Rakiplerimizi Yakından Tanıyalım! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Rakiplerimizi Yakından Tanıyalım!


Şampiyonlar Ligi D grubunda Lokomotiv Moscow, FC Porto ve Schalke 04 takımları ile eşleşen Galatasaray tarihinde 15. kez grup aşamasında mücadele etmeye hazırlanıyor.

Daha önce 14 kez Devler Ligi'nde oynayan sarı-kırmızılı ekip 4 defa gruptan çıkma başarısı gösterirken, bu sezonların ikisinde Çeyrek Final oynadı. Türk takımları arasında açık ara en çok Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan takım olan Galatasaray 15. kez mücadele edeceği devler arenasında 5. kez adını üst tura yazdırmaya çalışacak.

Kuraya UEFA Kupası'nı kazandığı 2000 sezonundan sonra ilk defa 4. kategoriden katılmak zorunda kalan ekibimiz, şanslı sayılabilecek bir kura çekerken rakiplerin son durumlarını sizler için mercek altına aldık.

1. KATEGORİ: Lokomotif Moskova

Rusya Ligi'nde geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlama başarısı göstererek Devler Ligi için doğrudan katılım vizesi alan Moskova ekibi 2000 yıllarından başından beri uzak kaldığı Devler Ligi'ne geri döndü. Rusya'nın ülkeler klasmanında ki konumu gereği 1. torbadan katılım hakkı elde eden başkent ekibinde Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bazı isimler de forma giyiyor. Ülkemizde daha önce forma giyen Manuel Fernandes dışında kadrolarında uluslararası organizasyonlardan adını sıklıkla duyduğumuz ve transfer dönemlerinde gündemimize gelen Farfan, Corluka, Krychowiak, Höwedes, Eder gibi isimler barındıran Rus ekibinin teknik direktörlüğünü de kulübün efsane isimlerinden biri olan Yuri Semin (71) yürütüyor.

Lokomotif Moskova ekibi ile daha önce Şampiyonlar Ligi'nde 2002-2003 sezonunda eşleşen ekibimiz deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kazanırken, kendi sahasında 2-1 mağlup olmuştu. O sene grubu 2. sırada tamamlayan Rus ekibi adını 2. tur gruplarına yazdırırken, Galatasaray ise 4 puan ile 4. olarak Avrupa'ya veda etmişti.

İlginç Not: Lokomotif ile 2002-2003 döneminde oynadığımızda da her iki kulübün teknik direktörü bugün ki isimlerdi. O dönem Galatasaray'da 2. dönemini yaşayan Terim, ve 1992 yılından beri kulübün başında olan Semin yine iki ekibin teknik direktörleriydi.

İLK 11 VE TAKTİK ANLAYIŞ:

Sıklıkla 4-2-3-1 dizilişini kullanan Rus temsilcisi şu 11 ile mücadele ediyor.


4b4d446478b45d18f734b4f6e3c4269c292740.jpg


Sağ bek mevkisinde sağ açık olan Ignatjev'i kullanan Rus ekibi'nde bizimle oynanacak maç öncesi Smolov ve Rybus'un sakatlıkları bulunuyor.

Kadro değeri 99 Milyon Euro olan Rus temsilcisi, 13 sene aranın ardından döndüğü Devler Ligi'nde mücadele eden en yaşlı takımlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Kalecileri Guilherme (33), Farfan (34), Denisov (34), Fernandes (32), Corluka (32), Ignatjev (31) başta olmak üzere 30 yaş ve üzeri bir çok oyuncuya sahipler.

Fikstür gereği ilk maç ile 5. maçı oynayacağımız Moskova temsilcisinin en büyük silahı iklim ve Miranchuk, Smolov, Fernandes üçlüsü olacak. Kadrolarına bu sene kattıkları Höwedes, Krychowiak ve yılların deneyimi Denisov diğer önemli isimleri konumunda.

2. KATEGORİ: BİR FUTBOL ENDÜSTRİSİ FC PORTO

90 yılların ve 00'li yılların en önemli futbol figürlerinden biri ulan Porto geçmiş günlerinde ki başarılardan biraz uzaklaşsa da, gerek Portekiz futbolunun lokomotif takımlarından biri olması, gerek de sattığı oyunculardan elde ettiği gelirler ile Avrupa'nın en önemli baş altı ekiplerinden biri konumunda yer alıyor. Hemen her sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayan kulüp organizasyona en çok katılan takımlar arasında yer alırken, defalarca gruptan çıkma başarısı gösterdi. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğu 2003-2004 sezonundan beri tek bir sezon (2010-2011) hariç Devler Ligi'nde mücadele eden Portekiz temsilcisi o tarihten beri mücadele ettiği 13 Şampiyonlar Ligi grubunda yalnızca 3 kez gruptan çıkamadı. Teknik direktörlüğünü Sergio Conceicao'nun yaptığı Portekiz ekibi 4 senenin ardından geçtiğimiz yıl şampiyonluk ipini göğüsledi.

