Rıdvan Dilmen: "Bazı mağlubiyetler derstir, tokat yemeniz lazım" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Denizlispor, Süper Lig'in açılış maçında son şampiyon Galatasaray'ı konuk etti. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, karşılaşmayı değerlendirdi.

879099.jpg

"Galatasaray her zaman ligin favorisidir. Bazı mağlubiyetler, derstir. Bir tokat yemeniz lazım. Hazırlık maçları da iyi bitmedi. Fiorentina 4-1 ama 6-1 veya 7-1 bitebilirdi. Galatasaray, Ndiaye dinamizmini kaybetti. Babel oyun disipline sahip değil, içeri çok girdi. Jimmy hücumda hiçbir şey yapamaz oldu. Donk ile değişiklik yapıp, orta saha başlayan maça Selçuk-Belhanda ile devam etti. İkinci yarı Denizlispor topu vermemeye başladı. Topun peşinden koşmaktan yorulan Belhanda hata yapıp sarı kart gördü. Selçuk toplara koşamadı. Linnes gibi dinamik oyuncuları kullanılabilirdi."

"Fiziki durumdan dolayı, bundan 6-7 önce geleceğin en iyi oyuncu olarak lanse edilen Recep inanılmaz iyi oyun oynadı. Galatasaray orta sahası yorulunca at koşturmaya başladı. Recep Niyaz bir orkestra şefi gibi maçı yönetti. Bugün Türkiye Recep'e hayran olabilir ama 13-14 yaşlarında da böyleydi. Recep bu sene lige damgasını vurur diye düşünüyorum. Şans yoktur futbolda ödül vardır Allah ödülü verir. İstedi istedi, aradı hatta Luyindama gibi oyuncunun üstünden kafa vuruşu yaptı. Oyuncular arasındaki maça bakışları, o hava topunda Recep'in maça konsatrasyonunu gösteriyor. Recep Niyaz önderliğinde 9 yıl sonra Denizlispor bugün hak ettikleri bir galibiyet aldı. Maç 11'e 11 olsaydı Galatasaray gol bulabilirdi."

"Bazı teknik direktörlerin bir imajı vardır. Bazıları kendi yaratır, Mehmet Altınparmak gibi Yücel hoca gibi Gazişehir çıktı hocası ile devam etmek istemedi. Yücel hoca çok düzgün kurstan arkadaşımız, iyi bir teknik adamdır. Süper Lig dışında Karabük biliyorum onun dışında takım yönetti mi, bilmiyorum şimdi ise yönetim devam etmek istedi. Bugün maç Galatasaray'a penaltı ile geldi. Kurallar gereği doğru karar oyuncu bastı, Ali Palabıyık gördü çağırdı. Hakemin görmediği bir pozisyonda, açışı olmayan bir pozisyonda görmezse VAR girer olaya eğer tam tersi olursa hakem açısı olmasına rağmen görmez ise hakeme ceza gelir."

"Geçen sene şampiyon olmuş takım, teknik ekip, kadro devam ediyor hatta transfer devam ediyor. Denizlispor bir alt ligden çıktı büyük bütçeli haksız bir rekabetin içine geliyor, bunu iyi değerlendirmesi lazım. Alt ligden Süper lige çıkan üç takımdan minimum bir tanesi kümeye tekrar düşer. Bunun için önlem almaları lazım olacak."

"Penaltı pozisyonunda basma var. Bence Babel'i ikinci sarı karttan atmalıydı. Bence hakem riske girmedi. Belki de görmemiştir. Babel'in sarı kartı var, bari girme baraja. Marcao kötü bir tandemde yakalandı. 2. sarı kartta atılmak için gitti. Ortalama böyle bir oyuncu bu hamleyi yapmaz."

Ajansspor
 
doğru söylemiş.


önce fenerbahçe'den transfer çalımı , fiorentina'dan da sağlam tokat yedik.

denizli maçında rüyadan uyanmışızdır umarım.
 
yalnız ortasahamızın topun peşinden koşup yorulma olayı doğru. selçuk bitik birisi ve çabuk yoruldu. selçuk yorulunca ve xaten de leş olunca belhanda daha da çok koştu ve gücü iyice bitti. bence bu mağlubiyetin sebebi böyle zayıf bir ortasaha kurgusunu sahaya sürek tdlerdir.

serinin çıkması daha da büyük yanlıştı. leş selçuk ve bitik belhanda çıkıp yeni dinamik oyuncular girmeliydi
 
Üst Alt