Şampiyonluğun Şifresi: Linnes ve Rodrigues'li Sol Kanat | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Şampiyonluğun Şifresi: Linnes ve Rodrigues'li Sol Kanat


3 stoper ve Tolga ile sol kanattan sifir verim aliyoruz.
Keza Latovlevici ve Tolga ile sol kanattan acik konusmak gerekirse sifir verim aliyoruz.

Not: Tolga sol kanat oynamasa bile o bölgeyi savunma yönünden Belhanda ile birlikte kapatmaya calisiyor cogu zaman. Sürpriz golcümüz daha cok alternatif oyuncu olarak degerlendirilmeli. Latovlevici tek basina o bölgeden hem savunma hem hücum yapiyor. Hücumu ne kadar yapabiliyor tartisilir.

Garry Rodrigues: Olmazsa olmaz bir oyuncu. Rakibi tehdit edecek, zorlayacak, yoracak bir oyuncu profili var. Cok cabuk ileriye tasiyor takimi. Bir Bruma degil belki ama iyi niyetiyle ve caliskanligi ile formayi hak ediyor.

Martin Linnes: Latovlevici'ye göre bin kat daha iyi futbolcu. Son oynadigi macta dahi iyidi ve sacma sapan bir sekilde oyundan alindiktan sonra bir daha forma yüzü göremedi.Mariano ve Feghouli kadar kaliteli olmasalar da bizim sol tarafimiz bu iki oyuncudan olusmali ilk 11'e baktigimizda.

zJBRW6.png


Not: Serdar'in yerine Denayer de yazilabilir elbette. Duruma göre Yasin filan da olabilir sol önde ama bu sablondan vazgecmemeliyiz.
 
+1 imzamı atıyorum ama tudor solda oynatma husunda tolga inadı devam ederse şampiyonluk gidecek bakın görün o derece önemli bir mevzu

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bu kadroya bende imza atarım ciddi anlamda sağ tarafta rahatlar iki tarafa dengeyi getirmek çok ama çok önemli
 
Ben de bir Linnes ve Rodrigues konusunda katılıyorum yalnız bence Belhanda da artık bir süre yedeğe çekilmeli. Belhanda bölgesinde Ndiaye, Ndiaye bölgesinde ise Selçuk veya Tolga oynasa daha iyi olacak gibi. Belhanda maalesef bir şey vermiyor takıma.

ASUS_T00J cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Şu yapıyı bozdu herif ya :red: Şu maça şöyle çıksak belki çok daha farklı bir oyun ortaya koyabilirdik. Hadi derbi maç diye orta saha direnci için ileride Rodrigues değil de Tolga'yı oynatırsın anlarım da ne Latosu ne 3 stoperi allasen? Git Feghouli'yi adam gibi kanatta oynat niye içeri sokuyorsun? Yok işte aga illa icat çıkaracaklar.
 
Arkadaşlar hala lideriz, hala güçlüyüz tek olumsuz yönü 3 puan alacağımız maçta 2 puan kaybettik fakat başka bir konuya değinmek istiyorum hafta için tüm siyasiler yabancı kuralında alehimize açıklama yaparken, cüneyt çakır denen eyyamcı bugün göre göre maçı katlederken şampiyon olmanın formülü açık ve net orta da geçtiğimiz senelerde ve şampiyonlular da olduğu gibi birlik ve beraberlik, bu noktaya gelirken herkesin inancı vardı bu algıyı kırmak için ellerinden geleni yapacaklar, oyuncularımıza düşman olmamızı sağlamak için ortaya yemler atacaklar aslında ilk 11 fark etmez sahaya çıkacak oyuncuların hepsinin hırsına ve inancına güveniyorum hepsi de bizim gibi başarıya aç ve şampiyon olmak istiyorlar. Bugün koreografi yapılıyor algısını siyasi boyutlara çekiyorlar, hakem hata yapıyor ama fener mağdur gösterilmeye çalışıyor. Uyanın arkadaşlar uyanın, üzerimizde büyük oyunlar oynadığını görün biz başarılı giderken neler yaptıklarını hatırlayın ve yapacaklarından çekinmeyeceklerini hatırlayın. Bugün kaybedilmiş 2 puan var fakat tribünlerdeki bu gerginliği anlamıyorum 8 puan öndeyiz neden hakeme madde atıp kendimize zarar veriyoruz önümüzdeki maç ceza alsak bize mi yarayacak rakipleri mi yarayacak bir de hakemi yeneceksek hakeme saldırarak değil tribün de takımı ateşlersin takım gereğini yapar geçmişte de bunun örneği çoktur 10 kişi de maç kazandık ama orada tribünde %80 taraftarlar vardır . Umarım bu maç takıma, tribüne ders olur zamanında mersin ve ordu maçlarını hatırlayın neler yapmaya çalıştıklarını ama başaramadıklarını bir şekilde tekrar o mesajarı vermemiz gerektiğini düşünüyorum özellikle karabük maçında alper ulusoy denedi fakat başaramadı. Önümüzdeki maçlarda umarım hakemlerin tavrını görüp daha hırslı bir Galatasaray görürüz
 
