Real Madrid CF Takip Başlığı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Real Madrid

Real Madrid CF, İspanya'nın Madrid şehrinde kurulmuş olan ve futbol şubesi ile tanınan profesyonel spor kulübü. İsminde bulunan "Club de Fútbol" ibaresine rağmen futbolun yanı sıra basketbol takımı da mevcuttur. FIFA tarafından 20. yüzyılın en iyi futbol takımı olarak nitelendirilen Real Madrid tarihi boyunca 33 La Liga, 19 Copa del Rey, 11 Supercopa de España, 13 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Kupası, 4 UEFA Süper Kupası, 3 Kıtalararası Kupa ve 4 FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Avrupa Kulüpler Birliği'nin kurucu üyelerinden biri olan Real Madrid, eski G-14 oluşumunun da kurucu üyelerinden birisidir. Kulübün isminde bulunan "Real" kelimesi İspanyolcada "kraliyet" anlamına gelmektedir ve bu unvan logosunda bulunan kraliyet tacı ile birlikte 1920 yılında XIII. Alfonso tarafından kulübe verilmiştir. Real Madrid; Real Sociedad, Real Unión, Real Betis ve Real Zaragoza ile birlikte isminde "Real" unvanını kullanma ve logosunda kraliyet tacını taşıma yetkisini direkt olarak kraldan alan ender kulüplerden biridir.

1902 yılında kurulan kulüp tarihi boyunca hiç küme düşmemiştir. 1950'li yıllarda hem Avrupa hem de İspanya futbolunda önemli bir güç haline gelmiş, 1980'li yıllarda kazandığı iki UEFA Kupası, beş La Liga şampiyonluğu, bir İspanya Kral Kupası şampiyonluğu ve üç Supercopa de España ile La Quinta del Buitre olarak anılır olmuştur.

Kulüp, kurulduğu yıldan beri birçok kez logosunu yenilemiştir. 2014 yılında ise Uluslararası Abu Dabi Bankası ile anlaşma yapmıştır. Abu Dabi ve Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan Müslümanlarının tepkisi ile karşılaşmamak için sadece Birleşik Arap Emirliklerinde geçerli olmak üzere logosunda bulunan hacı kaldırmıştır.[6] Real, kurulduğu ilk dönemlerde beyaz üzerine çapraz lacivert çizgili forma giymekte iken özellikle seslerini duyurmaya başladıkları 1950'li yıllarda giydikleri düz beyaz formalar sebebi ile "Beyazlar" anlamına gelen "Los Blancos" lakabı ile tanınmaya başlamışlardır. Kulübün stadyumu olan Santiago Bernabéu Stadyumu, 1947 yılında açılmıştır. Kapasitesi ilk dönemlerde 120.000 kişi olmasına rağmen UEFA standartlarına uyması için sonraki yıllarda kapasitesi düşürülmüştür.

Real Madrid'in ezeli rakiplerinden olan FC Barcelona ile oynadığı karşılaşmalar "El Clásico" olarak nitelendirilmektedir ve bu rekabet tüm dünyadaki futbolseverler tarafından takip edilmektedir.

Kulüp, 650.000.000$ gelirle dünyanın en çok gelir sağlayan kulübü olmakla birlikte,[7] 2013 itibarıyla 3.300.000.000$ marka değeriyle en değerli futbol kulübüdür.
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı







Real takibini sürdürüyor



Lider Barcelona’nın en yakın takipçisi Real Madrid, Almeria karşısında Marcelo ve HUntelaar’ın (2) golleriyle 3-0 galip ayrılarak. maç fazlasıyla puan farkını üçe indirdi.



Real Madrid-Almeria



Beklenen Madrid ilk yarıda yoktu



Karşılaşma karşılıklı ataklarla başladı. Konuk Almeria, güçlü rakibi karşısında mahkum başlamadı. Ancak, dakikalar ilerledikçe Real Madrid baskısını arttırmaya başladı.



Karşılaşmanın 23. dakikasında Real Madrid’in kullandığı frikik defanstan döndü. Ancak, dönen topa Marcelo ceza sahası dışından çok sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.



