River Plate Tarihinde İlk Kez Küme Düştü | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

River Plate Tarihinde İlk Kez Küme Düştü


Arjantin'in başarılı futbol takımı River Plate, ligin son haftasına küme düşme riskiyle giriyor.



Lig tarihinde 33 şampiyonluğu bulanan River Plate, sahasında ağırlayacağı lig ikincisi Lanus'u yenememesi halinde küme düşmemek için 2. ligden bir takımla baraj maçı oynayabilir.



Karmaşık bir lig ve küme düşme sistemi bulunan ve Arjantin'de bu sezon 8. sıradaki River Plate ile birlikte Tigre ve Olimpo takımları da son haftada kümede kalmak için mücadele edecek.



SİSTEM




20 takımın yer aldığı Arjantin Ligi'nde bir yılda 2 kez 19 maçlık sezonlar oynanıyor. ''Apertura (Açılış)'' adı verilen ilk lig eylül-aralık, ''Closura (Kapanış) '' adyı 2. lig şubat-haziran aylarında oynanıyor.



Takımlar her iki ligde de birbirleriyle biri deplasmanda olmak üzere toplam 2 kez karşılaşıyor. Güney Amerika'daki bazı liglerde uygulanan bu sistemin Avrupa'daki sistemlerden temel farkı bir yılda 2 şampiyon çıkması. İki ligden birinde şampiyon olan takım, Güney Amerika'nın şampiyonlar ligi olan Libertadores Kupası'na katılma hakkı kazanıyor.



Küme düşmenin hesaplanmasında durum biraz daha karmaşıklaşıyor. Küme düşecek takımlar belirlenirken son 3 yılın yani 6 sezonun sonuçlarına bakılıyor. Takımların bu 6 sezonda topladığı puan oynadıkları maç sayısına bölünerek takımların ortalama puanları belirleniyor. Bu sistemde, Apertura ya da Closura'yı şampiyon bitiren takım bile hesaplamaya dahil edilen diğer 5 sezonda kötü sonuçlar alması halinde küme düşebiliyor.



RIVER TEHLİKEDE




Son 5 sezonu, 20'nci, 8'inci, 14'üncü, 13'üncü ve 4'üncü sıralarda tamamlayan River Plate, bu geceki maçlardan sonra tamamlanacak 2011 Closura da dahil olmak üzere son 6 sezonun ortalamasına bakıldığında riskli durumda bulunuyor.



Doğrudan küme düşmeyecekleri kesinleşen 1. lig takımları River Plate, Olimpo ya da Tigre, 2. ligden gelecek bir takımla kümede kalmak için baraj maçı oynayacak.



Son haftada River Plate evinde Lanus, Olimpo sahasında küme düşmesi kesinleşen Quilmes, Tigre ise deplasmanda Argentinos Juniors ile karşılaşacak.



Karmaşık Arjantin sistemine göre, son hafta River Plate ve Olimpo'nun kazanması, Tigre'nin de berabere kalması halinde bu 3 takım tarafsız sahada birbirleriyle küçük bir turnuvada karşılaşacak ve 2. ligden gelecek takımla hangisinin baraj maçı yapacağı belirlenecek.



Arjantin Ligi'nde şu ana dek hiç küme düşmeyen River Plate'in 33, Boca Juniors'un 23, Independiente'nin 14 şampiyonluğu bulunuyor.



MARATON
 
Cevap: River Plate için tehlike çanları!



River-Boca gibi takimlar dusmesin diye getirdikleri bir sistem son 3 yil sistemi . Ona ragmen bu kadar tehlikede olmasi cok kotu River'in zaten son zamanlarda Arjantin Ligi cok kalitesiz kaldi Brezilya'ni yaninda. Fakat River'in bir sekilde ligde kalacagini dusunuyorum .
 
Cevap: River Plate için tehlike çanları!



Adamlardan 'çildirin çildirin" marsini çaldik.. Onun hatirina ligde kalsinlar :)
 
Cevap: River Plate için tehlike çanları!



Son saniye çok dehset bi gol yediler.. Ama taraftara helal olsun, inlettiler stadi maçtan sonra..
 
Üst Alt