# Ricardo Quaresma | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Ricardo Quaresma


Transfer dönemi türlü siteler, türlü oyuncular ile görüşüldüğünü ve Galatasaray’lı bir yetkiliden bu haberi aldıklarını dile getirir dururlar. Genel de herkes bu haberlere burun kıvırır ama gene de okumadan, kendi aralarında tartışmadan da geçemezler…

Hiç tarzımız olmamakla birlikte bizim de bir duyumumuz var.



Biz de bir yetkiliden duyduk bu ismi.



Başlıkta ki isime bakınca, inanılması güç bir isim belki ama gene de paylaşmak istedik.

Kesinlikle gelecek, olacak diye bir iddaamız yok. Sadece paylaşım amaçlı bir yazı.




26 Eylul 1983 dogumlu, 173 boyunda, teknik ve oyun kabiliyetiyle C. Ronaldo’nun kisa boylusu. Milli takimda 24 macta 3 golu var.



Her iki kanatta da rahat oynayabilmesine ragmen kendisi sag kanatta baslayip serbest oynamayi tercih ediyor. Muhtesem bir calim atma yetenegi ve de cok ender gorulen sut kabiliyetleri var. Kewell’in bacaginin arkasindan diger ayagiyla attigi penalti golu turunde paslar normal oyununun bir parcasi, duran toplarda ise isteyerek rakipten sektirerek attigi epey golu var. Orta sahada da oynayabilmesine ragmen orta sahada top kaybi epey yuksek. En buyuk hatalari ise calim sevdasi ve kolayca konsantrasyonunu kaybedebilmesi. Calim sevdasindan vazgecebilse ve de kendisini oyuna daha iyi verebilse su anda herhalde Ronaldo’dan hic bir farki kalmayacakti.



Porto’da hocasi Boloni tarafindan kendisine “Mustang” denmesine ragmen, lakabi “Cigano”, yani cingene; yakin arkadaslari ise kendisine “Zingaro” diyor ki onun anlami da cingene. Kendisine cingene diye hitab edilen ve de uzerine alinan insanlardan farki, kendisine cingene denmesinden gurur duyuyor, 2007′de yaptigi bir roportajda “annem cingene olmasa bile kendimi cingene sayardim, cunku kendimi oyle hissediyorum” diyor. Hem annesi, hem de babasi cingene ve de futbolcu olmasini annesinin sayesinde oldugunu soyluyor. Anne ve babasi ayrildiginda babamla yasasaydim tam bir cingene hayati, yani gocebe hayati yasayacaktim dyor.



Profesyonel futbola 2001 yilinda 18 yasinda Sporting’de baslayan Quaresma 59 macta 8 gol attiktan sonra 2003 yilinda Barcelona’ya 6 milyon euro arti iki genc oyuncu karsiliginda gecti.



2003 yilinda Quaresma ve Ronaldo’nun degeri beraber 15 milyon pound iken Alex Ferguson’un cok istemesine ragmen kulupten 2 genc oyuncuya o kadar para verilmez diye izin cikmadi. Dolayisiyla Ferguson fiyati ucuz olan Ronalda’yu aldi Manchester United’a. Mart sonunda 15 milyon paket fiyat bicilmeden 1 hafta evvel U-21′de Portekiz Ingiltere’yi perisan ederken Quaresma ve Ronaldo birer de gol atmislardi. Mancheser United transferde zaman gecirince 2 ay sonra transfer sezonunda fiyatlar Quaresma 20 milyon, Ronaldo ise 15 milyon olarak tekrar aciklandi.



Barcelona’da sakatliklarla dolu bir sezon geciren Quaresma 10 maca ilk 11′de, 11 maca ise yedekten girip sadece tek bir gol atabildi.



Deco’nun Porto’dan Barca’ya gitmesiyle Barcelona’da sadece bir yil oynadiktan sonra ertesi sene 6 milyon euro’ya Porto’ya transfer edildi.



Porto’da 2004-2008 arasi 112 macta 25 golu attiktan sonra 18.6 milyon euro arti Inter’in 19 yasindaki Portekizli orta saha oyuncusu Pele karsiliginda Inter’e transfer oldu. Porto’ya gittigi sene kendisini istemeyen Mourinho’yla ayni takima dusunce sadece 13 macta oynama sansi bulabildi ve de sadece tek bir golu var. Mourinho Quaresma’yi oynatmamasinin nedeni olarak ise isteksizligini gosterip Ibramovic’le kiyasliyor ve de Ibramovic gibi calissa forma sansi bulabilir diyor.



2009 yilinda gittigi Chelsea’de tam kendini bulmaya baslarken Hiddink’in gelisiyle kendini bir anda Malouda’nin yedegi olarak buluverdi. Inter’le hala sozlesmesi var ama bu transfer sezonunda elden cikarilacak gibi.



Egosunun cakismayacagi, kendisine firsat verecek ve de yonlendirebilecek bir teknik heyetle dunyanin sayili oyunculari arasinda rahatlikla girebilir ki Galatasaray’da teknik heyette kimlerin oldugu belli zaten. Boyle bir takima gelmekle hayatinin en akilli kararini vermis olur…



ScoutGS





 
Cevap: # Ricardo Quaresma



Böyle bir ihtimal yok.Varsa aklınızda ''Acaba mı lan?'' tarzı bir düşünce bence hemen atın.:)
 
Cevap: # Ricardo Quaresma



Sözleşmesi 30 Haziran'da bitiyor mu, yoksa ben mi yanlış biliyorum? Yoksa 20-25 milyon avroluk bonservis bedeline sahip ve geleceği açık bir oyuncunun bize gelme ihtimali çok ütopik geliyor bana.
 
Üst Alt