Samsung Galaxy Note 8 Tanıtıldı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Samsung Galaxy Note 8 Tanıtıldı!


galaxy-note-8-renkler.jpg

Geçtiğimiz yıl yaşanan Galaxy Note 7 skandalı ile uzun bir süre gündemden düşmeyen Samsung, Note serisinin yeni üyesi Galaxy Note 8'i tanıttı.


Samsung’un Mobil Bölümü Başkanı DJ Koh, tanıtıma geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7’yle birlikte yaşanan batarya patlamalarına istinaden Samsung kullanıcılarına sadık kaldıkları gerekçesiyle teşekkür ederek başladı. Buna en iyi şekilde cevap verecekleri bir ürün tasarlamak için yıl boyunca sıkı çalıştıklarını belirten DJ Koh, Galaxy Note 8’in sahip olduğu özelliklerden bahsetmeye başladı.

Galaxy Note 8'in detaylarına geçiş yapmadan önce kısaca bir bilgi vermek gerekirse, 6.3 inç büyüklüğünde Quad HD bir ekrana ve Exynos 8895 yonga setine ev sahipliği yapan cihaz, Android 7.1.1 Nougat ile kutudan çıkıyor.

Ekran: 6.3 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel 18,5:9 (~521 ppi), Super AMOLED, Gorilla Glass 5
İşlemci: Exynos 8895 ( 4 x 2.5 GHz Exynos M2 + 4 x 1.7 GHz Cortex-A53 )
Grafik Birimi: Mali G71
RAM: 6 GB RAM
Depolama: 64 GB GB depolama alanı, microSD destekli, Hibrit çift SIM kart desteği
Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7 ve 12 Megapiksel f/2.4, OIS
Ön Kamera: 8 Megapiksel f/1.7
Pil: 3300 mAh (Hızlı şarj)
İşletim Sistemi: Android 7.1.1 Nougat
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
Boyut ve ağırlık: 162.5 x 74.8 x 8.6 mm - 195 gram

Galaxy Note 8, Exynos 8895 işlemciden güç alıyor!
Galaxy Note 8 gücünü Samsung'un ilk defa Galaxy S8 serisinde kullandığı, 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Exynos 8895 işlemcisinden alıyor.

Mv7Yn7.jpg

1.7 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A53 ve 2.5 GHz hızında çalışan dört adet Exynos M2 işlemci çekirdeğine ev sahipliği yapan Exynos 8895, bu sayede üst seviye performansı düşük güç tüketimi ile harmanlıyor.

Yeni nesil görüntü sinyal işlemcisi sayesinde kameradan gelen görüntüleri oldukça hızlı bir şekilde işleyen ve LPDDR4x bellek teknolosini kullanan Exynos 8895'de, ARM'ın en yeni nesil grafik birimi olan Mali-G71 yer alıyor.

6.3 inç büyüklüğünde dikkat çekici ekran!
6.3 inç büyüklüğünde Infinity Display Teknolojisinin kullanıldığı kavisli bir ekrana ev sahipliği yapan telefon, yüzde 83.3 ekran kasa oranı ile kullanıcılara oldukça iyi bir kullanım deneyimi sunuyor.

yuzde-83-3-ekran-kasa-orani,I-gehMXmOk6l0z-ya_GszQ.jpg

Galaxy S8 serisinde olduğu gibi 2960 x 1440 piksel çözünürlük sunan ve 18.5:9 en boy oranına sahip olan bu ekran, 521 ppi piksel yoğunluğu ve Super AMOLED teknolojisi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Ekranı çizilmelere ve darbelere karşı korumak için Corning'in Gorilla Glass 5 teknolojisini tercih eden Samsung, ilk defa Galaxy S7 modelinde karşımıza çıkan Always On teknolojisini kullanmaya devam ediyor.

Galaxy Note 8 ile çift arka kameraya geçiş yapıldı!
Kullanıcıların çift kamera beklentilerine Galaxy Note 8 ile cevap veren Samsung, arka tarafta 12 megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 diyafram açıklığına sahip olan geniş açı ve yine 12 megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyafram açıklığına sahip bir tele foto lense yer veriyor.

