Rakip Analizi | Fenerbahçe | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakip Analizi | Fenerbahçe


Geçtiğimiz sezonda Trabzonspor ile başa baş geçen şampiyonluk yarışından zaferle (!) ayrılan Fenerbahçe'nin sevinci hazırlık döneminde patlayan şike soruşturması ile yerini gergin geçen bir döneme bıraktı. Sezon içinde başarılı oldukları kadroyu bozmayıp, yeni takviyelerle daha da güçlenmeyi planlamalarına rağmen, küme düşme tehlikesi ve Şampiyonlar Ligi'nden men edilmeleri dolayısıyla Lugano, Niang, Santos vs. gibi kaliteli oyuncuların ayrılmak istemesi, kadroda revizyona gitmelerine sebep oldu.



Santos, Niang, Lugano gibi oyuncular takımdan ayrılırken yerlerine Reto Ziegler, Bienvenu, Serdar Kesimal gibi oyuncular getirildi. Şampiyonlar Ligi'nden men edilmeleriyle birlikte moral olarak iyice çöken Fenerbahçe her ne kadar oyun olarak pozitif gözükmese de sezona Orduspor ve Gaziantepspor galibiyetleriyle başladı. Seyircisiz (!) oynamaları gereken Manisaspor maçından beraberlikle ayrılan sarı lacivertli ekip Kayseri, İBB ve MİY maçlarından 9 puan çıkararak zirveye yerleşti. Ardından gelen 7 haftalık süreçte sadece 3 galibiyet alabilen Fenerbahçe, Galatasaray'ımızın ve Trabzonspor'un da sürpriz puan kayıplarıyla zirveden düşmedi. Şu anda da Galatasaray'ın 3 puan önünde 25 puanla zirvede bulunuyor.



Fenerbahçe'nin bu sezonki 13 maçını incelersek, maçların bir çoğunda futboldaki şans faktörünün onların yanında olduğunu görüyoruz. Her ne kadar iyi oynadıkları bölümler olsa da maçların genelinde ortaya koydukları futbolun kötü olduğunu söyleyebiliriz. Son Ankaragücü maçı haricinde, özellikle Alex'in efektif olamadığı dakikalarda hücum yönündeki üretkenlikleri düşük.. Ortasahada da hala ideal oyuncularını bulamadılar, Emre'nin yanına gelen isim ya da isimlerin sürekli değiştiğini söyleyebiliriz. Defans kurgularını ise en büyük sorunları olarak görüyorum. Oynadıkları maçların neredeyse tümünde, rakip takımlar çok ciddi pozisyonlar buldular, buna son Ankaragücü maçını da dahil edebiliriz. Hücum anlamında iyi durumda olsak bu noktadan çok iyi faydalanabilirdik, yine de Elmander ve Baros'un defanstaki zaaflardan yararlanacağını ümit ediyorum.



Diğer yandan ataklarını daha çok Alex üzerinden yapmaya çalışan sarı lacivertli ekibin Bienvenu'dan istediği verimi alamadığını söyleyebiliriz. Her ne kadar kanatlardaki oyuncuları sık sık değişse de son maçta yıldızlaşan Stoch, Aykut Kocaman'ın kozlarından biri olacaktır. Diğer kanatta oynayacak oyuncu ise muamma gibi Topuz ya da Özer olabilir. Eğer, orta sahada üstünlüğü ele geçirebilir ve Alex'in pasif kalmasını sağlayabilirsek Fenerbahçe'nin ataklarını yarı sahamızda savuşturabiliriz, bunun için Melo'nun performansı çok çok önemli olacaktır.



Ek olarak özellikle son dönemde uzaktan şutlarıyla dikkat çeken Cristian konusunda da dikkatli olmalıyız, yarı alanımızda onu boş bırakmamaya önem göstermeliyiz. Muslera'nın da bu tür şutlara hazırlıklı olması gerekiyor.



Fenerbahçe'nin muhtemel ilk 11'ine göz atarsak ;



abBG8CPamr.jpg




Her ne kadar son maçlarda oynamasa da Fenerbahçe için bir deplasman maçı olacağı için kanatlarda süratiyle dikkat çeken Diayı'da ilk 11'de görebiliriz. Son maçlarda form olarak kötü durumda olan Özer, Aykut Kocaman'ın kafasını karıştıracaktır.



