Samsung, Kripto Madenciler İçin ASIC Üretiyor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Samsung, Kripto Madenciler İçin ASIC Üretiyor


asic-640x436.jpg

Samsung Çinli bir müşterisi için büyük miktarda kriptopara madenciliği entegresi (ASIC) üretecek.


Her ne kadar birkaç ekran kartıyla kriptopara madenciliği yapan kullanıcı sayısı çok olsa da, yüksek hacimli yatırım imkanı bulanlar büyük tesisler kuruyorlar. Binlerce ekran kartının çalıştırıldığı özel tesisler, günümüzdeki ekran kartı fiyat artışındaki en büyük sebep.

Ekran kartları kriptopara madenciliği için biçilmiş kaftan olarak görülse de bu iş için gereksiz olan pek çok bileşen içeriyor. Bazı üreticiler, madenciler için özel ekran kartları üreterek bu bileşenlerin bir kısmından arındırıyor. Böylece güç tüketimi ve kartın satın alma maliyeti düşüyor.

Diğer taraftan bazı üreticiler de müşterileri için tamamen kriptomadenciliğe yönelik ASIC (Application Spesific Integrated Circuit – Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) ürünlerini geliştiriyorlar. Kriptomadenciliğe yönelik ASIC’ler, tek yonga üzerinde işlemci, madenciliğe özel paralel işlem birimi, RAM ve depolama birimini barındırıyorlar.

Tüm bu bileşenlerin tek yongaya sığdırılması daha düşük güç tüketimine sebep oluyor, hem de ortaya çıkan ısı miktarı azalıyor. Ayrıca aynı alana çok daha fazla kazı makinesi sığdırılmasına imkan sağlıyor.

Söylenene göre Samsung, Çin’deki bir müşterisi için ASIC üretimine başladı. Müşterinin, kriptopara madenciliği için dev bir sipariş verdiği belirtiliyor. Samsung’un geliştirdiği ASIC’in verimliliğinin bir hayli yüksek olduğu söyleniyor.

Çin’de de Bitman ve Cannan isimli iki şirket de TSMC ile anlaşarak kriptomadenciliğe özel ASIC üretimi yapıyorlar. Bakalım kriptopara madencileri ASIC’e yönelerek ekran kartı piyasasını rahat bırakacaklar mı?

technopat
 
Üst Alt