,gRvUVRaG0Ea4GALLX8n4SQ.jpg


Samsung'un oldukça hızlı bir odaklama sağlayan Dual Pixel teknolojisinin kullanıldığı cihazın, her iki kamerasının OIS desteğine sahip olması dikkat çekerken, kullanıcılara 2x optik ve 10x dijital zoom imkanı sunuluyor.

Cihazın ön tarafında ise, Galaxy S8 modeli ile benzer bir şekilde otomatik odaklama özelliğine ve f/1.7 diyafram açıklığına sahip olan, 8 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor.

Diğer teknik detaylar ve yazılımsal yenilikler!
6 GB RAM'in yer aldığı Galaxy Note 8, depolama tarafında 64 / 128 / 256 GB olmak üzere üç farklı seçenek ile kullanıcıların karşısına çıkarken, cihazın sadece 64 GB'lık versiyonu ülkemizde satışa sunulacak.

,9usod5UUTUKQHselXbTO5Q.jpg


Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ile kutudan çıkan ve yazılımsal anlamda Galaxy S8 ile benzer özelliklere sahip olan Galaxy Note 8'in, önümüzdeki dönemde yayınlanacak olan Android 8.0 Oreo güncellemesi ile çok daha işlevsel bir hale gelmesi bekleniyor.

S-Pen artık çok daha işlevsel!
Note serisini diğer akıllı telefonlara karşı bir adım öne çıkaran S-Pen, Galaxy Note 8 ile birlikte yenilenerek özellikle yazılımsal anlamda çok daha işlevsel hale geldi.

galaxy-note-8-spen.jpg


Ekran kapalı haldeyken not almanıza ve cihaz kilitli durumdayken notlarınızı görüntülemenize imkan tanıyan S-Pen, 0,7 mm uç boyutu ve 4096 basınç duyarlılığı ile ekranı uyguladığınız basıncı oldukça kolay bir şekilde fark ederek, bunu çizimlerinize ve notlarınıza yansıtıyor.

IP68 sertifikası ve batarya kapasitesi!
Yine Galaxy S8 serisi ile benzer bir şekilde IP68 sertifikasına sahip olan Galaxy Note 8, bu sayede 1.5 metre derinlikte suyun altında 30 dakika boyunca kalabiliyor.

Galaxy Note 8 modelinde 3300 mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Ancak, S8 Plus'ın 3500 mAh'lık bir bataryaya sahip olması nedeniyle Galaxy Note 8'i eleştirmek doğru olmayacaktır.

Zira, batarya kapasitesinde kasada yer alan S-Pen nedeniyle düşüş yaşandı.

Galaxy Note 8 fiyatı ne kadar?
Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı renkleri ile 18 Eylül'den itibaren raflarda yerini alacak olan Galaxy Note 8 için 4999 TL fiyat etiketi ile 24 Ağustos - 18 Eylül tarihleri arasında ön siparişler alınacak.

note-8in-pil-ozellikleri,nEQzNA24T0q4agTFsFKOGQ.jpg

Ön sipariş veren kullanıcılara 500 TL'lik aksesuar hediye kuponu sunulurken, 19 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında sipariş veren kullanıcılara ise 300 TL'lik aksesuar hediye kuponu dağıtılacak.

ShiftDelete.Net
 
QHD ekrana 3300 Mh batarya. :asd22:
G4'de o hatayı yaptım, ABV böyle telefonun. 3000 Mh bataryası olmasına rağmen 1440P ekranı var diye su gibi içiyordu bataryayı. Ciğerim soluyordu şarj etmekten. Şu anda GMD kullanıyorum, 1800 Mh batarya olmasına rağmen şarjı çok daha verimli G4'den. Zaten tasarımı da leş gibi, çok kalın ve ağır bir telefondu.

Velhasıl kelam, Lenovo artık 5000 Mh batarya kullanıyor üst seviye telefonlarında. QHD ekrana 3300 Mh batarya resmen çiledir. Zaten telefonlara, kağıt üzerinde ego tatmin etmekten başka hiçbir faydası yok o tip yüksek çözünürlüklü bir ekranın. Telefonlarda Full HD'den sonrası son derece gereksiz, sadece şarj konusunda eziyet çektiriyor. Gözün fark edeceği kadar bir görüntü kalitesi farkını hissetmiyorsunuz ekranın ufak olmasından dolayı. G4 1440p idi, GMD 720P ekranı var. Düşünün yani...
 
