Rakip Analizi | Kayserispor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakip Analizi | Kayserispor


fft226_mf7632238.Jpeg


Ligin ilk devresini Göztepe galibiyeti ile kapatan Galatasaray, ikinci devreyi Kayserispor deplasmanında açacak. Kalan deplasmanlardaki en zorlu 4 rakipten biri olan Kayserispor, Marius Sumudica yönetiminde kaliteli bir futbol oynayarak adından söz ettirdi. Gelin hep birlikte Kayserispor'u biraz daha yakından inceleyelim.

Puan Durumu

0E81J9.png

İstatistikler Galatasaray'ı Gösteriyor

119781,istatistikler.png

Iki kulüp arasında oynanan 36 resmi müsabakada Galatasaray, Kayserispor karşısında 20 galibiyet, 13 beraberlik ve 3 yenilgi elde etti. Deplasmanda oynanan müsbakalarda 4 galibiyet, 11 beraberlik ve 1 yenilgi alan Galatasaray, kendi evinde rakibini 15 kez mağlup etti, 2 kez berabere kaldı ve 2 kez sahadan puansız ayrıldı. Galatasaray kendi evinde 47 gol atıp 10 gol yerken, deplasmanda ise 19 gol bulup kalesinde 13 gol gördü.

Son resmi müsabakaların sonuçlarına da göz atalım: (Spieltag almanca bir kelimedir, yani hafta)

Z9WZWA.png


Cesur Hoca vs İmparator

sumudica-nin-ustune-yurudu--3163112.Gif


Ikinci yarıların hemen başında oyuncu değiştirmekten çekinmeyen Sumudica adeta maçı yaşayan bir teknik direktör. Yurt dışından gelen teklifleri elinin tersi ile geri çeviren Sumudica, Kayseri halkına futbolu yeniden sevdirdi ve stadın dolmasına vesile oldu. Umut Bulut gibi son yıllarda fizik olarak iyice geriye giden bir oyuncu küllerinden doğdu ve Asamoah Gyan'ı yedek kulübesine mahkum etti. Nikola Stoilkovic gibi Braga'dan bilinen bir forveti de kadrosunda bulunduran Sumudica, 3 forvete rağmen forvet takviyesi istedi. Henüz 1-2 gün önce bu bölgeyi kuvvetlendiren Kayserispor, Ukraynalı Artem Kravets'i kadrosuna kattı. Sumudica yönetimindeki Kayserispor ligde büyük takımlara adeta kafa tuttu.Kayserispor, henüz ligin ilk haftasında Türkiye'nin en büyük kulübü olan Galatasaray'a mağlup oldu. Bu müsabakadan sonra hiçbir büyük maçta yenilmediler ve kusursuza yakın bir performans gösterdiler. Galatasaray’da ise kulübede bir imparator olacak. Fazla söze gerek yok.

Eksiklerimiz

galatasarayda_maicon_ve_fernandonun_besiktas_hazirligieW.jpg

Galatasaray'da müsabaka öncesi iki önemli eksik bulunuyor. Sakatlığı devam eden Fernando'nun yanı sıra savunmanın lideri Maicon sarı kart cezası sebebiyle Kayseri deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Hava Durumu ve Genel Atmosfer
4aDPg4.png


Geride kalan sezonlara göre tribünlerin doluluk oranı çok yüksek. Kayseri'de kombine sahipleri ile birlikte en az 27.000 seyirci bekleniyor. Başkan Erol Bedir, Kayseri iline futbolu tekrar sevdirdi. Hava durumuna gelecek olursak bizleri klasik bir anadolu soğuğu bekliyor olacak.

Bir tarafta Avrupa kupalarına katılmak isteyen Kayserispor, diğer tarafta liderlik hesapları yapan Galatasaray. Bizleri kesinlikle harika bir gün bekliyor. Kayseri'de Galatasaray taraftarlarının ezici üstünlükte olduğu biliniyor, bizleri çok iyi karşılayacaklardır.

Rakibimizin Kuvvetli Yönleri

dOoP04.png


VrA06n.png


1. Duran Top
Deniz Türüç gibi klas bir oyuncuya sahipler. Adeta adrese teslim ortalar yapıyor. Duran toplardan bir çok gol buldular. Bizim zayıf yönlerimizden biri duran top olduğundan çok dikkat etmeliyiz.

Lb2ygj.png


vjmb4z.png


Plp0nd.png

2. Kanatlar
Sürpriz golcü Güray Vural ve Ryan Mendes ile sürekli rakipleri tehdit ediyorlar. Bir anda kendini unutturabilen Güray beklenmedik anlarda gol atabiliyor. Mendes ise hem kontra atakta etkili hem süratiyle içeri kat edip goller atabiliyor.

VrA0vZ.png


3. Fırsatçılık
Kayseri'ye yakışır şekilde uyanık bir ekip Kayserispor. Rakibin hatalarını cezalandırmayı seviyorlar. Şok pres, rakipten gelen ani toplar, hepsi tehlike.

9mRQGN.png

4. Uzaktan Şutlar
Atila Turan, Stephane Badji ve Umut Bulut ile fantastik goller buluyorlar. Sumudica öyle bir özgüven kazandırmış ki oyuncularına, kaleye şut çekmekten çekinmiyorlar.

0E811Y.png

5. Savunma Arkasına Atılan Toplar
Uygun durumdayken hep Umut Bulut'a top gönderiyorlar. Kaptan liderlik vasfını bir çok kez kanıtladı. Rakibi hataya zorlayan Umut, ceza sahasında çok etkili.

