Sakarya'da Radyoaktif Maddeyi Tespih Sanıp Tüm Köyü Kanser Yapan Çocuk | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sakarya'da Radyoaktif Maddeyi Tespih Sanıp Tüm Köyü Kanser Yapan Çocuk


[FONT=&quot]Sakarya’nın Kızılcıklı köyünde yapılan HES barajı inşaatında radyoaktif iridyum kaynağı yere düştü. 16 yaşındaki E.B. bu kaynağı tespih zannederek eve götürdü. E.B. ve onunla aynı ortamda bulunanların vücutlarında yaralar çıkmaya başladı.

[/FONT]
[FONT=&quot]DUVAR – Sakarya’nın Arifiye ilçesine bağlı Kızılcıklı köyünde Türkiye’nin en büyük radyoaktif skandallarından biri yaşanıyor. Baraj inşaatında yapılan radyografi çalışması sırasında radyoaktif iridyum kaynağının yere düşmesi, bu durumun fark edilmemesiyle onlar kişi radyoaktif maddeden etkilendi.[/FONT][FONT=&quot]Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre, 16 yaşında olmasına rağmen inşaatta kaçak olarak çalıştırılan E.B.’nin bu kaynağı tespih zannederek eve götürdü ve onlarca kişiyi kanser olma riskiyle karşı karşıya kaldı. Maruz kaldığı radyasyon dozu nedeniyle E.B.’nin el ve kalçalarında çukurlaşmış yaralar, aile üyelerinin ise ellerinde şiddetli yanıklar meydana geldi. E.B’nin, evine giderken, aynı serviste ve otobüste yolculuk ettiği kişiler, hatta yanından geçenler de kanser riskiyle karşı karşıya. Ancak bu durumdan haberdar bile değiller… Uzmanlar, E.B ile o gün aynı ortamda bulunan ya da aynı güzergahta yolculuk etmesi muhtemel kişilerin, özellikle benzer şikayetleri varsa, mutlaka doktora gitmeleri gerektiği konusunda uyarıyor.


Haberin devamı ve kaynak:

Radyasyon 'tespih' oldu, Sakarya'ya dağıldı
[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
 
Üst Alt