Rakip Analizi | Fenerbahçe | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakip Analizi | Fenerbahçe


Geçtiğimiz yılı Play - Off saçmalığı sayesinde yarım puan farkla hemen arkamızda tamamlayan Fenerbahçe bu sezona Ziegler ve Emre Belözoğlu gibi takımın önemli yapı taşı olmuş iki oyuncusunu kaybederek başladı.



Emre ve Reto'nun yerini Hasan Ali ve Mehmet Topal ile doldurmaya çalışan sarı lacivertli ekip Katar'a yolladığı Dia'nın bölgesine ise Krasic ve Kuyt gibi önemli oyuncuları transfer etti. Bunun yanında Salih Uçan, Egemen Korkmaz, Joseph Yobo'ı da kadrosuna katan Fenerbahçe bu oyuncularla transfere noktayı koymuş gibi gözüküyor.



Geçen sezona göre bir kıyaslama yapacak olursak Krasic transferi sağ kanatı ciddi bir şekilde güçlendirecektir ancak Hasan Ali ve Topal transferlerinin Reto ve Emre'nin yerini doldurabilmesi ise oldukça zor görünüyor. Hazırlık maçları ve Vaslui maçlarınn büyük bölümlerinde görüldüğü gibi özellikle de Yobo'nun da yokluğundan dolayı defanstan hücuma top taşımakta fazlasıyla zorlanıyorlar. Topal'ın üçüncü bir stoper gibi oynaması Cristian'ın da o bölgede oyunu tek başına yönlendirmesine sebep oluyor ve bu yüzden Cristian da geçen yılki yükselen performansından uzak bir görüntü çiziyor.



Diğer yandan Krasic ve Kuyt transferlerinin birlikte yapılması Alex veya Sow'a yedek kulübesi yolunun gözükebileceğini gösteriyor zira Kuyt'ın Alex veya Sow'un yerinde oynaması sarı lacivertli ekibin o bölgedeki performansını da azaltacaktır.



Genel olarak düşünecek olursak pazar günkü maçta yüksek ihtimalle karşımızdaki şu tarz bir kadro göreceğiz :



abC954PafF.jpg




Deplasmandaki Vaslui maçında onları başarıya götüren yukarıdaki kadro muhtemelen korunacaktır ancak bir çok kez yaptığı sürprizlerle dikkat çeken Aykut Kocaman Yobo - Krasic - Stoch gibi oyuncuları da ilk 11'de başlatabilir.



Bu kadro yapısıyla çıktıkları taktirde vasat takımlara karşı bile top çıkarmakta zorladıklarını düşünürsek topu üçüncü bölgeye taşımakta ve o bölgede tutmakta zorlanacaklarını söyleyebiliriz. Elmander ve Umut'un ileride yapacağı presler de defans hattındaki soğukkanlı olmayan ve kolayca konsantrasyonu bozulabilen Hasan, Egemen, Bekir gibi oyuncuları düşünürsek de bize çok fayda sağlayacaktır. Bu yüzden Yobo'nun oynaması ve defansla uyumlu olması Fenerbahçe için fazlasıyla önemli olacaktır.



Ek olarak hücum hatlarına bakacak olursak yine en büyük tehditi Alex oluşturacaktır, Melo'nun da yokluğunu düşünürsek Alex'i yıldırmak için sert ve agresif bir futbol oynamamız gerekiyor aksi taktirde kolay olacak bir maçı çok zor durumlara getirebiliriz. Kuyt - Caner - Topuz üçlüsü değişebileceğinden çok bir şey söylemek istemiyorum ama Kuyt dikkatli olunduğu taktirde kolayca yıldırılabilecek bir oyuncu eski formundan uzak olduğunu da göz önüne alırsak Vaslui maçında girdiği pozisyonları bulması bizim maçta daha zor olacaktır.



Kısacası iyi konsantre olursak ve savunmada ciddi zaaflar yaşamazsak maçın kontrolünü yüksek bölümde elimizde tutup maçı kazanabiliriz. Melo'nun yokluğu bu noktada büyük dezavantaj olsa da en azından bu maç için Melo'nun boşluğunu bir şekilde doldurmamız gerekiyor. Fiorentina maçının ilk 20 dakikalık bölümündeki oyunumuz bunun için yeterli olacaktır ancak bu oyunu genele yaymalıyız.



Fenerbahçe ile oynadığımız son 5 maça bakacak ve inceleyecek olursak ;



Galatasaray 1-2 Fenerbahçe

Galatasaray 3-1 Fenerbahçe

Fenerbahçe 2-2 Galatasaray

Galatasaray 1-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray



Özellikle geçen yılki 4 maçta Kadıköy'deki son maçı saymazsak rakibimize karşı skor olarak olmasa da büyük üstünlük kurduk ve psikolojik üstünlüğü ele geçirdik bu yüzden takım olarak gereksiz baskı altına girmemeli ve noral oyunumuzu oynamalıyız. Sahada psikolojik üstünlüğü de elimizde tutarsak işimiz çok daha kolay olacaktır.