Rakibin En Önemli Oyuncuları

Kulübeden yeterince katkı alamayan Sumudica, 11'de sahaya sürdüğü isimlerden çok iyi faydalandı.Kayserispor'un en kilit isimleri hücumdaki dörtlü.

gOnqoO.png


Güray Vural, isabetli ortalar ve sürpriz goller atabilen bir isim.

umut-bulut-kayserispor-besiktas-12102017_1tnewmkuabvd61u3fddq9hn7nx.jpg


Umut Bulut bu sezon adeta küllerinden doğdu ve emeklilik yaşı geldi diyenlere ders veriyor.

RnX0Q7.png


Fiyatını 10 milyon euro olarak belirledikleri Deniz Türüç takımın en önemli pas istasyonu. Baskılı anlarda bile doğru kararlar alan Deniz, lider bir oyuncu.

dOoPkX.png


Son olarak kadromuzda bulunsa sevineceğimiz Ryan Mendes. Çok hızlı ve patlama gücü yüksek bir isim. Bazen son vuruşlarda golü yapamıyor olsa da boş bırakılmayacak kadar önemli bir oyuncu. Sol bekte kimin oynayacağı henüz belli değilken Mendes ile o bölgeyi 90 dakika zorlayacaklardır.

Rakibimizin Zayıf Yönleri

kOAbO9.png


rOj3OP.png

1. Duran Top
Kayserispor'u kendi silahı ile rahatlıkla vurabiliriz. Duran toplardan bir sürü gol yediler.

1J4LgB.png


XPy0ED.png


Ook0yA.png


1J4LG5.png


2. Kanatlar
Savunma yönünden kanatları gerçekten çok zayıf. Rakipler genelde Atila Turan'ın bölgesinden hücum ediyor. Kendine göre sağ kanattan yani. Bizde o bölgede Mariano ve Feghouli çok etkili olabilir. Sağ bekte oynayan Tiago Lopes, Atila kadar olmasa da yine hataya yatkın bir oyuncu. Her an top kaybedebilir.

vjmb6m.png

3. Hızlı Hücumlar ve Savunma Arkasına Atılan Toplar
Rakipler çok hızlı oynadığı zaman savunmada dengeyi sağlamakta güçlük çekiyorlar ve ciddi fırsatlar veriyorlar. Çok pas yapan takımlara karşı başları dönebiliyor, keza savunma arkasına atılan toplarda dengesiz fauller yapabilirler ve geç kalabilirler.

Rakibimizin Muhtemel 11’i

1654697_Kayserispor.jpg


Son haftalarda forma giyemeyen oyuncular: Erkan, Güray, Boldrin, Varela ve Gyan gibi önemli isimlerdi. Güray'ın durumunu bilmiyorum ama oynayacak durumu varsa kesinlikle ilk 11 olur. Sumudica onun haricinde 11'ini fazla bozmaz.

Notlar

y0mEv0.png



Kayserispor kendi evinde son 4 müsabakada galibiyet elde edemedi. Kendi sahasında toplamda 12 gol bulup 7 gol yedi. Son haftalardaki puan kayıplarına rağmen genel anlamda karneleri iyi.


Rakipte Yaşanan Son Gelişmeler

Teknik direktör Marius Sumudica kendisine gelen teklifleri reddetti. Başkan Erol Bedir yaz döneminde kadroya dahil edilecek isimler ile temasta olduklarını belirtti. Bir kaç gün önce ise hücum hattına iki takviye yapıldı. Kanatlara alternatif olarak Romanya'dan William kiralandı. Forvete ise Artem Kravets takviyesi yapıldı.



Gelelim Bize

Galatasaray sahaya çıkmasıyla birlikte büyüklüğünü hissetmeli. Erken gol bulmak için oynamalıyız. Kanatları etkili kullanıp kendimize bol bol duran top şansı yaratmalıyız. Duran toplarda bizim gibi savunma zaafiyetleri var. Özellikle Atila Turan'ın üzerine oynamalıyız. Takım birbirine yakın oynamalı ve ileri-geri calışmalı. En ideal sistem 4-2-3-1 olacaktır. Top bizde olmasa bile oyunun kontrolünü bir an bile kaybetmemeliyiz. Younes Belhanda ikinci bir forvet gibi oynamalı.

1654711_Galatasaray_SK.jpg


Sol bekte bu sezon en iyi performans gösteren isim Linnes. Latovlevici, Hakan ve Denayer'e göre elbette forma onun hakkı.


Fernando'nun yokluğunda orta sahaya sertlik katacak yegane isim Tolga Ciğerci. Haddini bilerek oynaması durumunda her zaman faydalı olabilecek bir oyuncu.


Maicon'un yokluğunda stoperde Denayer, Ahmet, Hakan ve Koray gibi isimlerden ziyade Ryan Donk'u tercih ederim. Denayer ne zaman oynasa saatli bomba hüviyetinde ve Umut Bulut bukadar formda iken Denayer'i alt eder. Stoperde Denayerli rahat müsabakalar seyrettiğimizi düşünmüyorum. En azından hava toplarını toplayabilir Donk.

Gerisi herkesin malumu. Oyuna sonradan girebilecek tek oyuncu Yasin Öztekin gibi duruyor. Onu da özellikle 60'dan sonra kullanmalıyız.


Whoscored Verileri Ne Diyor?

Analizi bitirdikten sonra bir de WhoScored verilerine bakmak istedim. Benim gördüklerimin kısa bir özetini çıkarmışlar diyebiliriz.

EPbRq9.png


MdXvW6.png


m2dk5y.png


Lb2ng1.png


z0gBlD.png


1z20wh3.jpg
 
Üst Alt