Şampiyonlar Liginde Gecenin Sonuçları! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Şampiyonlar Liginde Gecenin Sonuçları!


,QTGG0Z1s0ECu6cw8Gz-kuA.jpg



UEFA Şampiyonlar Liginde dün akşam 8 karşılaşma oynandı. Gecenin sonuçlarını sizler için derledik..

A Grubu

Benfica 1-2 Cska Moskova

M.United 3-0 Basel


B Grubu

Bayern München 3-0 Anderlecht

Celtic 0-5 PSG


C Grubu

Chelsea 6-0 Qarabağ

Roma 0-0 A.Madrid


D Grubu


Olympiakos 2-3 Sporting Lisbon

Barcelona 3-0 Juventus
 
Juventus yeni bir yapılanmaya gitti. Beklenmedik yenilgiler bile alacaktır. Takım henüz adaptasyon sürecinde, dünkü maçta bunu gördük.
 
Tivibuspor'un konferans yayınından 8 maçı da dönüşümlü takip ettim. Bence UEFA son 5-6 yıldır uyguladığı ve sonuç alamadığı sistemden artık vazgeçmeli. Çünkü eleme turlarında daha güçlü takımları birbiriyle eşleştirip bazılarının elenmesine yol açarken, diğer taraftan gelen abuk sabuk takımlar Şampiyonlar Ligi'ne girip averaj takımı oluyorlar. Amaç diğer takımların da gelişmesini sağlamaktı belki ama olmuyor. Yıllardır devam eden bu sisteme rağmen kendini geliştiren ve büyüklere kafa tutabilen bir takım çıkmıyor o alt gruptan. Bu da Şampiyonlar Ligi'nin kalitesini çok düşürüyor bence. Çünkü eskiden grup maçları çok daha çetin geçerdi. Hatta son 16 turu maçları bile gruplu oynanırdı. Neredeyse her grup ölüm grubu gibi oluyordu. Bence bu 32 takım olayı artık miyadını doldurdu. Takım sayısı azaltılmalı. 16 takımlı sisteme geçilmeli. Son 16'ya kalabilmek için Real Madrid de dahil olmak üzere tüm takımlar çift maç eleminasyon sistemiyle ilk tur maçı oynayıp 16 takıma düşüldükten sonra grup maçlarına geçilirse eski tat alınabilir. Bu haliyle çok leş maçlar oynanıyor.
 
Olayı yönetme şekliniz mantıklı değil eğer bahsettiğiniz sistemi kabul edersek bizim gibi ülkelerden de pek takım gitmemeli o zaman.

Zaten 20 takım nerdeyse 5 ülkeden gidiyor kalan 12 takım farklı ülkelerden oluyor.
 
Şampiyonlar Ligine aynı ülkeden 2 takımdan fazlası katılmamalı bence.

İlk 10 veya 8'de ki ülkelerden ikişer takım kalanlardan tek takım olabilir.
 
Üst Alt