Rakip Analizi | Beşiktaş | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakip Analizi | Beşiktaş


Sezon sonundan temmuz ayının ortalarına kadar gelen süreçte Galatasaray ve Beşiktaş bir çok kez karşı karşıya geldi , bunun sebebi stat meselesi idi. Beşiktaş TT Arena’da oynamak için defalarca Galatasaray’ın kapısını çalmış , defalarca reddedilmişti . Olan olaylar üzerine Beşiktaş resmi sitesinden Galatasaray’a ağır bir şekilde yüklenmeye çalışmış ama başarısız olmuştu.



Bu maçın önemini ve tansiyonu yaşanan stat meselesi birazda olsa artırıyor.



Beşiktaş sezon sonuna doğru inanılmaz bir motivasyon ve güç kaybı yaşamış , bunun sonucunda art arda başarısızlıklar gelmiş ve takım yavaş yavaş aşağı kaymaya başlamıştı. Bunun tek sebebi oyuncuların isteksizliği ve disiplinsizlikti.



Gelen başarısız sonuçlar ve ligi istenilmeyen yerde bitirmenin ardından antrenör Carlos Carvalhal ile yollar ayrıldı. Bir çok dedikodudan sonra başa Samet Aybaba getirildi. Küçülmeye giden Beşiktaş’ta ilginç transferler oldu.





Beşiktaş’ta Gelen-Giden transferler şu şekilde ;



f3a42gelen%20giden.jpg






Gelelim rakip analizine ;



Samet Aybaba 4-4-2 oynatmayı seven , her zaman orta sahayı güçlü tutanmayı tercih eden bir antrenör. Galatasaray maçına 4-4-2 yada 4-2-3-1 dizilişlerinden biriyle çıkması bekleniyor.







Transferler ;



Cenk'in yanına McGregor'un gelmesi iyi bir takviye oldu. McGregor refleksleri kuvvetli olan , topu oyuna iyi sokabilen bir kaleci , hem Beşiktaş’a hem Cenk’e katkısı olacaktır. McGregor’un milli takımda sakatlanmasının ardından Galatasaray maçında Cenk kaleyi koruyacak.



Savunma hattında tecrübeli oyuncu isteyen teknik adam o bölgeyi Escude ile güçlendirdi.



Sivok-Escude savunması presi kaldıramayan ve pas hatası yapmaya yatkın bir defans hattı gibi gözüküyor.Umut ve Elmanedr ikilisinin oynayacağını düşünürsek rakibin defanstan çıkarken kaptırdığı toplar bizim için önemli bir silah olacaktır.



Sağbekte Hilbert tek alternatif. Sol bek ise tam bir soru işareti , çünkü o bölgenin oyuncuları uzun zamandır sakat.



Amrabat ve Hamit ile kanat organizasyonları ile Burak’a top indirebilirsek yan toplardan gol atma ihtimalimiz yüksek.



Egemen ve Ernst’in ayrılması ile kadrosunda önemli ölçüde güç kaybederken Olcay , Oğuzhan ve Uğur Boral’ı alarak bir nevi kadrosundaki boşlukları doldurdu.



Olcay’ı hazırlık maçlarında izlediğim kadarıyla iyi bir kanat/ofansif orta saha oyuncusu. Asıl mevkisi forvet arkası olan Olcay Beşiktaş’ta sol kanatta oynayacak. Olcay her pozisyonda orta yapmaktan çekinmeyen sürekli hücumu düşünen bir yapıya sahip , onun oynadığı kanatın arkası çok güçlü olmak zorunda çünkü geri dönme ve defans özelliği olmaya biri . Samet Aybaba’nın onu sol kanatta kullanacağını ve sol bek oyuncularının sakatlığını düşünürsek , bizim sağ kanadı etkili kullanmamız çok elverişli olabilir , bir diğer deyişle oradan çok ekmek yiyebiliriz.



Diğer transfer Oğuzhan ucuza alınmış iyi bir genç ve yerli oyuncu. Belki hemen bir patlama yapamaz , ama önümüzdeki yıllarda mutlaka üst düzey katkısı olacaktır. Sonuçta yetenekli ve Arsenal ve Ajax alt yapısında yetişmiş birisi.



