Şampiyonlar Ligi'nin Yeni Formatı Büyük Tartışma Yarattı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Şampiyonlar Ligi'nin Yeni Formatı Büyük Tartışma Yarattı!


5cd5822166a97c2580be09a2

UEFA, Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde 2024/25 sezonundan itibaren çok büyük bir değişikliğe gitmeyi planlıyor. Dünyaca ünlü haber ajansı Associated Press'in ele geçirdiği belgelere göre yeni sistemde gruplarda mücadele eden 32 takımdan 24'ünün yeri bir sonraki sezon garanti olacak.


UEFA, Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde 2024/25sezonundan itibaren çok büyük bir değişikliğe gitmeyi planlıyor. Amerika Birleşik Devletleri merkezli dünyaca ünlü haber ajansı Associated Press'in ele geçirdiği belgelere göre Avrupa Kulüpler Birliği tarafından UEFA'ya önerilen yeni sistemde gruplarda mücadelede eden 32 takımdan 24'ünün yeri bir sonraki sezon garanti olacak.

Ligdeki sıralamasından bağımsız olarak her yıl 24 takımın doğrudan gruplarda yarışacağı Şampiyonlar Ligi'nde kalan 8 takımın 4'ünü ise bir önceki sezonun UEFA Avrupa Ligi yarı finalistleri oluşturacak. Söz konusu tasarının UEFA tarafından kabul edilmesi hâlinde eleme turlarından Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak takım sayısı ise 6'dan 4'e düşecek.

8 takımlı 4 grup, 14 maç!
Eleme turlarında mücadele edecek takımların tamamının yerel liglerin şampiyonlarından oluşacağı yeni formatta gruplar artık 4 değil, 8'er takımdan oluşacak. Böylece Devler Ligi'ne katılım hakkı elde eden her takım en az 14 maça çıkacak. Maç sayısının artması da UEFA'nın televizyon ve sponsorluklardan elde ettiği gelirleri önemli bir oranda arttıracak.

Bir sonraki sezon turnuvaya doğrudan vize alamayan 8 takımdan 4'ünün UEFA Avrupa Ligi'ne düşürüleceği yeni format, kulüpler arasındaki maddi uçurumu büyütmesi nedeniyle şimdiden büyük tepki çekmeye başladı. Planlanan değişiklikler, Ajax'ın bu sezonki yarı finaline benzer başarıların tekrarını neredeyse imkansız hâle getiriyor.

Fanatik
 
Ligdeki sıralamasından bağımsız olarak her yıl 24 takımın doğrudan gruplarda yarışacağı

Bu 24 takim neye göre belirlenecek? Yani adam kendi ülkesinde onuncu bile olsa sampiyonlar ligine direkt girecek? Bunun adida Sampiyonlar Ligi olacak öylemi? Yani bir nevi avrupanin devlerini herzaman garanti giris verecekler Liglerinde cöp durumda olsalar bile.
 
Ingiltere Fransa ispanya ve almanyadam olusan ki kupa yapilsin.

Ikinci bi kupa ise avrupanin diger takimlar arasinda yapilsin.
 
Serdar Ali anlattı birşeyler

Galatasaray ve Fener yerine Van der Saar konuşuyor bizimkiler birbirini yiyor dedi.

Wild card için uğraşmıyorlar bile dedi.

 
aç gözlülük falan yok, gayet yerinde bir hareket.

kulüp değeri ve son 10-15 yıllık başarı peridoyu ile bu 24 takım çok rahatlıkla seçilebilir.

son 5 yıldaki avrupa başarısı ve güncel piyasa değeri ile aşağıdaki tabloyu yaptım. bu takımların hangisi için şampiyonlar liginde her sene oynamasın diyebilirsiniz ?

45732
bu tablo ile ülkelerin şampiyonlar ligine gönderecekleri takım sayılarını görebilirsiniz:
45733
 
Saçma sapan bir iş olur. Premier Lig gibi zor bir ligi 38 hafta sonunda şampiyon bitiren Leicester gibi bir takım milyonlarca euro harcayıp 6. olabilen ama wild card sahibi Manchester United gibi bir takımdan daha fazla hak etmiş olmaz mı Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı. Ya da Almanya'da kulüp büyüklüğüne bakılarak wild card verilirse muhtemelen Schalke, Leverkusen gibi takımlar katılacak lige ama bu takımlar Bundesliga'da bazen küme düşme potasında bile gezinebiliyor. Ligde zirveyi zorlayan Leipzig, M'gladbach, Frankfurt gibi takımların emeğine haksızlık değiş mi bu. Takımların lig motivasyonunu minimuma düşürmez mi bu. Zaten geliri çok olan takıma daha çok gelir getirirken, geliri az olan ekiplerin daha da zayıflamasını sağlamaz mı, büyümek isteyen, doğru yönetilen takımların önüne set çekmez mi. Euroleague gibi kısır döngüye sokmaz mı. Bunu düşünmek bu kadar zor olmamalı..
 
Türkiye'de nedense kimsenin haberi yok bu formattan. Futbolda büyük devrim oluyor ama biz yerelden çıkamıyoruz.
 
Mecburi katılım, küme düşme vs saçmalığını kaldırıp, şu anki katılım sistemini aynen koruyup sadece grupları 8 takımlı yapmak çok daha mantıklı. Şuradaki 24 takımın 20 tanesi zaten hersene katılan, liglerinde ilk 3-4 takım arasındaki ekipler. Yerel liglerin keyfini öldürmemek lazım.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Üst Alt