Refik Arkan | Başkan Yardımcısı (2011-2013) | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Refik Arkan | Başkan Yardımcısı (2011-2013)


rarkan.jpg




Galatasaray Lisesi ve Atatürk Lisesi'ndeki öğrenimini takiben İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olan Refik Arkan, Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanlığı yaptı. 1980-1984 yılları arasında ise İstanbul Defterdarlığı'nda Bakan adına detaşe olarak çalıştı. Aynı yıl Maliye ve Gümrük Bakanı Özel danışmanı olarak görev aldı. Katma Değer Vergisi Kanunu'nun çıkarılmasında önemli katkılarda bulundu. 1986 yılında Baş Hesap Uzmanı iken istifa ederek özel sektörde bir şirketler grubunun Genel Koordinatörlük görevini üstlendi. İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası'nın kuruluşunda genel sekreter olarak yer alan Arkan, 1990 yılından itibaren Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmalarına devam etti. Refik Arkan, Galatasaray Spor Kulübü’nde de iki dönem Başkan Yardımcılığı yaptı. Arkan&Ergin JPA İnternational şirketinin kurucularından olan Refik Arkan, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
 
Cevap: Refik Arkan | Başkan Yardımcısı



İşin açıkçası konuyla ilgili bir başlık bulamadığım için buraya yazıyorum ama eğer var da ben görmediysem affola. Divan Kurulu toplantılarında yapılan konuşmaların yer aldığı ayrı bir başlığın olmamasını da buradan eleştiriyorum.Bu diğer başlıklarda geçiştirilemeyecek kadar önemli bir arşiv oluşturabilir.



Benim dikkatimi çeken bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.Kulübümüzün şeffaflık politikasını sonuna kadar destekliyorum.Divan toplantılarında gündeme gelen konuları biz taraftarların da bilgisine sunmak aidiyet açısından önemli.Ancak diğer rakiplerimizin borç-alacak , gelir-gider , transfer giderleri vs haberleri hiç bir şekilde medyada yer bulmazken bizim neredeyse futbolcularımızın akşam yediği yemeğin faturası bile gündem oluşturuyorsa bu işte bir tuhaflık var diye düşünüyorum.



Kulübümüzün geleceği her konunun tartışılabilmesine ve yönetimlerin hesap vereceği bir üst merciinin olmasına bağlı.



Belki de rakiplerimizin içinde bulunduğu bugünkü sorunların (şike,kasalarındaki önemli miktarlarda paraların gittiği yeri belgeleyememek gibi...)altında bütün bunların divan toplantılarında konuşulamıyor oluşu yatıyordur!
 
Cevap: Refik Arkan | Başkan Yardımcısı



Eski işi dolayısıyla Meslektaşım sayılır...gerçi aramızın hiç iyi olmadığı hesap uzmanları kurulundandı:D
 
Üst Alt