Fernandes’i geçen sezondan biliyoruz , her an her şeyi yapabilir ama oyuna küsüp etkisiz de kalabilir o bölgede alternatif Muhammed var ama bu yükü kaldıramaz. Orta sahası tam bir muamma. Selçuk-Melo ikilisi bu orta sahayı çok rahat kontrol altına alır. Melo eğer defans-orta saha arasında gerekli katkıyı sağlar ise Selçuk’un hücumda ki Umut/Burak/Elmander ile varyasyonları maçta bize farkı getirebilir.



Kanatlara gelecek olursak ;



Quaresma'nın takımdaki geleceği tam bir muamma, maaşında indirime gitmek istemeyen Portekizli oyuncu bu sezonki alacakları karşılığında sözleşmesinin fesh edilmesine sıcak bakıyor.



Borç batağında olan Beşiktaş ise makul fiyatlarda anlaşarak oyuncuları ile yola devam etmek istiyor.



Forvet’e 3 yıl önce Eskişehir’e sattığı Batuhan ile takviye yapan takımda forvet hattı Almedia-Mustafa-Batuhan şeklinde oluşuyor.



Almeida uzun toplar alamaz ise kesin olarak maçta bir etkisi olamaz Beşiktaş’ın .



Beşiktaş hücumda Mustafa’yı kullanamaz ise atak dahi yapamaz. Mustafa yer yer kanatlardan içeri mesafe kat eder,aralara kaçar. Ama onu besleyecek bir orta saha’nın olmayışıyla bize sorun yaratacak pek bir şey görünmüyor.



Semih yetişebilir ise rahat bir maç çıkaracağımıza eminim. Çünkü onun yokluğunda oynayacak Dany henüz oturmamış görünüyor ve aşırı heyecanlı.



Bizim için iyi ve 3 puan kazandığımız bir maç olması dileğiyle.





Beşiktaş’ın Galatasaray karşısında Muhtemel 11’i şöyle oluşuyor ;



494265_Besiktas_JK.jpg




Galatasaray ve Beşiktaş Arasında Son 10 Maç ;



27e26son10.jpg






-----> GSC Portal Rakip Analizi | Beşiktaş
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



Belediye maçının 70-80 dakikası izlediğim kadarıyla Beşiktaş diri bir Anadolu takımı görüntüsünde saygısızlık ya da aşağılamak amaçlı değil takımdaki iyi oyuncu sayısı 2 yi geçmiyor diğer oyuncuları koşan oyunculardan tutup fizik açıdan birşeylere yapmaya çalışan bir takım görüntüsünde.Genç oyunculardan kurulu ve bizim maçta da mutlaka genç oyuncular oynayacaktır.Stoperleri Sivok-Toraman ya da Sivok-Escude olursa Bekir-Egemen stoper ikilisi gibi hata yapma oranları çok yüksek ama burada Umutun yanında hangi forvetimizin oynayacağı önemli Umut-Elmander oynarsa yine baskıyla öldürüp Fener maçının kopyasını yaşabiliriz Umut-Burak oynarsa belki bu kadar fazla prese boğmayız ama çokta kaçırmayız.Sabırlı oynamamız çok önemli Beşiktaşlı genç oyuncular bir an önce topu kapmak için efor sarf ediyor organize olup topu hızlı oynamamız lazım.Burak'ın maçı olacağını düşünüyorum.Beşiktaşta dikkat edilmesi gereken forvet oynarsa Mustafa ve Fernandes diğer oyuncuları basan tipler.Bugün anadolu takımlar mücadele etse bile sonuçta zorluyorlar kaldı ki bu Beşiktaşın ilk derbisi o yüzden ilk 15-20 dakika fazla efor harcayacaktırlar seyircininde etkisiyle kimse fark atarız havasıyla gitmesin bence he fark atabilecek bir takımız ama Bjknin o kadar çabuk pes edeceğini düşünmüyorum.Savunmada Ujfa-Semih oynaması daha iyi gibi beşiktaşta almeida araya kaçan bir adam değil Kasımpaşadaki gibi hızlı forvetleri yok Mustafayı kanatta kullanıyor Samet o yüzden savunma göbeği Ujfa-Semih sağ bek yine Eboue sol bek Hakan Balta orta sahada kimlerin oynayacağı önemli bizde açıkçası Melo hazır mı pek anlayamadım bu maç ama göbekte Selçuk-Emre ya da Selçuk-Melo oynaması Hamitin oynamasından daha hayırlı.Aydında bu maç etkiliydi kanat tercihlerini hoca daha iyi bilecektir.Burak-Umut forvet hattı Selçuk-Emre-Hamit-Eboue gibi araya iyi oynayan adamlarla bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum ama kolay olmayacaktır.
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