Buraya kadar analiz üzerine bir şeyler yazdım ancak esasında özellikle son dönemde, iki takım arasındaki maçlar takımların son dönemlerdeki formlarını yansıtmadı. Özellikle Galatasaraylı futbolcular bu maçlarda en iyi tabirle sporda "tıkanma" denilen durumu yaşıyorlar. O maça çıktıklarında gerek baskıyı kaldıramadıklarından, gerek de geçmişteki başarısız sonuçlardan dolayı, istedikleri futbolu sahaya bir türlü yansıtamıyorlar. Bunun için öncelikle üzerimizdeki baskıyı atmamız gerekiyor. Geçen yıl özellikle üzerimizde baskı olmayan bir Fenerbahçe deplasmanında neler yaptığımızı hepimiz gördük. Bu yüzden, bu maç oyuncularımız üzerinde motivasyon açısından olumlu etki yaratmalı, sahada ellerinden gelenin fazlasını yapmalılar.



Galatasaray formasıyla, Fenerbahçe derbisine ilk kez çıkacak bir çok oyuncumuz olmasına avantaj gözüyle bakıyorum ben. Geçmişte o baskıyı yaşamamış olmamaları kafalarını daha kolay maça hazırlamalarına yardım edecektir. Bu noktada Elmander, Riera, Melo, Eboue gibi oyuncuların performansları çok belirleyici olacaktır. Fatih Hoca'nın da bu yüzden tüm oyuncuları maça özel olarak hazırlaması gerekiyor, bu hususta başarılı olacağını umuyorum. Ek olarak her ne kadar böyle maçlarda yapılan radikal değişikliklere karşı olsam da bir sağ açık oyuncumuzun olmasını ve Kazım'ın ileride kullanılmasını isterdim. Kazım, güçlü fiziğiyle Yobo ve Bekir'e çok zor dakikalar yaşatabilir çünkü. Sağ açık bölgesinde alternatif Aydın olunca, benim yaklaşımım biraz hayalci kalıyor doğal olarak.



İki takım arasında oynanılan son 5 maç :



Galatasaray 1-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray

Galatasaray 0-1 Fenerbahçe

Fenerbahçe 3-1 Galatasaray

Galatasaray 0-0 Fenerbahçe



Son olarak dediğim gibi bu maçlar öncelikle psikolojik savaşta bitiyor, bu savaşı kazanır ve taraftarımızdan gerekli desteği alabilirsek, Fenerbahçe'yi, TT Arena'nın çimlerine gömebilir ve liderlik koltuğuna oturabiliriz, umarım futbol şansı da bizim yanımızda olur, Fatih Hoca'nın hep dediği gibi ;



"Allah yardımcımız olsun."



Not: GSCimbom analizidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.



https://www2.gscimbom.com/futbol/gs7195-rakip-analizi-fenerbahce-04-12-2011.html
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Bjk'nin fenere oynadigi gibi oynamamiz lazim,yani akilli.

4-1-4-1 oynayarak orta sahada ustun olabiliriz.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Bekir-cristian-selcuk-ozer ustune milyon eurolar verseler asla almam. Bu isimlerden olusan bir takim... Zayif halkalari cok..
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



"Allah yardımcımız olsun."



Macin zaten kilit sozcugu bu soyunma odasinda.



Gerekeni futbolcular zaten yapar.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



bu kadroyla cikarlarsa 5 tane ariza var bunlarda. orta sahalarina bak heriflerin.. sunlara mac verirsek yuh derim
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



alex ve stocha kilit vur tamamdir.alexe melo pitbulu sal,stochada eboue ye ver.bak bakalim posiyon bula biliyorlar mi.benim tek endisem bizimkiler nasil posisyon bulacak hehe.hucum bakimindan cok kötüyüz simdiye kadar malesef.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Çok şeyler yazılabilir ama şu durumda da yenemezsek yazıklar olsun.



En son Nonda'nın golüyle yendik, tahammülüm yok artık.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



f7 in bu sezon pek tehlikeli degil duran toplarda.lugano gideli cok etkisiz kaldilar.lugano cok karistiriyordu ceza sahasini.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



mehmet topuz yetismezi zormus hata gelecek hafta sonundaki maclarina bile yetisemeyeckmis.



Klasik fenerbahçe açıklamaları. Ya kadronun çoğu sakattır yada transfer söylentisi çıkan hiçbir futbolcuyla ilgilenmemişlerdir.



Çıksın oynasın kim olursa.Bizim için galibiyetten başka seçenek bu sefer gerçekten yok.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Çok klişe olacak ama savunmayı tüm takım yapıp atağı kanatlardan yapıp orta sahadan elmanderin boşalttığı yerlere süpriz koşular yapacak melo ve selçukla gol bulmalıyız.Tabi bi de Selçuğun 2 stoperin arasına atacağı paslarla Elmanderi pozisyona sokması mantıklı olabilir..



Stocha Eboue fazla bile, Alexi Melo tutar..Ve en önemlisi olabildiğine agresif oynamak.
 
Üst Alt