Şampiyonlar Ligi Tehlikesi Kapıda! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
5d874d9e66a97c55755051bf.jpg

5e50dc0b55428011e8e3b960.png

UEFA sıralamasında Türkiye puan kayıpları yaşarken, rakiplerimiz sonunda iyice bize yaklaştı ve tehlike de kapıya dayandı. Başakşehir, Sporting’e kaybedince, peşimizdeki 2 takımlı 12. Avusturya ile puan farkı 475’e indi. Eğer rövanşta temsilcimiz, Portekiz ekibine kaybeder, Avusturya takımları Salzburg ile LASK yoluna devam ederse, 11.’lik de elden gidecek. Sonuç olarak; 2020-21 Süper Lig şampiyonumuz 2021-22 Şampiyonlar Ligi için resmen ön eleme oynayacak.

Bu sezon UEFA Ülke Sıralaması'nda sezonu ilk 10 içinde tamamlamazsak, 2020-21 Süper Lig şampiyonumuz 2021-22 Devler Ligi için ön eleme oynamak zorunda kalabilir. 11. sırayı kaybetmek ise bu yolda tüm şansımızı kaybetmemiz anlamına geliyor. İşte böylesine kritik bir dönemde 5 takımla başladığımız Avrupa Kupası macerasında beklemediğimiz sonuçlar alırken, Avrupa Ligi’nde son 32 Turu’na kalarak adeta Türkiye’yi tek başına uçurumun kıyısında tutan Başakşehir’in, Sporting Lizbon’a ilk maçta deplasmanda 3-1 mağlup olması, tehlike çanlarının daha yüksek seviyede çalmasına neden oldu.

Hemen üstümüzdeki Ukrayna’nın tek temsilcisi Shakhtar Donetsk, aynı turnuvada Benfica’yı 2-1 yendi ve elde ettiği 400 puanla ülke puanını 33.900’a çıkardı. Türkiye, bu haftayı mağlubiyetle kapattığı için puan alamayıp 32.800’de kalırken altımızdaki iki takımlı Avusturya, iyice ensemize yapıştı.

Not: Galibiyete 400, beraberliğe 200 puan veriliyor. Eğer bir önceki sezon Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım, ülkesindeki lig sıralamasıyla gruplara katılmak hakkını elde ederse (Son şampiyon Liverpool gibi), o zaman UEFA ülke sıralamasında 11. sıradaki ülkenin şampiyonu, direkt gruplara (Salzburg gibi) kalıyor.

Hayati derecede önemli

Kupa 2’de Salzburg, Frankfurt’a Almanya’da 4-1 yenilip bizi sevindirirken, rakibimizin diğer temsilcisi LASK, AZ Alkmaar’la Hollanda’da 1-1 berabere kalıp, 200 puanla ülke puanını 32.325’e yükseltti ve bizimle aradaki puan farkını da 475’e indirdi.

27 Şubat’taki rövanşlar öncesi Başakşehir’in hem kazanması hem de turu geçmesi, Avusturya ekiplerinin ise elenmesi, artık hayati derecede önem taşıyor.
 
Bu yönetim ve teknik kadrolarla avrupa’ya gitmek manalı olmuyor zaten. Fark çok açıldı, daha profesyonel olmak gerekiyor
 
güzel haber böyle olmasa bile bizim lig takımları alınmamalı şampiyonlar ligine ,katılım parası verilmeli sadece

şampiyonlar liginde oynayabilecek takım yok bizim ülkede
 
Çok kötü ve üzücü bir durum Trabzon'u sabah akşam öve öve bitiremiyorlar adamlar vasat grupta hiçbir varlık gösteremeden elendiler ...Bizde son yıllarda hiçbir şey yapamadık büyük dediğimiz devasa gördüğümüz takımlarımız orta halli Avrupa takımları karşısında bile maymuna döndü ...
 
LASK tehlikeli takım, deplasmanda 1-1 kaldılar içeride golsüz beraberlik yetiyor adamlara.

Frankfurt dün yenildi lig de, bunun acısını yine Salzburg dan çıkarırlar inşallah.

sent via GSC
 
Üst Alt