Samet Aybaba: "Yabancı sayısı serbest kalmalı" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Samet Aybaba: "Yabancı sayısı serbest kalmalı"


Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun’un İngiltere’de uzun yıllar oynamasını dilediğini söyleyerek, “Cenk’in arkasından ‘Türkiye’ye ne zaman döner’ hesabı yapılmamalı” dedi. Aybaba, Türkiye’de futbolun gelişimi için 10 yıllık planlamanın da şart olduğunu dile getirdi.

5a55c5f1ae784900a40f2c22.jpg


Türkiye’deki teknik adamları yabancı ya da yerli diye değil, başarılı ve başarısız olarak değerlendirmek gerektiğini dile getiren 62 yaşındaki teknik adam, “Başarılı ya da başarısız diye bakmak daha doğru. İsimlere takılırsanız, o ne yaptı, bu ne yaptı, yabancıydı yerliydi, bunlar doğru yerlere götürmez bizi. Futbolumuzda büyük bir çıkış yok. Yabancı sayısıyla ilgili tartışmalar var. Bence saçma sapan işlerle uğraşıyoruz. Yabancı sayısı serbest kalmalı. Küçük küçük kriterler koyup altyapıyı geliştirmeliyiz ve 10 yıllık plan yaparak sistemle yürüyen bir hale getirmeliyiz futbolumuzu. Getiremezsek günlük tartışmalarla, Lucescu mu olsun, Ahmet mi olsun, Fatih mi olsun diye günlerimiz geçer ama futbolumuz gelişmez” ifadelerini kullandı.

“Cenk’in arkasından ‘Türkiye’ye ne zaman döner’ tartışmaları yapılmamalı”

Kaliteli yerli oyuncuların yurt dışında forma giymesinin herkes için gurur kaynağı olacağını söyleyen Samet Aybaba, “İyi oyuncu yurt dışına gider. Biz istiyoruz ki yerli isimler dünyanın en iyi takımlarında oynasın, biz bu durumla onur duyalım ve yeni isimler yetiştirmek için heyecan duyalım. Biz Cenk’in de yanındayız, başka gidecek isimlerin de yanındayız. Sakın da ne zaman dönecek diye plan yapmayalım ve orada uzun yıllar kalsın. Çünkü biliyorsunuz bizde giden her oyuncunun arkasından ‘3 ayda mı döner, 6 ayda mı döner’ derler. Futbolu siz kendiniz geliştirirseniz ve yabancı oyuncuların da bu gelişime katkısı olur diyerek planlarsanız gerçekten mükemmel bir iş yapmış olursunuz. Ama biz geliştiremezsek istediğiniz kadar yabancı oyuncu getirin ya da teknik direktörleriniz başarılı olsun, yeni Cenk’ler üretemezsiniz” şeklinde konuştu.

 
Helal be.

Su adam bile yabanci sinirinin ne kadar sacma birsey oldugunu ve sorunlarin bambaska bir yerde aranmasi gerektigini görebiliyor.
 
Üst Alt