Rakip Analizi | Sivasspor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakip Analizi | Sivasspor


Spor Toto Süper Lig'in 20.haftasında Sivasspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'da keyifler yerinde. Fatih Terim yönetiminde ligde çıktığı 3 maçı da kazanan Galatasaray, Sivas'ta kazanarak 4'te 4 yapmak istiyor. Fenerbahçe derbisi öncesi kalan iki zorlu maçtan biri olan Sivasspor deplasmanı ise çok kritik ve bir o kadar zorlu. Keskin virajı olabildiğince analiz etmeye çalışacağım.

599e8cd161361f155cd6fc2b.jpg


İstatistikler Deplasmanda Galatasaray'ı Göstermiyor Ama Şampiyonluk Sivas'tan Geçiyor

20120305.215211_SVS545_1776051_DYZHY.jpg


Kendi evinde Sivasspor'a puan vermeyen bir Galatasaray görüyoruz. 12 resmi müsabakada 12 galibiyet görünüyor. Deplasmanlarda ise oynanan 11 müsabakada 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet almışız. Deplasmanda bizi her daim zorlayan bir ekip olan Sivasspor'la bu iklim şartlarında karşılaşmak ideal değil. Ayrıca belirtmek gerekirse Sivasspor'u kendi sahasında mağlup ettiğimiz sezonlarda hep şampiyon olmuşuz. Galibiyetleri elde eden teknik direktörlerin tamamı yerli. (2 kez Fatih Terim, 1 kez Hamza Hamzaoğlu ve 1 kez Cevat Güler)

Ygk07a.png


Teknik Direktörlerin Kapışması

942845-19668516-2560-1440.jpg


Samet Aybaba, Fatih Terim'e karşı henüz galibiyet elde edememiş. 7 müsabakada 2 beraberlik ve 5 yenilgi alabilmiş Samet Aybaba.

1Jv5bb.png


Bir de genel tabloda Galatasaray'a karşı ne yaptıklarına bakalım isterseniz. 25 müsabakada 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 17 mağlubiyet elde etmiş. Son yıllarda elde ettiği sonuçlar genel tabloya göre hiç de fena değil. Özellikle Antalyaspor ile Galatasaray'a karşı doğru işler yaptığı görülüyor. Bu sezon Türk Telekom Arena'da oynanan müsabakayı 3-0 kazansak da Samet Aybaba yönetimindeki Sivasspor'a karşı fişi ancak 71.dakikada gelen golle çekebilmiştik.

LbArzz.png


Eksiklerimiz

DII8G-TXkAA_DfF.jpg


Fernando Reges sakatlığı sebebiyle bu müsabakada forma giyemeyecek. Onun haricinde takımımızda eksik bir oyuncu bulunmuyor.

Hava Durumu ve Genel Atmosfer

DJI_0010.JPG


Soğuk ve kuvvetle muhtemel yağmurlu bir hava bizleri bekliyor olacak. Tahmini olarak 20 bin üstünde seyirci bekliyorum. Mükemmel bir zeminde oynanacak olan mücadeleyi Sivasspor'un yeni stadyumu daha da keyifli hale getirecektir. Kendi evinde son 3 müsabakada yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, Başakşehir ve Beşiktaş'ı yenip Akhisarspor ile berabere kaldı.

Rakibimizin Kuvvetli Yönleri

1. Kafa / Duran Top
Arouna Kone gibi önemli bir gol silahına sahip olan Sivasspor bunun yanı sıra bir çok uzun boylu oyuncuya sahip. Hava toplarında çok etkililer. Sürpriz golcü Hakan Arslan ve stoperler dahil herkes gol atabilir. Başımızın belası diyebileceğimiz Carl Medjani'ye özellikle dikkat etmeliyiz. Bize karşı oynadığı 3 maçta toplamda 3 gol bulan Medjani, en büyük tehditlerden birisi.

