Rakip Analizi: Östersunds F.K. | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakip Analizi: Östersunds F.K.


RAKİBİMİZİ TANIYALIM: ÖSTERSUNDS F.K ANALİZİ

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda ki rakibimiz Östersunds F.K, İsveç'in Jamtland bölgesinde ormanlık arazi üzerinde orta-kuzey kuşağında bulunan küçük bir kentin takımı. 44.000 nüfusa sahip bu küçük şehirin futbol ile tanışması ise çok eski olmayan bir tarihe, 1996 yılına dayanıyor. Maçlarını 8466 kapasiteli Jämtkraft Arena'da oynayan kırmızı-siyahlı takım uzun yıllar alt liglerde mücadele etmiş. 2000'li yıllarda Daniel Kindberg'i futbol direktörlüğüne getirmesi ile kaderi değişen kulüp İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Swansea City ile ortaklık kurararak gelişimine başlıyor. 2010 yılında İsveç 4. ligine kadar düşen kulüp Daniel Kindberg'in tekrar göreve gelmesi ile yükselişine başlıyor. Genç İngiliz menajer Graham Potter ile yeniden yapılanan Östersunds ekibi 2011 yılında mücadele ettiği 4. lig seviyesinden 6 sene içinde Avrupa Kupaları için mücadele eden bir kulüp haline gelmeyi başarıyor. Geçtiğimiz sezonu 42 puan toplayarak 8. sırada kapatan Östersunds, İsveç Kupası'nı tarihinde ilk defa müzesine götürerek bu sezon UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda mücadele etme hakkını kazandı.

Östersunds F.K'nin günümüzde maçlarını oynadığı Jämtkraft Arena'dan bir kare.

800px-J%C3%A4mtkraft_Arena.jpg

YÜKSELİŞTE ANAHTAR İSTİKRAR VE DOĞRU YAPILANMA

Kulüp çok fazla tarihi olmayan genç bir organizasyon olsa da, İsveç futbolunda önümüzde ki yıllarda daha önemli konumda olmasını rahatlıkla bekleyebileceğimiz bir takım rakibimiz. 2011 yılından beri Daniel Kindberg direktörlüğü ve Graham Potter menajerliğinde yapılanan İsveç ekibi 5 senede 3 lig birden tırmanarak futbolda istikrarın doğru organize olunduğunda ne kadar önemli olduğunu gösteren bir ekip.

TAKTİK ANLAYIŞ VE KADRO YAPISI

6 yıldır menajer olarak kulüpte görev yapan 41 yaşında ki İngiliz menajer Graham Potter bu süreçte takımı genel olarak 4-4-2 dizilişinde oynatırken, klasik bir İngiliz takım gibi kanatları iyi kullanan bir ekip yaratmış durumda. İskandinav futbolunun doğasında olan mücadele ve fizik güç üstünlüğü Östersunds takımında da mevcut ve kulüp bu sezon tarihinin en formda lig başlangıcını yapmış durumda. 12 maçta topladığı 21 puan ile liderin 6 puan gerisinde 3. sırada bulunan İsveç ekibinde en çok öne çıkan isimler İngiliz orta saha Jamie Hopcutt (25), İran asıllı İsveçli santrafor Saman Ghoddos, ve 30 yaşında Irak'lı kürt kökenli futbolcu Brwa Nouri. Kadro değeri 7 Milyon Euro olarak gösterilen ekibin en değerli futbolcusu da 800.000 Euro ile Saman Ghoddos olarak dikkat çekiyor. Takım oyunu oynamaya özen gösteren ekipte santraforlar kadar orta saha ve defans oyuncularının da golcü özellikleri dikkat çekiyor. 12 haftası geride kalan Allsvenskan'da en golcü futbolcuları 5 gol ile Jamie Hopcutt olurken, skora en çok etki eden isim ise 3 gol 5 asist ile santraforları Ghoddos oldu. Takımda ağırlıklı olarak İsveç, ve İngiliz oyuncular forma giyiyor.
Yaş ortalaması 25.7 olan Östersunds ekibi, maçlarını suni çime sahip ve 5000 koltuk 8466 seyirci kapasiteli Jamtkraft Arena'da oynuyor. Kadrosunda ikisi İngiliz olmak üzere, toplam 7 yabancı oyuncu bulunduran kulüp milli takımlara 4 oyuncusunu gönderme başarısını gösterdi. Geneli 25-26 yaş altı oyunculardan oluşan ekibin en yaşlı oyuncusu ise 32 yaşında ki İsveçli stoper Bobo Sollander.

İSVEÇ BASINI VE GHODDOS'DAN KURA YORUMU

Tarihlerinin ilk UEFA Avrupa Ligi deneyiminde takımımızla eşleşen isveç ekibinde Galatasaray şaşkınlığı yaşanırken, en çarpıcı yorum forvetleri Ghoddos'dan geldi. Eşleşme ile ilgili kabus gibi kura yorumunu yapan İsveç basını, Ghoddos'un ''Şaka mıydı bu? Aman tanrım. Bu tamamen çılgınlık'' sözlerine de manşetten yer verdi.
 

Ekli dosyalar

  • 11.jpg
    11.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 45
Moderatör tarafında düzenlendi:
Godoş diye okunuyor arkadaşlar dede tarafım isveçli


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Paylaşımlarında bizim büyüklüğümüzü çok iyi bilen bir takım oldukları gözüküyor fazla rencide etmeden saf dışı bırakalım
 
Üst Alt