Real Madrid, Takefusa Kubo'yu Transfer Ettiğini Duyurdu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Real Madrid, Takefusa Kubo'yu Transfer Ettiğini Duyurdu


48735

Bir dönem Barcelona altyapısında da oynayan Takefusa Kubo, Real Madrid'e transfer oldu.

Chelsea'den Eden Hazard'ı kadrosuna katarak büyük sükse yapan Real Madrid, çok konuşulacak bir transfere daha imza attı.

İspanyol devi, bir dönem Barcelona'nın altyapısı La Masia'da da forma giyen "Japon Messi" lakaplı Takefusa Kubo'yu renklerine bağladığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada FC Tokyo'dan transfer edilen oyuncunun Real'in rezerv takımı Castilla'da oynayacağı belirtildi. FC Tokyo'ya 2 milyon euro bonservis bedeli ödenecek.

Henüz 18 yaşındayken Japonya Milli Takımı'na seçilerek adından söz ettiren Kubo, Barcelona'nın 18 yaş altı futbolcuların transferinden men edilmesi sonrası Katalan ekibinden ayrılarak ülkesine dönmek zorunda kalmıştı.

Genç yetenek, bu sezon takımıyla çıktığı 16 maçta 5 gol ve 4 asistlik bir performans sergiledi.

Goal
 
Kadir Ari
 
2-3 hazırlık maçında izledim, hakikaten müthiş topçu. Hala oyununda ciddi eksikler var ama benzetilen o kadar adamın aksine top sürerken bu kadar Messi'ye benzeyen 2. futbolcu görmedim. Bu sene gelişimine devam ederse sene sonuna doğru Isco'dan, Lucas Vasquez'den filan formayı alırsa şaşırmam. Copa Amerika'da da kötü sonuçlar alsa da Nagatomo, Kagawa gibi çok önemli eksikleri olan ama yine de turnuvada izlediğim en derli toplu futbollardan birini oynayan Japonya takımının en iyilerinden biriydi. Hakikaten Japonya gibi ülkeler bir işi yapmak istediklerinde layığıyla yapmadan bırakmıyorlar. Bu ara da özellikle altyapıya eğilmeye kafayı koymuşlar, zaten Copa Amerika'ya da turnuvanın en genç takımını götürmüşler. O coğrafyayı yakından takip etmek lazım.
 
Üst Alt