Golden sonra Real Madrid fazla etkili olamadı. Almeria ise daha paslı ve organize olan taraftı. Ancak, konuk ekip ilk 45 dakikada beraberlik golünü bulamadı.



Real rahat geçti



İkinci yarıda da Marcelo oldukça etkiliydi. Sol kanattan ceza sahasına giren Brezilyalı’nın şutu üst direkten döndü.



51. dakikada Robben’in ortasına Marcelo vurdu. Topu kaleci zorda olsa kornere çeldi. Pozisyonun devamında Robben tekrar ortaladı. Topu önünde bulan Huntelaar, sol ayağıyla güzel bir şut çıkarttı ve skoru 2-0’a taşıdı.



65. dakikada Robben’in kaleci Alves’den dönen topunu Huntelaar tamamladı ve farkı üçe çıkardı.



Maçın kalan bölümünde Almeria en azından bir gol için yüklendi. Ancak, aradıkları golü bulamadılar.



Real Madrid karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak Barcelona’yla puan farkını maç fazlasıyla üçe indirdi.



Getafe-Huelva



Düşme potasının hemen üstündeki Getafe, kendisinden sadece 2 puan önde olan Huelva’yı konuk etti. İlk yarısı golsüz geçen karşılaşmada ilk golü konuk ekip Huelva buldu. 47. dakikada Maidana ile öne geçen Recreativo, üstünlüğünü koruyamadı. Getafe’ye 64. dakikada beraberliği getiren Soldado, bu golden 2 dakika sonra tekrar sahneye çıktı ve skoru 2-1’e taşıdı.



Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol olmayınca, Getafe kendi evinde aldığı üç puanla rahat bir nefes aldı.



La Liga’da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:



Deportivo 1-1 Real Betis



Getafe 2-1 Rec. Huelva



Numancia 2-1 Sporting Gijon



Osasuna 1-0 Espanyol



Real Madrid 3-0 Almeria



Santander 0-1 Valencia



goal.com
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Cannavaro: “Kaybetme lüksümüz yok”



Real Madrid’in tecrübeli savunma oyuncusu Fabio Cannavaro, Barcelona’yı yakalamak istiyorlarsa kalan bütün maçları kazanmaları gerektiğini ifade etti.







Ligin bitimine 11 hafta kala 12 puanlık puan farkını 6’ya indirmeyi başaran Real Madrid, şampiyonluk için Barcelona’nın puan kaybetmesini bekliyor.



Almeria karşısında zor bir maç oynayacaklarına inandığını ifade eden İtalyan savunma oyuncusu, “Kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Başarıya ulaşmak için adım adım ilerlemeliyiz. Liverpool karşısında alınan mağlubiyeti unutmamız gerekiyor” dedi.



Zor bir fikstürün kendilerini beklediğini hatırlatan tecrübeli savunma oyuncusu, “Barcelona’yı evimizde ağırlayacağız ama Sevilla ve Valencia gibi önemli deplasmanlarımız da var. Liverool maçından sonra motivasyonumuz biraz bozuldu ama bunu unutmaya çalışıyoruz. Taraftarımızın da desteğiyle sezon sonunda şampiyon olacağız” dedi.



goal.com
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı







Kadro

1 Iker Casillas K

10 Wesley Sneijder O

13 Codina K

11 Arjen Robben O

25 Dudek K

14 Guti O

- Chema Antón D

15 Drenthe O

2 Michel Salgado D

17 Parejo O

3 Pepe D

18 Julien Faubert O

4 Sergio Ramos D

23 Rafael Van der Vaart O

5 Fabio Cannavaro D

35 Palanca O

12 Marcelo D

- Bueno F

16 Gabriel Heinze D

7 Raúl F

21 Christoph Metzelder D

9 Javier Saviola F

22 Torres D

17 Ruud Van Nistelrooy F

24 Javi García D

19 Klaas-Jan Huntelaar F

6 Lassana Diarra O

20 Higuaín F

8 Fernando Gago O

- Juande Ramos TD



En Golcü Oyuncular

Oyuncu Gol Penaltı

Raúl 17 0

Higuaín 16 3

R. Van Nistelrooy 10 1

K. Huntelaar 8 0

A. Robben 7 0



Formalar









Büyük Kaptan Forması ve Forma Tanıtırken Resmi:







Futbolcuları sonradan teker teker tanıtacagım.
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Tot el camp

és un clam

som la gent blaugrana

tant se val d'on venim

si del sud o del nord

ara estem d'acord, estem d'acord

una bandera ens agermana

blaugrana al vent,

un crit valent

tenim un nom,

el sap tothom

BARÇA ! BARÇA ! BARÇA !
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Huntelaar: "Robben ile aramız iyi"



Hollandalı golcü Huntelaar, geçtiğimiz hafta vatandaşı Robben ile arasında sorun olduğu yönünde çıkan haberlerin yanlış anlaşılmalar nedeniyle çıktığını iddia etti.




45766news.jpg




Klaas-Jan Huntelaar, Almeria'yı 3-0 yendikleri maçta oynadığı futbolla kendine güvenenlerin yüzünü kara çıkartmamaya devam etti.



Real Madrid formasıyla ilk onbir çıktığı son altı lig maçında sekiz gol atan Hollandalı yıldız, iddiaların aksine Arjen Robben ile aralarında bir sorun olmadığını dile getirdi.



Almeria galibiyeti sonrasında konuşan eski Ajaxlı golcü gazetelerdeki dedikodular hakkında şunları söyledi; "Aramızda hiç bir sorun yok. Bazen saha içinde oyuncular arasında gerginlik olabilir, ancak bunlar o anki stresle olan yanlış anlaşılmalardır. Doğrusu böyle tatsız olayları sahada bırakmak gerekir. Biz de öyle yaptık zaten."



Son olarak aldıkları sonucu değerlendiren Huntelaar, "Yine gol attığım için çok mutluyum, ancak en önemlisi galip gelmemizdi. Takımda gol atabilecek oldukça kaliteli isimler var. Bu maçta Marcelo gol attı. Önümüzdeki hafta başka biri aynı şeyi yapabilir. Bu da kadromuzun ne kadar kaliteli olduğunun ispatıdır" dedi.



goal.com
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Ramos takımıyla gurur duyuyor



Real Madrid teknik direktörü, Almeria maçında alınan üç puandan sonra açıklamalarda bulundu...




Real Madrid teknik direktörü Juande Ramos, Almeria maçında alınan üç puana sevindiğini, ancak takımının pek de iyi bir performans sergilemediğini belirtti.



Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Ramos, “Topa daha çok hükmetmemizi isterdim. Ancak yine de galip geldiğimiz için mutluyum” dedi.



Marcelo’nun attığı golün çok önemli olduğunu belirten teknik adam, bu golün takıma cesaret verdiğini söyledi.



Guti’ye onbirde yer vermemesinin, hafta arasında bu oyuncunun takımdan ayrılacağına dair söylentilerle ilgisi olmadığını belirten Real Madrid teknik direktörü, “Kadromuz 25 kişiden oluşuyor. Ben oyuncularımı o anki formlarına göre seçiyorum. Ancak tabi ki Guti bizim için önemli bir oyuncu” dedi ve açıklamalarına son verdi.



goal.com
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Gelecek Maçlar:



Málaga - Real Madrid 05.04.2009

Real Madrid - R.Valladolid 12.04.2009

Recreativo - Real Madrid 18.04.2009



Son Maçlar:

Real Madrid - Almeria 3 - 0

Ath. Bilbao - Real Madrid 2 - 5

Liverpool - Real Madrid 4 - 0

Real Madrid - Atl. Madrid 1 - 1

Espanyol - Real Madrid 0 - 2

Real Madrid - Liverpool 0 - 1

Real Madrid - Betis 6 - 1

Sporting de Gijón - Real Madrid 0 - 4
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Iker Casillas



1219200x250.jpg




Doğum Tarihi: 20.May.1981

Doğu Yeri: Móstoles, Madrid

Uyruk: Spain

Boy: 185 cm.

Kilo: 70 Kg.

Mevki: Kaleci

Forma Numarası: 1



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


25 0 3 0
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



dünyanin en basarili futbol takimi. barcaymis valenciaymis sevillaymis bunlar gelip gecici hevesler :D vallahi iki seneye aliriz messi yi ellerinden apisip kalirlar. örnek: Luis Figo
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



J. Codina Rodríguez

Goalkeeper




1219200x250o.jpg




İsim: Jordi Codina Rodríguez

Doğum Tarihi: 27.Nis.1982

Doğu Yeri: Barcelona

Uyruk: Spain

Boy: 188 cm.