Anadolu takımının pres yapanı benim gözümde bjk.En büyük çekincem duran toplar Fernandes gerçekten etkili ortalar yapıyor.Onun dışında takımda yaratıcılık veya kanat organizasyonu adına pek bir şey yok.Golü erken bulursak rahat bir maç olur bizim için ama öyle farklı kazanmak gibi bir iddaam yok sonuçta derbidir ve derbilerde yazılanlar pek tutmaz.Zaten bizimde hala tam hazır olduğumuz söylenemez.
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



kasimpasa macinda yan toplarin 80% ni kasimpasalilar vurdu, almeida sikinti yaratabilir

fernandesin oynamasi bizim lehimize olacaktir, cunki aldigi toplari calima giderek oyunu yavaslatiyor ve defansif anlamda pek birsey yaptigi söylenemez

sivok ve toroman baski aninda cok hata yapiyor

ortalarimizda muhakkak toromanin tuttugu adama topu atmak lazim, cunki hava toplarinda hic iyi degil

kanatlarda bir sorun yasayacagimizi düsünmüyorum
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



Beşiktaş'ı doğru düzgün hiç izlemedim bu sene o yüzden nasıl oynamamamız, neleri doğru yapmamız gerektiği ile ilgili fikrim yok ama bireysel olarak değerlendirirsek gördüğüm kadarıyla kullandıkları bek oyuncuları ofansif kimlikleri ile ön plana çıkıyor hal böyle olunca önde oynayan adamlardan defansa yardımı az olan oyuncunun bölgesi bizim için bir maden oluşturabilir.



Bunun yanında olabildiğince yüksek pas yüzdesi ile çabuk oynayabilirsek karşımızda durabileceklerini sanmıyorum. Kasımpaşa maçında bu konuda çok zorlandık ama bu maçta öğrenilenlerin yardımıyla Beşiktaş karşısında istediklerimizi daha kolay gerçekleştirebiliriz. Hücum presi ve rakip yarı sahada kapacağımız toplar da bizim için çok önemli olacaktır bu tarz pozisyonları da ne yapıp edip değerlendirmemiz lazım.



En kritik nokta ise Semih Kaya ve Melo'nun maça kadar hazır olması, bu oyuncuların durumuna göre işimiz kolaylaşabilir ya da zorlaşabilir.
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



Ujfa ve Dany 'yi gördük Kasımpaşa maçında, sen antrenör olsan Semih-Dany mi? Ujfa-Semih mi çıkarsın BJK maçına?



Banko Semih-Dany diyorum.
 
Ynt: Rakip Analizi | Beşiktaş



Herkesi cok rahat gordum.yapmayin beyler.mac oynanmadan kazanilmaz.rakip zayiflamis olabilir ama kucumsemek nedir.biz baska takim taraftarlari gibi olmamaliyiz olamayiz.



GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



Ujfa hazırlık maçlarında da yeterince oynamadığı için maç kondüsyonu çok eksik ve hazır değil bu belli oldu Kasımpaşa maçında ama Beşiktaş karşısında futbol aklı olan adam daha önemli olacak o yüzden Ujfa oynayacaktır yüksek ihtimalle.
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



Yan top,kornerlere filan dikkat edelim yeter.Sivok,Almeida,Toraman falan atar,ancada böyle gol yeriz zaten.
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



Normal şartlarda ve ilk maçımıza nazaran Melo,Burak Yılmaz ve son yarım saatte ağırlığını koyabilecek Amrabat takviyeli kadromuzla Beşiktaş'ı yenmemiz doğal.Beşiktaş'ın bizden puan veya puanlar alabilmesi için ya hakemin aşırı bir biçimde artniyetli olması ya da Beşiktaş'ın çok şanslı olması lazım.Galatasaray şuan lgin en derli toplu takımı.Fizik açıdan da üstün olduğumuzu düşünürsek bu maçta yaşanılacak olası puan kaybı sürpriz olur.
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



------------mus-----------

-eboue--dany-semih--hakan-

-------selcuk--melo---------

-hamit---------------emre--

-------elmander--umut------



Aydına yer bulamdım.. burakla sonradan girsinler.. bide amrabat var tabi :)
 
Cevap: Rakip Analizi | Beşiktaş



------------mus-----------

-eboue--dany-semih--hakan-

-------selcuk--emre---------

-hamit---------------aydın--

-------elmander--umut------



olarakta başlanabilir tabi..
 
Üst Alt