İLK 11 VE TAKTİK ANLAYIŞ

I. Casillas
157.png

M.Pereira
179.png

Diogo
Felipe
26.png

Telles
26.png

Danilo
Herrera
110.png

Brahimi
4.png

Otavio
26.png

Marega
105.png

Aboubakar
31.png


Yedekler: Alves, Eder Militao, Jorge, S.Oliveira, O. Torres, Corona, Tiquinho, Pereira

Taktik Diziliş ve Oyun Anlayışı: Hucümda 2-4-4 ile oynuyorlar. Beklerin ofansif katkısı oldukça yüksek. Stoper ikilisi değişti. Bu sene Diogo'yu oraya monte ettiler. İkisi de sert adamlar, ama çabukluk bakımından etkili değiller. Orta sahaları ve hucüm oyuncuları oldukça etkili bir takım. Aboubakar, Brahimi daha önceden bildiğimiz isimler. Marega'da bitirici olmasa da ve bu sezon pek forma şansı bulamasa da oldukça fizikli ve tempolu bir adam. Bitiriciliği düşük ama savunmalar için yıpratıcı bir futbolcu. Otavio bu sezona iyi başlamış. Kalede performansı eskiye rahmet okutan Casillas var. Maxi Pereira da geçmiş yıllara nazaran daha geriledi son 1 sene içinde. O bölgeye Eder Militao'yu aldılar ama henüz çok oynatmadılar. Gruplarda bu ismi kullanabilirler. Hızlı oynayan, ama top hakimiyeti ve teknik becerisi yüksek isimleri tercih eden Porto prese dayalı oyundan çok pas futbolu ve kanat akınlarına dayalı kontrollü oyunu tercih ediyor. Avrupa'da ki en başarılı Portekiz kulübü olan FC Porto, kuşkusuz grupta ki en tehlikeli rakibimiz konumunda ve grubun doğal favorisi.

3. KATEGORİ: TANIDIK BİR EKİP SCHALKE 04

2000'li yılların ortasından sonra Avrupa futbolunda adını duyurmaya başlayan Alman ekibi Hamit Altıntop'lu dönemden beri çıkış yakalamış bir takım.Son yıllarda kadrosundan Neuer, Max Meyer, Matip, Goretzka, Kolosinac, Draxler, Sane gibi önemli oyuncular çıkarttılar. Daha önce son 16 turunda eşleştiğimiz Alman temsilcisi aradan geçen yıllarda kadro istikrarı yakalayamazken uzun yıllar sonra geçen sezon ligi ilk ikide (2.) bitirdi.

Kadrolarında Amine Harit(21), Mckennie (20), Embolo (21) gibi önemli genç oyuncular bulunduran Alman temsilcisinde bu isimler haricinde Nastasic (25), Bentaleb (24), Suat Serdar (21), Konoplyanka (29), Rudy (28), Baba (24) gibi oyuncular da bulunuyor.

Teknik direktörlüğünü genç İtalyan antrenör Domenico Tedesco'nun yaptığı Schalke 04 genellikle 3'lü savunma oynuyor.

İLK 11 VE TAKTİK ANLAYIŞ

Diziliş: 3-1-4-2

Fahrmann
S. Sane
149.png

Naldo
26.png

Nastasic
215.png

Baba
54.png

Mckennie
184.png

Suat Serdar
Amine Harit
107.png

Caligiuri
75.png

Burgstaller
127.png

Mark Uth
40.png


Yedekler: Nübel, Stambouli, Rudy, Bentaleb, Scöph, Konoplyanka, Embolo

Oyun Şablonu: Sık sık rotasyon yapan ve hızlı oyunu seven Tedesco'nun talebeleri, topun kontrolünü rakibe bırakarak boşluklardan savunma arkasına hızlı sarkarak oynamaya çalışıyor. İç saha da coşkulu taraftarı ile daha sağlam performans gösteren Alman ekibi, oynadığı oyun itibari ile ekibimize en ters gelebilecek takım konumunda. Duran topları iyi karşılayan ve kullanan Schalke, Naldo, Burgstaler, Sane gibi yüksek oyunculara sahip. Özellikle TT Arena'da oynanacak maçta çok dikkat edilmesi gereken bir ekipler. Alman temsilcisi ile grupta 2. ve 6. maçlarda karşılacak ekibimiz son maça kadar şansını taşıyabilirse Türk Telekom'da ki maçta her şeye rağmen bayram coşkusu ile maçı kazanmaya yakın taraf olur diye düşünüyorum. Forvet hattında Uth, Burgstaller, Embolo gibi opsiyonlara sahip olan Alman temsilcisi sadece üçlü değil, dörtlü formasyonda da etkili olabilecek Konoplyanka, Harit gibi silahlara sahipler.
 
Üst Alt