Kilo: 79 Kg.

Mevki: Kaleci

Forma Numarası: 13



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


2 0 0 0
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



J. Dudek

Goalkeeper




1219200x250g.jpg




İsim: Jerzy Dudek

Doğum Tarihi: 23.Mar.1973

Doğu Yeri: Rybnik

Uyruk: Poland

Boy: 187 cm.

Kilo: 80 Kg.

Mevki: Kaleci

Forma Numarası: 25



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


23 0 0 0
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



J. Antón Samper 'Chema'

Defender




1219200x250s.jpg




İsim: José María Antón Samper 'Chema'

Doğum Tarihi: 09.May.1976

Uyruk: Spain

Mevki: Defans

Forma Numarası: -



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


2 0 0 0
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



M. Salgado

Defender




1219200x250t.jpg




İsim: Miguel Salgado

Doğum Tarihi: 22.Eki.1975

Doğu Yeri: Las Nieves, Pontevedra

Uyruk: Spain

Boy: 174 cm.

Kilo: 75 Kg.

Mevki: Defans

Forma Numarası: 2



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


16 0 4 0
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Pepe

Defender




1219200x250k.jpg




İsim: Kepler Laveran Lima Ferreira

Doğum Tarihi: 26.Şub.1983

Doğu Yeri: Maceió

Uyruk: Brazil

Boy: 191 cm.

Kilo: 80 Kg.

Mevki: Defans

Forma Numarası: 3



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


21 0 6 0
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Pepe: “Ronaldo, Madrid’e gelmek istiyor”



Real Madridli oyuncu, önümüzdeki sezon Cristiano Ronaldo ile birlikte oynamak istediğini belirtti.




1219200x250p.jpg




Real Madrid’in başarılı defans oyuncusu Pepe, Cristiano Ronaldo’nun da Real Madrid’te oynamak istediğini ve bu yüzden önümüzdeki sezon Portekizli yıldızın, takıma katılacağına inandığını söyledi.



Geçtiğimiz sezon Real Madrid’e transferi son anda iptal olan Ronaldo’nun, bu sezon sonunda Manchester United’tan kesin olarak ayrılması bekleniyor.



Milli takımdan arkadaşı hakkında konuşan Pepe, “O da Barnabeu’da olmak istiyor ve sanırım seneye Madrid’e gelecek. Ben de onun takıma katılmasını çok isterim. Zaten daha önce de yaptığı açıklamalarda bundan bahsetmişti. Umarım seneye aynı takımda forma giyeriz.



İspanyol Marca gazetesine yaptığı röportajın devamında Raul hakkında da konuşan Pepe, kaptanına övgüler yağdırdı: “Benim için Raul, örnek alınacak bir futbolcu. Eğer milli takıma seçilmişse, onu kutlamalıyız çünkü yaptığı iş hiç de kolay değil”



Liverpool hezimetine de değinen Portekizli, “Liverpool bize karşı oldukça iyi oynadı. Yakaladıkları şansları değerlendirdiler. Biz ise bulduğumuz pozisyonları harcadık. Sonuçta da böyle bir skor çıktı” diye konuştu.



Son olarak da Mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimleri hakkında fikrini belirten oyuncu, “Kimin geldiği önemli değil. Önemli olan Real Madrid’e istediğini vermesi. Birçok insan Florentino Perez’in kulüp için birçok şey yaptığından bahsediyor. Kim daha faydalıysa o başkan olsun” diyerek sözlerine son verdi.



goal.com
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Sergio Ramos

Defender








İsim: Sergio Ramos Garcia

Doğum Tarihi: 30.Mar.1986

Doğum Yeri: Camas

Uyruk: Spain

Boy: 183 cm.

Kilo: 73 Kg.