2.Kontra Atak ve Kanat Oyuncuları
Emre Kılınç ve Thievy Bifouma her rakip için potansiyel tehdit. Sürati ve calışkanlığı ile ikisi de boş bırakmaya gelmeyen oyuncular. Özellikle Bifouma savunma arkasına atılan toplarda beklenmedik bir anda gol atabilir. Sol bekte görev yapan Ziya Erdal ise 4 asistle oynuyor, Rodrigues'in onu epey yorması gerekiyor.

3.Orta Sahada Kazanılan Toplar/Savunma Arkasina Atilan Toplar
Orta sahada kazanılan topları çok çabuk bir şekilde tehlikeli noktalara ulaştırıyorlar. Rakibin bir an uyuması sonucunda cezayı hemen kesebilirler. Merkezden iyi oynuyorlar.

Rakibimizin Zayıf Yönleri

1. Kaptırılan Toplar ve Kontra Ataklar
Bir anda topu kaybedince savunma yerini alana kadar golü yemiş oluyorlar genelde. Özellikle öne geçersek bir çok fırsat yakalayabiliriz, Rodrigues ve Feghouli gibi süratli oyuncularla.

2. Duran Toplar
Ligde duran toptan gol yemeyen takım neredeyse yok. Sivasspor'un da korkulu rüyası. Maicon ve Gomis gibi etkili gol silahları her an tabelayı değiştirebilir bizim adımıza.

3. Savunma Arkasına Atılan Toplar
Çok ağır stoperlere sahip olmalarından otürü her an penaltı yaptırabilecek oyunculara sahipler.

4. Bek Oyuncularının Savunma Yönü Zayıf
Auremir ve uzun yıllardır Sivas'ta forma giyen Ziya Erdal takımın en zayıf halkaları sayılır.

Rakibimizin Muhtemel 11’i

1660083_Sivasspor.jpg


Yeni transferlerin bir anda ilk 11'de oynamasına ihtimal vermiyorum. Saivet ve Robinho'yu kulübede görmemiz yüksek ihtimal. Ayrıca kenardan gelip katkı yapabilecek Cyriac da yedek kulübesinde oturacaktır. Son haftalarda orta sahada beklenen performansın altında kalan Sergiy Rybalka yeniden ilk 11'e dönebilir. Bu durumda Mert Hakan veya Hakan Arslan yedek kulübesinde kendine yer bulacaktır.

Notlar

bBD3Dd.png


Sivasspor ligde rahat bir konumda olan ekiplerin başında geliyor lakin son 2 haftada elde ettikleri skorlardan ötürü Göztepe, Kayseri ve Trabzon'un biraz gerisinde kaldıkları görünüyor. Kendi evinde ortalama bir performans gösteren Sivasspor'un son 3 ic sahada macinda yenilmedigini söyleyelim.

NZAPlO.png


Gelelim Bize

5254005.jpg


Şampiyonluk Sivas'tan geçiyor. Bu sebepten ötürü ne olursa olsun 3 puanı almalıyız. Bulacağımız erken golle Sivasspor'un direncini kırıp seyirci ile bütünleşmemelerini sağlamalıyız. Rakip beklerin zayıf olduğu bir ortamda Garry Rodrigues ve Sofiane Feghouli gibi etkili silahlarımızı kullanmalıyız. Ziya'nın bölgesinde ilaveten bir de Mariano gibi bir oyuncuya sahip olduğumuzu unutmamalıyız. Badou Ndiaye'nin ayrılmasından sonra orta sahada tempomuzun düştüğü bir gerçek ama o bölgede oynayacak oyuncularımızın topu fazla eveleyip gevelemeden öne doğru oynaması gerekiyor. Özellikle böyle bir deplasmanda fazladan gereksiz pas yapıp 0-0'ı tutmanın pek bir anlamı olmayacaktır. Rakibin zayıf bölgesi savunma olduğundan zayıf yönlerinin elbette üstüne oynamamız lazım. Kendimize bol bol duran top fırsatı yaratmalıyız. Elbet biri gol olacaktır. Öne geçersek de skorun üstüne yatmak gibi bir hata yapmamamız gerekir. Kupa maçında gördüğümüz gibi basit bir kaleci hatası, bir ofsayt golü, bir anlık dalgınlık sonucu hemen golü yiyebiliriz. En formda oyuncularımızdan Garry Rodrigues'in asistinde Gomis'in golünü görür gibiyim. Savunma arkasına atılacak toplarda ofsayta yakalanmazsak kesin gol buluruz.

