ama Bance iyi adamdır.Bancede Webo nun Servete yaptıgı gibi yine belini kırabilir 2 defa üst üste



birde fenerin youngs boysa elendiğinde young boysun teknik direktörü olan Petkoviç şuan Samsunporun t.d si şuanda.
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



Samsunspor - Gençlerbirliği maçını stadyumda izledim Samsunspor 4-4-2 oynamadı.Samsunspor klasik 4-3-3 oynadı.Petkovic'in bu taktik ve bu kadro ile çıkacağını düşünüyorum sakatlık olmazsa.

225659_Samsunspor.jpg
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



samsun bize karsi 4-3-3 le ciksin mac cok zevkli ve bol gollü olur büyük ihtimalde fark atariz
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



Samsunspor - Gençlerbirliği maçını stadyumda izledim Samsunspor 4-4-2 oynamadı.Samsunspor klasik 4-3-3 oynadı.Petkovic'in bu taktik ve bu kadro ile çıkacağını düşünüyorum sakatlık olmazsa.

225659_Samsunspor.jpg



Bence bir anadolu takımına göre çok iy kadroları var. Kemal, Bahia, E.Teber, Selim, Fink, Dominguez(3-2 yenildiğimiz lincolnlü lindeli maçta sionun en etkili ismiydi o sıralar) ve tanımadığım ancak geçen hafta ki maçta izlediğim bance ve ekigho da çok etkili serveti baltayı çok zorlayacak yerine göre ezebilecek adamlara benziyorlar süratliler baya
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



i.b.b. 11 kisi savunma yapti tabiki giremezsin pozisyona

basda bir gol atsaydik sansa kesin farka giderdi mac

samsun bize karsi kapanarak oynamazsa büyük hata yapmis olurlar ve insallah bu hatayi yaparlar

Samsunspor kapanarak oynayacak dostum kontradan gol bulmaya çalışacak.Gençlerbirliği'ni kontradan 30 dk'da 3-0 yaptı Samsunspor.
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



İBB 11 kişiyle filan kapanmadı. Maç resmen ortadaydı. İBB harika bir alan savunması ve akıllı oyun örneği gösterdi.



Bu arada Samsun'da Bance,Lazar,Selim,Zenke iyi adamlar.
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



düşmemeye oynayacak bir ekip ilk maçtan 3 gol attıklarına bakmayın gençlerbirligi inanılmaz kötü oynadı , samsunsporunda defansı kötü özellikle yan toplarda çok zayıflar ... erken gol buldugumuz taktirde farka gidebilceğimiz bir maç olarak görüyorum..
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



Bu maçta bol pozisyonlu bir maç izletirler bize inşallah. Ama İBB gibi yıllarca büyük takımlara kök söktürmüş, ligte biraz çekinilen bir takımla; süper lige yeni çıkmış bir takımı karşılaştırmamız biraz yanlış olur. Ama şöyle pozisyona doyacağımız, bol gol attığımız bir maç olur inşallah.



Bu maçta Riera'da forma şansı bulacaktır herhalde. Onun da performansı ayrı bir merak konusu.
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



Bance iyi adam , zenkede öyle gerisi fos gibi , ama bizde üretken değiliz o yüzden kimseyi kücümsememk lazım . Riera kilit olur
 
Cevap: Rakip Analizi | 2. Hafta | Samsunspor



Samsunun defans kevgir gibi ama bizim defansta pek iyi değil araya adam kaçırırsak Samsunun zencileri kaçırmaz gibi ama inşallah presle boğacaz bu maç İnşallah Elmander oynar hücum presi yapması çok önemli en önemliside yaydan iyi vuran adama ihtiyaç vardı ilk 20-25 dakika.
 
Üst Alt