Şampiyonluğun sifresi: Hucum planlari deli dana gibi koşup rakibe baskı yapıp top kapmaya çalışıp kapilan topla rakibi dengesiz yakalamak ve bes rakip defansın arasındaki gomise maç boyunca 50 metreden 100 adet isabetsiz orta açmak olmayan bir td bulmak. Ayrıca bu bulacağımız teknik direktör mümkünse karşısına ligin ortalama üstü bir takimi gelince ödü bokuna karışıp mal mal islere girişmeyecek biri olmalı.
 
tolga iyi oynamaya çalışsada kanatta olmuyor.
golü kokluyor olabilir ben beğenmiyorum, orjin sol kanat garryi yeğlerim.

haftaya

muslera
mariano maicon denayer linnes
fernando selçuk(tolga)
feg ndiaye garry
gomis

serdar sakat değilse o oynasın.tolga-fernando çok kısır yaratıcığı olmayan bir orta saha olur gibi
 
Maç içinden görüntüler

Maçın başında 3421 oynadığımız çok net görülüyor Belhanda ve Feghouli sürekli yer değiştiriyor sağ ve sol forvet oynuyorlar. Kanatlarda Mariano ve Tolga var.

Kim demiş Tolga sürekli sol kanatta oynuyor diye Serdar-Latovlevici değişikliğinden sonra Tolga, Fernando ve Ndiaye'nin önünde oynamış.

Bence bizim takım bu şekilde oynamamalı Feghouli bir kanat oyuncusu gibi sağ çizgiye yakın oynamalı hem Mariano'nun verimliliği artmış olur. Sol kanatta da devre arasına kadar beğenmediğim Rodrigues veya Yasin oynamalı. Feghouli sağ forvet oynadığı vakit kalabalık olan orta sahada kaybolup gidiyor zaman. Bizim Valencia'dan bildiğimiz Feghouli sağ çizgiye yakın oynadığında etkili oluyordu.
dab52ca799cc491ce3adfe42d825401a.jpg
53e5f9a36537a0598b624d9c389bb254.jpg
92f5e4c0f12de2c6d3d9ad727f47b9e5.jpg
2b65f291342c47a9e444ba6a64e0086d.jpg
 
Ya taraftarlar olarak oyunu okumada ileri seviyedeyiz ya da Tudor Galatasaray seviyesinde(hatta süper lig seviyesi) bir teknik direktör değil.
 
Serdar Aziz'in sakatlandığına inanmadım hiç.Maçın baskısını kaldıramadı ve oyundan çıkmak istedi.Asamoah ile beraber o bölgeye de en az Maicon ayarında bir stoper transferi şart.Bu eyyamcı federasyonun inadına her maç göstere göstere 11 yabancı ile çıkarım.Tudor ile mümkün olan en kısa zamanda yollar ayrılmalı.İki fb,başakşehir,bjk ve ts maçlarında Tudor ile gol bile atamamışız.
 
En buyuk hayal kirikligim latolevici su ana dek , hakikaten cok umutluydum

rodrigues i ise her zaman savundum , iq su dusuk dendi , secimleri hatali dendi ama bence modern futbolda surat ve cabukluk her sey

oyun zekasindan da , zaman zaman fiziki dayanikliliktan da fazla onemli

rodrigues surekli rakibi endiselendiren , kactigi zaman yakalanmasi imkansiz bir adam , bir sari kart gostertti sanirim karabuk maciydi , bu fb macinda da ihtiyacimiz olan B plani oydu

set oyunuyla yikamiyorsan oyunu kendi alaninda kabul et patlayici adamlarla sansini dene , gitti ereni aldi oyuna
 
3lüyü ne amaçla beğenmediğinizi merak ediyorum( ben beğendim anlamında değil )... Takımın en etkili olduğu dönem 3lü oynadığımız dönemdi serdar çıkınca 4lüye döndük ondan sonra da fener topla daha çok oynamaya başladı .. Bu kadar analiz edebilecek kadar ne gördünüz epi topu 20 dk. oynadık
 
Son düzenleme:
Defansif olarak nispeten taslar yerine oturdu , rakipten de kaynakli belki ama fazla pozisyon vermiyoruz artik , bu olumlu

fakat tum sezon bir gomisle gecmez , kritik golleri maicon , tolga filan atacak diye bekleyecek miyiz her mac ?

futbolda hucum seti cizemezsen isin raslantilara kalir , o da her mac olmaz

yalniz bu hep boyle , fb ye attigimiz mantikli gol herhalde melo nun hazirlayip sneijderin attigi mancini zamanindakidir

Onun oncesinde bekir kendi kalesine , selcuk frikik , bir mac yine mucize iki uzaktan sneijder

zaten sonraki 3 mac 0 gol (ic sahayi kast ediyorum)

bjk ye de son 2 mac 0 gol (ic saha)

bu kadar ofansif kabizlikla yurumez bu gemi
 
Üst Alt