Son düzenleme:
5000 Lira nedir lan
Öküz alırız o parayla. :D

Şaka bir yana, ben telefona 1K'dan fazlasını vermem. 3-4 ay sonra bir üst modeli çıkıyor zaten telefonların artık. Şimdi Note 8 alsan yine eskiyecek. Bence en mantıklısı; 600-800 TL'ye, güncel, orta seviye bir telefon alıp üst modeli çıktığında min zararla satıp yeni modelini almak. Böylece hem farklı tadlar almış oluyorsunuz, hem de sürekli telefonunuz güncel kalıyor. Bugün 700 TL'lik bir telefonun yapamayacağı iş, kasmadan oynatmayacağı hiçbir oyun yok. Ha derseniz benim için kamera performansı çok önemli, önemli işlerimde fotoğraf makinesi yerine kullanacağım veya ben tam bir internet kurduyum beni 5000 Mh'den aşağı bir batarya kesmez orasını bilemem. Ama genel bir kullanıcıya fazla bile.
 
türkiyede yasayip bu paralari veriyorsaniz net zeka gerililigi vardir sizde
almanyada 5000 euroya cep telefonu alan kisiyi döverler lan
 
Almanya'da bin euro, çok, günah yav günah, bu dünyada bir sürü aç insan var.

almanyada 1 aylik asgari ücretin %70i ile aliyorsun bu telefonu
türkiyede ayni aleti alabilmek icin 4 aylik saymak gerekiyor
türkiyede yasayanlar icin cok felaket rakamlar bunlar
ona ragmen deli gibi aliyor insanlar

ben misal gecen sene 2000 euroya üst segment bir tv aldim
2-3 hafta düsündüm deger mi degmez mi diye
burada gecen gün orta düzey bir tvye 3500 lira verdim
almanyada bu dandik tvye 3500 euro fiyat bicseler o dükkani yikarlardi herhal

türkiyede güzel bir sekilde yasayabilmek icin minimum 4000tl aylik kazancin olmali aga yoksa acliktan ölürsün
 
türkiyede yasayip bu paralari veriyorsaniz net zeka gerililigi vardir sizde
almanyada 5000 euroya cep telefonu alan kisiyi döverler lan
Ohooo adamın kontör alacak parası yok ama elinde son model Iphone var. Veya adam asgari ücrete çalışıyor ama gene elinde son model Iphone var. İsterse 10 000 Tl olsun ve istediği kadar durumları kötü olsun insanların. Bu telefonlar bu fiyatlara gene satar. Alacak enayiler illa çıkar. Çünkü dediğin gibi ülkece zeka geriliği var toplumumuzun. Sen almazsan, ben almazsam, X kişisi almazsa bu fiyatlar elbette düşer. Ama bu kadar keriz olduktan sonra daha çok yolarlar bu firmalar bizi...
 
Son düzenleme:
almanyada 1 aylik asgari ücretin %70i ile aliyorsun bu telefonu
türkiyede ayni aleti alabilmek icin 4 aylik saymak gerekiyor
türkiyede yasayanlar icin cok felaket rakamlar bunlar
ona ragmen deli gibi aliyor insanlar

ben misal gecen sene 2000 euroya üst segment bir tv aldim
2-3 hafta düsündüm deger mi degmez mi diye
burada gecen gün orta düzey bir tvye 3500 lira verdim
almanyada bu dandik tvye 3500 euro fiyat bicseler o dükkani yikarlardi herhal

türkiyede güzel bir sekilde yasayabilmek icin minimum 4000tl aylik kazancin olmali aga yoksa acliktan ölürsün
Bunlar ülkelerin alım güçleri ama bir telefona beş bin lira veya bin euro çok fazla.
 