Kendi 11'im

1660096_Galatasaray_SK.jpg


Orta sahada Fernando-Ndiaye ikilisinden Donk-Tolga ikilisine kalmak istemeyiz lakin elimizde o bölgede oynayacak isim kalmadı. Stoperde son haftalarda iyi performans gösteren Denayer ve kupada gol atan Serdar Aziz arasında kaldım zira Osmanlıspor mücadelesindeki gibi bir orta saha düzeninde oynarsak intihar ederiz ve fiziksel oyunda Serdar, Denayer'e göre biraz daha iyi. Adebayor gibi isimlerle mücadele edemeyen Denayer'in Kone'ye karşı neler yapabilecegini kestiremiyorum. Sol bekte Latovlevici'yi oynatmaktansa 1 kişi eksik oynamayı tercih ederim. O bölgede yeni transfer Nagatomo veya Linnes forma giymeli. 10 numara veya ikinci forvet gibi oynayacak oyuncu konusunda da kararsızım, zira Sinan kupada iyi bir oyun ortaya koydu ve Belhanda'ya göre pas oyununda daha zayıf olsa da daha bitirici bir oyuncu. Belhanda'nın da bir sürü top kaybettigini unutmayalim.

Whoscored Verileri Ne Diyor?

3EL0M5.png


76gzZP.png


Z9k4qk.png


oO3vmq.png
 
Son düzenleme:
Eğer rakibe göre oynayacaksak yapılması gereken rakibin beklerini olabildiğince ofansif olarak yormak. Bek savunmamız zayıf bu konuda oyuncudan ziyade koordinasyon eksikliği var. Rakibin defansı ağır ancak bu noktada Feghouli öne çıkabilir sadece Garry skor üretme konusunda doğru noktalara gidemiyor.

Orta saha üstünlüğü kazanmaya çalışırsak maçı yok yere zorlaştırırız bol bol ikiye birlerle kanat akını denemeliyiz.

Maçın kilit adamı Feghouli olacak o iyi oynarsa alırız aksi taktirde zor.
 
Kayseri deplasmanındaki gibi başlangıç yapmamız lazım Sivas ne olduğunu anlamadan golü kalesinde görürse rahatlarız ....
 
Fenerbahce ve Besiktas'in aldigi sonuclardan sonra bu macin önemi 5 kat daha artti. Bir galibiyetle ikisinin ümitlerini de yerle yeksan etme firsatina sahibiz.
 
Övünmek gibi olmasin ama yine basarili bir analiz yaptigimi düsünüyorum.

samet aybaba galaasaray'a karsi son zamanlarda iyi bir istatistige sahipti, bunu devam ettirdi
fernandonun eksikligi hissedildi
duran toplardan etkili oldular bekledigim gibi
kontra ataklarda az becerikli olsalar 1-2 tane gol bulurlardi
biz duran toplari kullanamadik, adamlarin en zayif noktalarindan biriydi
savunma arkasina macin basinda bir kac top attik, arkasi gelmedi
bek oyuncularini yeterince zorlamadik ama golü de oradan gelen topla bulduk rodrigues ve belhanda sagolsun
her an penalti yaptirabilirler dedim biz penalti yaptirdik

Gercekten rakiplerin ne oynayacagi okadar belli ki, dogru dürüst analiz yapilmamis Sivas'la ilgili, oynanan oyun bize bunu gösterdi.
 
Üst Alt