Son olarak;



Fatih Hoca'mızın da dediği gibi ; "Allah yardımcınız olsun." diyelim umarım şampiyonluklarımıza bir yenisini daha katarak sezona kupa ile başlar ve moral olarak da öne geçeriz.



Not : GSCimbom özel analizidir. Kaynak göstermeden kullanılamaz.



----> GSC Portal - Rakip Analizi | Fenerbahçe
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Bizim geçene ki sorunlarımız;----------------------------------------------------------fenerin geçen sene ki sorunları;



1-)Rotasyon sorunu.(ÇÖZÜLDÜ)----------------------------------------------------1-)Defastan top çıkaramama(ÇÖZÜLEMEDİ)



2-)Kanat sorunu.(ÇÖZÜLDÜ)--------------------------------------------------------2-)Sağ kanat eksikliği(ÇÖZÜLDÜ)



3-)Elmander'in önünde oynayacak forvetimizin olmayışı.(ÇÖZÜLDÜ)--------3-)Sadece Alex'e bağlı hucüm organizasyonaları(ÇÖZÜLEMEDİ)



4-)Sol bek sorunu.(ÇÖZÜLEMEDİ)--------------------------------------------------4-)Fiziki yetersizlik.(?)



--------------------------------------------------------------------------------------------Oluşan Sorun:Emre'nin boşluğunun doldurulmaması.



SONUÇ:Biz geçen seneye göre çok daha güçlüyken, fener geçen seneye oranla daha da güçsüzleştiğini söyleyebiliriz.Geçen sene oyun olarak çok üstün olduğumuz fener ile bu sene aramızda uçurumlar oluşacağını bekliyorum.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Melo olsaydı direkt olarak kazanırız diyebilirdim ama onun eksikliği çok önemli geçen yılki tüm derbilerde çok iyi performans gösterdi, liderlik yaptı, takım onun sayesinde dayak yemedi.



Bu maçlık bi şekilde bu eksikliği gidermeliyiz, bu maçı almak demek psikolojik üstünlüğü de ele geçirmek demek hele bir de Moskova'ya elenirlerse önümüz daha da açılır bu kupanın ardından.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Önde baskı iyi olabilir

Geçen seneki gibi

Elmander-Umut-Burak çıkabilirdik

Yalnız burak cezalı
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Umut-Elmander 2'lisi müthiş pres güçleriye rakip savunmaya zor anlar yaşatacaklardır.Zaten top çıkarmakta zorlanan bir savunmaları var.Çıkarken çok top kaybediceklerini düşünüyorum.Bu büyük avantaj.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Umut-Elmander 2'lisi müthiş pres güçleriye rakip savunmaya zor anlar yaşatacaklardır.Zaten top çıkarmakta zorlanan bir savunmaları var.Çıkarken çok top kaybediceklerini düşünüyorum.Bu büyük avantaj.



+Engin ve Emre de iyi presciler

Feneri çıkartmamak lazım
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



bu maç için kazanmaktan başka aklımdan bişey geçmiyor hele hele lazio ve en önemlisi fiorentina maçındaki takım ın arzusu aşık etti beni umarım gol yollarında etkili olarak kupayı müzemize getiririz ama ne olur şu şans faktörü ortada olsun geçen sene 1-2 kaybettiğimiz maç haricinde öyleydi inşallah bu kadro ile bu öz güvenle kupayı alırız
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Fenerbahçenin kadrosu herşeye rağmen kaliteli.Tabiki görece bir kalite söz konusu ama bu lig için fazlasıyla yeterli bir kadro.Sadece Alex + 1 ona yardımcı yetiyor ligde başa oynamalarına.



Kalede sorunları yok.

G.G. -ne olursa olsun- sağ kanadı iyi kullanıyor.Ligde fark yaratıyor çünkü rezalet sol beklere karşı oynuyor.

Egemen-Yobo yine lig için yeterli ikili.

Hasan Ali soru işareti.Ne kadar üstüne koysa da oyununun olması için zamana ihtiyaç olucak ve devamlılığı sağlaması hiç kolay gözükmüyor.Bizim Semih Kaya gibi çok özel bir cevher yoksa içinde tabi.

Özetle savunma sıkıntılı olsa da lig için yeterli olabilir.



Cristian-Topal 2lisi felaket.Bir kere çok yumuşak kalıcaklar.Topal'a baskı yaptığın an nasıl saçmaladığını dün gibi hatırlıyorum.Sadece Topala baskı yaparak Fenerin oyununu çok rahat bozabilirsin.Zaten Selçuk oynar büyük ihtimal.Bu lig için bile yetersiz.