Mevki: Defans

Forma Numarası: 4



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


22 3 8 1







Sergio Ramos García (d. 30 Mart 1986, Sevilla) İspanyol Milli Futbolcu.Avrupa' nın en iyi defans oyuncuları arasında gösterilir.Futbola Sevilla kenti takımı olan FC Camas'ta futbola başladı ve kısa bir süre içerisinde Sevilla'ya transfer oldu. Bu transfer onun kariyeri açısından çok önemliydi.Çünkü daha çok genç ve çok iyi bir futbolcuydu.Ardından yükselen performansı onu 2005 yılında Real Madrid'e kadar taşıdı. Milli takımda ise 45 maça çıkıp 4 gol atmıştır.EURO 2008 de milli takımının tüm maçlarına ilk 11'de çıkmıştır. Euro 2008 kupa töreninde geçtiğimiz senelerde saha içerisinde kalp krizi geçirerek vefat eden Sevilla'daki eski takım arkadaşı Antonio Puerta'nın resminin basılı olduğu tişörtü giyerek insanlığının da futbolu kadar iyi olduğunu herkese göstermiştir.
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



F. Cannavaro

Defender








Doğum Tarihi: 13.Eyl.1973

Doğu Yeri: Napoli

Uyruk: Italy

Boy: 176 cm.

Kilo: 75 Kg.

Mevki: Defans

Forma Numarası: 5

Milli Takım: Italy



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


20 0 1 0



Fabio Cannavaro (d. 13 Eylül 1973, Napoli) İtalyan savunma oyuncusu



İtalya'nın en kaliteli defans oyuncularından biri olan Cannavaro futbol hayatına Napoli'de başladı. Daha sonra Parma AC'ye transfer olan Cannavaro, burdaki başarılı performansıyla büyük takımların dikkatini çekti. Parma'dan Inter Milan'a oradan da Juventus'a transfer oldu. Şu anda kariyerine Real Madrid'te devam etmektedir.



Milli Takım'daki takım arkadaşı Alessandro Nesta ile Dünya'nın en iyi ikili savunma oyuncularından kabul edilir. Milli formayı 1998, 2002 ve 2006 Dünya Kupaları'nda ve 2000, 2004 Avrupa Şampiyonalarında aralıksız giyen Cannavaro milli formayla 90 maça çıkma başarısını göstermiştir. 2006 yılında gösterdiği performans ile UEFA tarafından yılın futbolcusu seçilmiştir.Ayrıca Fabio Cannavaro bu ödülü alan ilk defans oyuncusudur.
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Marcelo

Defender








İsim: Marcelo Vieira da Silva Júnior

Doğum Tarihi: 12.May.1988

Doğu Yeri: Rio de Janeiro

Uyruk: Brazil

Boy: 174 cm.

Kilo: 72 Kg.

Mevki: Defans

Forma Numarası: 12

Milli Takım: Brazil



La Liga

Maçlar Attığı Gol SK KK


20 1 7 1



Marcelo Vieira da Silva Júnior 12 Mayıs 1988 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro'da doğmuştur. Real Madrid'de forma giymektedir. Takımın sol bek oyuncularından biridir. 12 numaralı formayı giyen Marcelo 2002'den 2004 yılına kadar Fluminense'de oynadı ve Real Madrid'e transfer oldu. Brezilya Millî Futbol Takımı'nda da forma giyen Marcelo'nun milli takımda 1 tane de golü vardır. 2008 Pekin olimpiyatlarında olimpik milli futbol takımında oynamıştır.
 
Cevap: # Official Real Madrid C.F. Başlığı



Carlos’tan halefine övgü

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, İspanyol Real Madrid’in genç sol kanat oyuncusu Marcelo’ya övgüler yağdırdı.








Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, İspanyol spor gazetesi AS’ta yer alan demecinde Real Madrid’in genç sol kanat oyuncusu Marcelo’nun ileride “Bir Roberto Carlos" olacağını belirtti. Carlos, “Marcelo biraz daha ileriye doğru oynamaya başladı ve bu onun oyununa da iyi yansıyor. Kalitesi olduğunu onun hakkında şüpheli olanlara gösterdi" dedi. Brezilyalı yıldız, solak olan birinin sağ ayağıyla gol atmasının zor olduğunu bu yüzden Marcelo’nun ligde sağ ayağıyla attığı son golün daha değerli olduğunu savundu.



goal.com
 
Üst Alt