Saffet Sancaklı: "Federasyonu siyasi güç getirdi" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Saffet Sancaklı: "Federasyonu siyasi güç getirdi"


MHP Kocaeli Milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı, ilçe teşkilatına yaptığı ziyarette futbolla ilgili açıklamalarda da bulundu.

2f573c6d949afdfd-1505377326.jpg


Yabancı sınırlaması hakkında konuşan Sancaklı, "Yabancı hoca meselesine bir kaç türlü bakmak lazım. Mesela 14 tane yabancı almayı serbest bıraktılar. Geçen gün Galatasaray'ın bir maçını seyrediyordum. Ben de birileriyle sohbet ediyordum. Televizyonun sesi açık. Ben de isimleri duyunca Juventus - Inter maçı oynuyor sandım. 11 oyuncunun 9'u yabancı. 14 tane yabancı transfer hakkı var. 11 tanesi ilk 11'de oynayabiliyor. Sonra diyorlar ki milli takım neden kötü? Niye milli takımda oyuncu yetişmiyor?" diye konuştu.

"FEDERASYON ÇOK BAŞARISIZ"

Sistemin kilitlenmiş vaziyette olduğunu söyleyen Saffet Sancaklı, "Ben 2 yıldır milletvekili olduğumdan beridir zaten konuşma yapıyorum. Bu futbol federasyonu çok başarısız bir federasyon ve gidecekler. Çareleri yok bunların. Ama bunlar gittikten sonra kim gelecek yerlerine? Aynı sistem mi olacak yoksa olması gereken bir sistem mi? Bu sistemde Lucescu çok kariyerli bir teknik direktördür. Futbolculuğu da çok kariyerliymiş. Ama değil bir Lucescu 5 tane daha Lucescu getirseniz bu milli takımdan hiçbir şey yapma ihtimali yok" dedi.

"FUTBOLU AVRUPA GİBİ YÖNETMELİYİZ"

Futbolun yıllardır ahbap çavuş ilişkisi içersinde yürütüldüğünü ifade eden Sancaklı, "Avrupa'nın gelişmiş ülkeleri nasıl yönetiyorsa futbolu aynı şekilde bizim de yönetmemiz lazım. Ama maalesef yıllardır ahbap çavuş ilişkisi yolundayız. Futboldaki ikinci büyük problem büyük iş adamları, holding patronları futbolun içerisinde ve onlar yönetiyor. Bunlar parayı çok iyi yönetiyor ki holding patronu olmuşlar. Ama kulüplere baktığımız zaman Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un toplam borcu eski parayla 6.5 katrilyon, şimdiki parayla 6.5 milyar. Kulüp başına yıllık faizi 170 milyon TL. bunlar hangi parayla nereden ödeyecekler bunu. Kulüpler şu anda batmış ve devamında batağa gidiyor. Ve Türk Futbolu önümüzdeki birkaç sene içerisinde eğer bu sistem acil değişmezse bizim büyük takımlarımız Avrupa Kupalarından men cezası alacaklar, puanları silinecek ve belki de küme düşecek. Böyle kötü bir durumdayız" açıklamasında bulundu.

"FEDERASYONU SİYASİ GÜÇ GETİRDİ"

Federasyon başkanını siyasi gücün getirdiğini belirten Sancaklı, "Türkiye'de şu anda atama var. Seçimler formalite. Şöyle bir şey var. Bir adamı atayabilirsiniz. Bence bu adam çok iyi yapar der ve atarsınız. Ama şu andaki futbol federasyon başkanı Beşiktaş Kulübünü 5-6 sene içerisinde 16 milyondan 350 milyon dolar borca getirmiş, futbol federasyonu başkanı olarak ödüllendiriyorsun. Demek ki yönetemiyorsun arkadaş. O zaman çekil kenara yönetebilen birisi gelsin. Mesela iktidar olan kimse ona yakın insanlar olabilir. Ama 20-25 milyon oy alan bir partiden siz ehli insanları koyamıyorsanız orada bir sıkıntı var. Bu holding patronlarının şirketleri gittikçe büyüyor, yönettikleri kulüpler de batağa gidiyor. Bunun ne anlama geldiğini biri bana açıklasın. Veya aralarında güç savaşı yapıyorlar oyuncu alırken. Biri diyor 5 veririm, öbürü diyor ki 7 veriyorum diğeri de 9 diyor. En çok parayı veren alıyor. Para nereden çıkıyor? O zaman da kulüpler batağa gidiyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Saffet Sancaklı: Federasyonu siyasi guc getirdi - Milli Gazete
 
Bu ülkede gün geçmiyor ki bir beyinsiz çıkıp saçma sapan açıklama yapmasın. IQ seviyesi 30'u geçmeyen adamlar milletvekili oluyor


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bastan sona sacmalik ve celiskili..

Simdi kulupler batmis diyor mu? Diyor...

Bu paralari nasil odeyecek diyor mu? Diyor..

Yabanci sinirsizligi bu yuzden getirilmedi mi zaten? Pahali yerliler ve senelerdir sure gelen kupasiz milli maclar.

Milli takimin kaliteli olamayacagi asikar o yuzden kuluplerin onu acik olmali..

Doruk Ata harika cevap yazdinn keske seni opebilseydimm.
 
Ben bu adami nedense hic samimi bulmuyorum. Ne konusmalarini ne tavirlari ne de hal ve hareketlerini.

Sanki söylediklerini gercekten düsünmüyormus ve sadece isine geldigi icin bir cikar icin söylüyormus gibi bir izlenim veriyor bu adam bana her zaman.
 
birinin karısı atv de dizi izlemek için rol keser değiştir yabancıların maçınımı izliycez der
öbürü renk körü zaten milan inter maçı izlediğini sanar.

bi taraftarın ne istediği sorulmuyor. eski menaje şimdinin millet vekilinin,pembe dizi izlemek isteyen hanfendinin bile futbolla alakalı bi söz hakkı var.
 
Kendi kendini tekzip eden açıklamalar.
5 veririm 7 veririm muhabbeti oluyor bi topçu için ama tabi ki yerliler için. Yerli adam yokluğundan bir topçuya 5 kişi saldırıyor. Bence bu konuda kulüplerin hiç suçu yok.

LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Evet Saffet neden oyuncu yetişmiyor? Sen zaten sebebini söylemişsin, Federasyon başkanının atama ile geldiği bir ülkede bu işin çözümü olan alt yapı işler mi? Böyle ahbap çavuş evlat ilişkileri devam ettikçe, Türk oyuncular formayı çalışarak almak zorunda olduklarını kabul ederler mi? Milli Takıma performans olarak yerlerde sürünen, Futbol konusunda bitmiş oyuncular alınıyor, bu oyuncuları eleştireceğine öven bir Federasyon Başkanı var. Sizde çıkmışsınız çok akıllısınız ya milletin aklı ile dalga geçer gibi suçu başka konularda arıyorsunuz.

MHA-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Son düzenleme:
Üst Alt