Krasic sağ kanada çağ atlatabilir.Kuyt orda kalsa hiç verim alamazlardı.Kötü oldu kısaca.

Solda Stoç-Caner her ikisi de devamlılığı olmayan isimler.Orası tamamen kumar olucak.Senkronu tutturup gününde olanı sahaya sürmesi gerek.

Kanatlar bu lig için yeterli yine.



Sow mükemmel bir ceza sahası golcüsü.Sakatlığı var şu var bilmiyorum ama Lilledeki Sow çok iyi golcüdür.

Kuyt lige yetebilir.

Alex çok zeki,bu lig için sadece bu bile yetiyor.

Gol ayakları ligin üstünde.



Ve en önemlisi taaaaa Daumdan bu yana temelde aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar.Zicosu zartı zurtu törpüleye törpüleye bu güne geldiler.Topa sahip olmaya çalışma,yavaş da olsa oyunu kendinde tutma,yakaladığında atma.Duran top,Alex ve yardımcı yetenekli oyuncuyla sonuca gitme.Önce beraberliği sağlama alma bir nevi.Yıllardır böyle böyle derbilerde üstünlük kurdular.Aykut her müdahale çabasında patladı ve ezberledikleri oyuna geri dönmek zorunda kaldı.



Ayrıca adamlarda inanılmaz bir özgüven var.Cristiandan,Selçuk'a,Semih'ten,Bekir'e...Ne olursa olsun adamlar yıllardır büyük maçları kazanmanın getirdiği özgüvenle oynuyorlar.O Selçukun bizim maçlarda yaptığı hareketler ve oyun içinde rahatlıkları falan bunun göstergesi.Bunu ilk kez bu sene dengeledik.Şimdi üstünlüğü ele geçirme şansımız ve kalitemiz var.Bu maçı bir şekilde alırsak,uzatma veya penaltılar dahil sezona önde giricez.



Önde basarak yani klasik anlayışımızla oynayarak bariz üstünlük kurabiliriz.Topal oynarsa,Yobo olmazsa bunu çok daha rahat yaparız.Her şeye rağmen savunma konsantrasyonu çok önemli.Bahsettiğim özgüven + öndeki oyuncularının kalitesi üstüne Dany'deki ilk derby-resmi maç soru işaretleri,Melosuzluk en büyük sorunumuz olarak gözüküyor.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Alex,sow,krasic

Aykut akıllısı sowu oynatmaz büyük ihtimal

2 taneyi tutmaya bakıyor

Diğer bütün oyuncularda ezeriz,fenerin defansı aşırı kötü,son yedikleri golü artık küme düşmeye oynayan takımlar yemiyor
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Alex,sow,krasic

Aykut akıllısı sowu oynatmaz büyük ihtimal

2 taneyi tutmaya bakıyor

Diğer bütün oyuncularda ezeriz,fenerin defansı aşırı kötü,son yedikleri golü artık küme düşmeye oynayan takımlar yemiyor

2 gol attı ya Kuyt kesin forvette o oynar.Açıkçası işimize gelir.Sow daha bitirici oyuncu.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



@ Uğur



Selçuk Şahin'i açıkçası unuttum hacı o kadar değersiz bir adam gözümde ama Topal'ın yerine Vaslui maçındaki gibi oynayablir bu bizim için iyi mi olur kötü mü olur pek fikrim de yok.



En büyük korkum içeride 2-1 kaybettiğimiz maçtaki hataları ve şanssızlıkları yapmamız, kontrolü kesinlikle kaybetmemeliyiz oyun içerisinde aksi taktirde Melo da yokken çok zor anlar yaşayabiliriz.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Tek Cümleyle: Adam değiller.



O savunma ve ortasahalarıyla oyunu domine etmememiz için bir sebep göremiyorum.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



Selçuk ilginç şekilde bizim maçlarda inanılmaz öz güvenle oynuyor.Topal'ı her türlü tercih ederim bize karşı.Orta sahada Emre-S.İnan-Engin-Hamit 4lüsü çok rahat üstünlük kurar Fener'e ama Alex çok boş kalıcak.Klasik tek pozisyondan gol yeme hastalığımız yada Fenerin becerisi ortaya çıkabilir.Dany ekstra oynamalı.Ayrıca dediğin gibi kontrolü kaybetmemeliyiz.Yıllardır kazanmak için saldırıp yenilirdik.Hagi-Kalli ve son maç kadıköyde kaybetmemeye oynayıp beraberlikle döndük mesela.Kontrollü oynama adına da pasif kalmamalıyız tabi.Dengeyi sağlamak gerek.
 
Cevap: Rakip Analizi | Fenerbahçe



[TABLE="class: rowData, width: 100%"]

[/TABLE]

3-1 yendiğimiz maçta riera ayhan selcuk melo c.kazım forvette elmander varmış.

o kadroyla bu kadromuzu karşılaştırırsak fark bile atarız.
 
Üst Alt