Öküz alırız o parayla. :D

Şaka bir yana, ben telefona 1K'dan fazlasını vermem. 3-4 ay sonra bir üst modeli çıkıyor zaten telefonların artık. Şimdi Note 8 alsan yine eskiyecek. Bence en mantıklısı; 600-800 TL'ye, güncel, orta seviye bir telefon alıp üst modeli çıktığında min zararla satıp yeni modelini almak. Böylece hem farklı tadlar almış oluyorsunuz, hem de sürekli telefonunuz güncel kalıyor. Bugün 700 TL'lik bir telefonun yapamayacağı iş, kasmadan oynatmayacağı hiçbir oyun yok. Ha derseniz benim için kamera performansı çok önemli, önemli işlerimde fotoğraf makinesi yerine kullanacağım veya ben tam bir internet kurduyum beni 5000 Mh'den aşağı bir batarya kesmez orasını bilemem. Ama genel bir kullanıcıya fazla bile.

Türkiye'de Samsung S8ler 3000 lira civarinda suan. O sirilmis fiyatlari bos ver. Ben mesela Almanya'da en üst düzey Samsung, HTC gibi telefonlari 350-450 Euro arasi sifira aliyorum. Cikis fiyatlarindan hicbir zaman birsey almadim, almam da. Hep yilbasina dogru fiyatlar o seviyelere bir sekilde geliyor.

Simdi sen kaliteli telefona alisinca bir alt segment telefonu eline alinca bile olmuyor. Telefonun acilmasi, browser performansi cok düsük olunca ne anladim ki o isten? Ben HTC 10 kullaniyorum, gidip Samsung A3 gibi Full HD bile olmayan, icinde 20 euroluk islemcinin oldugu telefonu bedava verseler sadece satmak icin alirim, kutusunu acip bakmam bile. Snapdragon 800 küsürleri kullanan biri Snapdragon 400 veya 600'lü telefonlardan kesinlikle memnun kalmaz. Benim icin en önemlisi islemcidir telefon alacaksam. Kamera falan ne kadar kullaniyorum ki? Hem en fazla megapikselli gibi, en fazla RAMli telefon diye sisirilen telefonlarin cogu balon. Bilgisayalarda bile 12GB ram varken gidip telefona 6gb ram falan koyuyorlar. adamin gülesi geliyor.

Bundan önce S5 kullaniyordum. Cogu zaman isiniyordu, sacmalayinca artik bataryayi cikarip tekrar takiyordum. Cogu zaman kafayi yiyordu. HTC'de bir kez yeniden baslattim aldigim günden bu yana kadar hic afallamadi. Ha 3000mh batarya elbette zayif kaliyor ama premium segment olarak satilan telefonlara hayvan gibi ram yükleyeceklerine 4000mah batarya koysalar helal olsun falan diyecegim de resmen kaplumbaga hizinda daha iyi bataryalar sunuluyor artik. 3300mah nedir. ram olunca hemen üstüne 3-5 ekliyorlar ama batarya.. bir üretici su 4-5binlik bataryayi premium telefonda sunsa devrim olacak neredeyse :asd22:
 
Ohooo adamın kontör alacak parası yok ama elinde son model Iphone var. Veya adam asgari ücrete çalışıyor ama gene elinde son model Iphone var. İsterse 10 000 Tl olsun ve istediği kadar durumları kötü olsun insanların. Bu telefonlar bu fiyatlara gene satar. Alacak enayiler illa çıkar. Çünkü dediğin gibi ülkece zeka geriliği var toplumumuzun. Sen almazsan, ben almazsam, X kişisi almazsa bu fiyatlar elbette düşer. Ama bu kadar keriz olduktan sonra daha çok yolarlar bu firmalar bizi...

ZEmEnz.png


29B9W0.png


sabah donanimda bunu görmüstüm
ben almanyadan getirdigim paralari burada tlye bozdurdugum icin krallar gibi her gün farkli lokantalarda yemek yiyebiliyorum misal
fiyat farki da cok fazla koymuyor cünkü kur farki yüzünden ayni fiyata geliyor neredeyse bana
ama türkiyede yasayanlar hala neden ayaklanmadi bilmiyorum
misal bir kisi kayseride dün kendini yakmis issizlikten
durum cok kötü ve daha da bombok yere gidecek gibi
 
Üst Alt