Real Madrid'te 10 Numara Şanssızlığı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Real Madrid'te 10 Numara Şanssızlığı!


MAIN-Robinho-Sneijder-Diarra-Ozil-Rodriguez-Real-Madrid-shirts.jpg

Luis Figo’nun Real Madrid’ten ayrılmasından sonra Real Madrid’te 10 numaralı formayı giyen futbolcular için işler hiç de yolunda gitmedi.


Florentino Perez’in 2000 yılındaki başkanlık seçimini kazanması halinde transferine söz verdiği Portekizli yıldız 2005 yılında İnter’e gidene kadar takımda harika beş yıl geçirdi.

Görünen o ki, Figo takımdan ayrıldığı gün, James Rodriguez’in takımdan ayrılmasıyla da kanıtlanan, arkasında bıraktığı formanın üzerine lanetini bıraktı. Formayı üç yıl giyen James de, son on iki yılda 10 numarayı taşıyan, kaliteleri tartışılmaz diğer oyuncular gibi başkentte tam olarak başarılı olamadı.

Lanet Robinho ile başladı. Pele’nin varisi ünvanıyla takıma gelen ve gelecek vadeden genç yetenek olarak sahneye çıkmasına rağmen, işler her yıl kötüye gitti ve 42 milyon € karşılığında Manchester City’e katılan Robinho kulübün arka kapısından ayrıldı. Kulüpte bir LaLiga unvanı kazanmasına rağmen, Bernabeu’da başarılı bir çağın önemli bir parçası olmaya muktedir görünen adamın istenen etkisi yoktu.

Aynı durum pasları, driblingleri ve oyun görüşüyle herkesi büyüleyen, 10 numara görevini üstlenen harika yetenek Mesut Özil için de geçerliydi. Yaptığı şahane asistler ve Real Madrid taraftarlarınca oldukça hoş hatırlanmasına rağmen, Arsenal’e gidişi onun gerçek elitler arasında olmadığının bir işaretiydi.

İyi başlayıp, istikrar yakalayamayan diğer bir futbolcu da Wesley Sneijder oldu. Komple bir orta saha oyuncusu olan Hollandalı, attığı goller, yaptığı asistler ve defans arasına attı toplarla harika bir sezon geçirdi. Ancak ikinci sezonunda, kilo alan ve sakatlıklarla boğuşan Sneijder tamamen başka biri gibiydi. Onun da Real Madrid macerası Mourinho ile birlikte kariyer zirvesi yaptığı Inter’e gitmesiyle son buldu.

Buzzspor
 
Ben olsam Sneijder'i alırdım. Real'in orta sahası iğrenç zaten.

Tarihlerinin en kötü kadrolarından biriyle CL aldı adamlar.
 
Sneijder'i o günlerden beri çok severdim. Hani kimi Galatasaaray forması ile görmek istersiniz sorusu vardıya işte O'na cevabım olurdu.

Aynı şeyi uzun süredir James için hissediyorum. Keşke çok geç olmadan şöyle 30 yaşlarında filan takımımızda izlesek.
 
Özil çok iyi bir Real Madrid dönemi geçirdi diye anımsıyorum. Bu listede olması haksızlık gibi. Kaldı ki Figo gibi bir futbolcudan sonra kolay kolay yerini dolduramazsınız zaten, Figo bu boru mu?
 
Eee öyle aksini iddia etmek için kanıt sun
Ayni soruyu sana da sorabilirim kanitlaman icin :)

Bu orta sahayi gectim, kadrolari ile Avrupa'nin en iyi takimina sahipler. Göz var, izan var..

Belki tarihlerin en iyi kadrosu olmayabilir, ki degil zaten bana gorede. Ama bu onlarin kadrosunu zayif yapmaz diger takimlar ile kiyaslarsak. Suanda hic bir kulup Real kadar kaliteli bir kadroya sahip degil. Zaten bu orta saha ile her maci domine ediyorlar. Bunu kime sorsan ayni cevabi verir.
 
İyi başlayıp, istikrar yakalayamayan diğer bir futbolcu da Wesley Sneijder oldu. Komple bir orta saha oyuncusu olan Hollandalı, attığı goller, yaptığı asistler ve defans arasına attı toplarla harika bir sezon geçirdi. Ancak ikinci sezonunda, kilo alan ve sakatlıklarla boğuşan Sneijder tamamen başka biri gibiydi

Kilo alan :D
 
Üst Alt