Şampiyonlar Ligi'ndeki Değişiklikler Türk Takımlarını Nasıl Etkileyecek? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Şampiyonlar Ligi'ndeki Değişiklikler Türk Takımlarını Nasıl Etkileyecek?


Şampiyonlar Ligi'ne kaç Türk takımı katılacak?

UEFA'nın aldığı kararlardan en çok ses getireni artık katsayı sıralamasında ilk 4 ülkenin 4'er takımına doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne girme hakkı tanıması oldu. Mevcut durumda ilk 4'te yer alan İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya liglerinde ilk sırayı alan toplam 16 takım Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan grup aşamasında başlayacak. UEFA'nın bu kararı pek çok ülkede eleştirileri de beraberinde getirdi zira artık sıralamada alt sırada yer alan ülkelere ayırılan kontenjan azaldı.

Yeni formatta, UEFA ülkeler sıralamasında 5 ve 6. sıradaki liglerin ilk 2 takımı, 7 ile 10. sırada yer alan ülkelerin ise sadece şampiyonlarının doğrudan gruplara katılmasını öngörüyor. Toplam 26 takım direkt katılırken kalan 50 takım ise son 8 sırayı almak için önelemeler oynayacak.
Öneleme aşamalarında eskiden olduğu gibi şampiyon takımlar ve diğerlerinin ayrı eşleşmeleri olacak ancak eleme turları sayısı artış gösterdi.

SÜPER LİG'İ NASIL ETKİLİYOR?

Türkiye mevcut durumda 10. sırada yer aldığı için şampiyonunu doğrudan göndermeye devam edecek. Süper Lig'de bu yılın şampiyonu olan takım 2018-2019 sezonunda yine grup aşamasından başlayacak. 10. sıradaki Türkiye'yi, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Hollanda takip ediyor. Aradaki puan farkı 1 sezonda kapanacak kadar az değil. Dolayısıyla bu üç ülkenin temsilcileri çok ekstra performans sergilemezse, bir yıl daha şampiyon olan takımımızın Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmasında risk gözükmüyor. Ancak sonraki sezonlar tamamen ekiplerimizin ve rakiplerin aldıkları sonuçlara bağlı olacak.

Süper Lig 2.'si Şampiyonlar Ligi'nde kaç ön eleme oynuyor?

Süper Lig'i 2. sırada bitiren takımlarımız Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için 2 ön eleme geçmek zorundaydı. İlk turda genelde kolay rakipler gelirken, son aşamada büyük ülkelerin temsilcilerine söz geçirmekte zorlanıyorduk. Artık 2 olan ön eleme sayısı 3'e çıktı. Ancak artık muhtemel rakipler arasında İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya takımlarının olmaması da önemli bir avantaj olarak gözüküyor.

Temsilcimiz ilk turda Çekya, İsviçre, Hollanda, Yunanistan ve Avusturya liglerinin 2.lerinden biri olacak. Güncel puan sıralamasına göre Slavia Prag, Basel, Ajax, Sturm Graz liglerinde 2. sırada bulunuyor. 6 takımdan turu geçecek 3 takıma Portekiz, Ukrayna, Belçika liglerinin 2.leri ile Fransa ve Rusya liglerinin 3.leri eklenecek. Bu 8 takımdan 4 tur atlayacak, son aşamada ise 2 takım Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanacak.

BEŞİKTAŞ AVANTAJLI


Her 3 aşamadaki kura çekimlerinde seribaşı uygulaması olduğu için özellikle Beşiktaş avantajlı gözüküyor. Siyah beyazlılar son yıllarda topladığı puanlarla tüm Avrupa'da 24. sıraya kadar yükseldi. Üstündeki ekiplerin ise büyük çoğunluğu doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gideceği için Beşiktaş'ın her turda seribaşı olması neredeyse kesin gibi gözüküyor. Diğer temsilcilerimizin ise 2. ve 3. turda seribaşı olma ihtimalleri düşük.
 
Besiktas 2. olursa CL'ye katilir diye dusunuyorum.Basak'la fb de bjk kadar olmasa da onlar da katilabilir.Bize gelirsek ya sampiyon oluruz ya da 3. 4. falan.Eleme oynayacagimizi sanmiyorum.
 
Bir yandan iki takım birden katılalım ve duman edelim milleti diye düşünüyorum diğer yandan da tek gidince gelirler bölünmüyor. Ama o şekilde de üstümüzdeki ülkeleri zor yakalarız. Sizce hangisi olmalı?


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bir yandan iki takım birden katılalım ve duman edelim milleti diye düşünüyorum diğer yandan da tek gidince gelirler bölünmüyor. Ama o şekilde de üstümüzdeki ülkeleri zor yakalarız. Sizce hangisi olmalı?


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

1 Şampiyonlar Ligi, geri kalanı UEFA kupası iyidir. Öyle puan daha kolay toplanıyor UEFA'da.
 
Sampiyonlar liginde bonus puanlar var , o yuzden avrupa liginde de elde edilen mac mac puanlardan daha fazla puan kazanilabilir ama benfica , atletico , sevilla
gibi takimlarin soylenen dogru, buyuk getirisi avrupa liginden

bu arada avrupa ligindeki para eskisi gibi degil , ciddi bicimde o da artti , yani cok takimli bir yarista surpriz bicimde 3-4 gibi bir siraya dusme olasiligina karsi , avrupa ligi gruplarina dogrudan giris hakki saglayan turkiye kupasi kazanilmasi gereken bir turnuva haline geldi

en basitinden eger gecen sene kupayi kazanabilmis olsaydik , ostersund , veya fb kazansa (hatta penaltilarda basaksehir kazansa) vardar durumu olmayacakti

turkiye kupasinin dogrudan katilim hakki cidden onemli bir stepne
 
Vay anasini sayin seyirciler, gelecek sezon Ruslarin 2 takimi direkt CL e gidecekmis ya la... Yeni gordum ve bayagi bi sasirdim... Rusya ve bizim aramizda kac puan var acaba?
 
Üst Alt