Samsung Exynos 9810 İşlemcinin Özellikleri Açıklandı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Samsung Exynos 9810 İşlemcinin Özellikleri Açıklandı


exynos-9810-samsung-cpu-e1515067030100-640x465.jpg

Samsung, yeni mobil işlemcisi Exynos 9810’u tanıttı. Yeni işlemci, artırılmış performans ve güç verimliliğinin yanı sıra yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi yeteneklere sahip.

Exynos 9810 tanıtıldı, tanıtılacak derken sonunda resmi açıklama geldi. Samsung, yeni sistem çipi 9810'un güçlü ve hızlı olduğunu belirtirken, yapay zeka uygulamalarına ve zengin multimedya içeriğine de vurgu yaptı. Exynos 9810, Galaxy S9 ve Galaxy S9+'ta kullanılacak. Ülkemizde çıkacak olan S9'da da 9810 olacaktır. Şimdi gelelim işlemcinin özelliklerine...

EXYNOS 9810'UN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

9810, ikinci nesil 10 nm FinFET süreci ile üretiliyor. Yonga, sekiz çekirdekli. Bu çekirdeklerden dördü, üst düzey performansa sahip olan üçüncü nesil özel çekirdekler. 2.9 GHz hıza ulaşabiliyor. Geri kalan dördü ise verimlilik için optimize edilmiş. Samsung'un açıklamasına göre Exynos 9810'un tek çekirdek performansı iki kat arttırılmış, çoklu çekirdek performansı ise %40 oranda yükseltilmiş.

Exynos 9810'u, A11 Bionic ile karşılaştırmak için biraz daha beklemek zorundayız. Şu anda ortada benchmark sonucu da yok.

Samsung'un yeni üst düzey sistem çipinde ilk 1.2 Gbps LTE modem bulunuyor.

SIRADA YAPAY ZEKA VAR

Exynos 9810'da nöral ağa dayalı öğrenme yeteneği var. Bu şekilde daha güçlü güvenlik sunuyor. Fotoğraflarda bulunan kişileri ve öğeleri doğru şekilde tanımlıyor. Ayrıca yüz tanıma için kullanıcının yüzünü üç boyutlu olarak tarıyor. Açıkça belirtilmese bile derinlik algılayan üç boyutlu yüz algılama, Apple'ın Face ID özelliğine yanıt gibi görünüyor.

Grafik performansı artmış durumda. ARM Mali-G72 GPU'su daha verimli olmakla birlikte önceki modelden %20 daha fazla performans sunuyor. Bu arada video için 10-bit HEVC ve VP9 codec'leri destekleniyor.

SIRADA KAMERA VAR

Exynos 9810, arkada çift kamera, önde ise bir kamera ve iris sensörü gibi dört taneye kadar görüntü sensörünü destekliyor. Açıklanana göre çift ISP, görsellerde ve videolarda UHD çözünürlüğe kadar gelişmiş stabilite sağlıyor.

Samsung, Exynos 9810'u gelecek hafta düzenlenecek olan CES 2018'de gösterecek. Etkinlikte daha fazla detayın açıklanması bekleniyor.

Sabah
 
Okumadım, lakin
Android >>> Apple.

Pixel 2 XL cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Qualcomm ve Apple A11'e kafa tutabilecek mi bakalım.
Samsung bilerek kendi cihazlarinda olan Exynos islemcisini daha iyi optimize ediyor. Qualcomm Snapdragon kullanilan cihazlarda daha cok sorun ortaya cikiyor.

O yuzden Samsung Galaxy modellerinde : Exynos > Snapdragon. Bu yapilan test sonuclarinda bir cok defa kanitlanmistir. Zaten Qualcomm'un kullandigi bu chip Samsung tarafindan hazirlaniyor.
 
Son düzenleme:
Samsung bilerek kendi cihazlarinda olan Exynos islemcisini daha iyi optimize ediyor. Qualcomm Snapdragon kullanilan cihazlarda daha cok sorun ortaya cikiyor.

O yuzden Samsung Galaxy modellerinde : Exynos > Snapdragon.

Benchmark testlerini baz alarak yazdım hocam, yoksa Apple A11 şuan en performanslı diyebiliriz işletim sistemiyle optimize açısından.
 
Üst Alt